Į rinktinę nepakviestas T. Danilevičius jaučia nuoskaudą

Lietuvos futbolininkai penktadienio dvikovai su slovakais ruošiasi be ilgamečio kapitono. Šalies rinktinės treneris Csaba Laszlo į Austrijoje prasidėjusią treniruočių stovyklą nepakvietė Tomo Danilevičiaus.

Austrijoje susirinkusiems Lietuvos rinktinės futbolininkams vakar Švechato stadione teko treniruotis per šlapdribą.<br>LFF.lt
Austrijoje susirinkusiems Lietuvos rinktinės futbolininkams vakar Švechato stadione teko treniruotis per šlapdribą.<br>LFF.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis („Lietuvos rytas“)

Mar 20, 2013, 4:32 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:19 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kai kovo 22-ąją Žilinos stadione  lietuviai  žais 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos mačą su Slovakijos futbolininkais,  T. Danilevičius šią dvikovą stebės kompiuterio ekrane Italijoje.

Nors Lietuvos rinktinė jau nuo pirmadienio Austrijos  Švechato miestelio stadione ruošiasi būsimai dvikovai, patyrusio 34 metų puolėjo nėra treniruočių stovykloje.

Cs. Laszlo nusprendė, jog trečioje Italijos lygoje šiais metais atsidūręs rinktinės kapitonas jau negali būti naudingas jo vadovaujamai komandai.

Nacionalinės ekipos marškinėlius 71 rungtynėse vilkėjusį T. Danilevičių rinktinės treneris iš Vengrijos šįsyk net neįtraukė tarp 23 futbolininkų, pakviestų ruoštis dvikovai su slovakais.

Tai nereiškia, kad jį išstumiame. Tiesiog po truputį komandoje prasideda kartų kaita, - neslėpė Cs. Laszlo, dar penktadienį žiniasklaidai paskelbęs apie savo sprendimą. - Net jeigu Tomo nebus rinktinėje, jis mus palaikys. Tai žaidėjas, kuris daug davė nacionalinei rinktinei ir Lietuvos futbolui".

Pernai žaidė nedaug

Dar 1998-aisiais pirmąsyk geltonus marškinėlius apsivilkęs T. Danilevičius iki šiol yra rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės žaidėjas.

Atstovaudamas rinktinei per 71 mačą jis įmušė 19 įvarčių, bet patyrusio puolėjo aukso amžius baigėsi, kai 2012-aisiais Lietuvos rinktinės vairą perėmė Cs. Laszlo

Vadovaujant treneriui iš Vengrijos per 10 rungtynių T. Danilevičius vos du kartus pasirodė aikštėje. Pernai jis žaidė tik  draugišką mačą su makedonais Skopjėje ir 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes Vaduce su Lichtenšteinu.

Nors 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos cikle rinktinės kapitonas dažniau sėdėjo ant atsarginių suolo, dabar jis pirmąsyk atsidūrė už borto.

Aš galvoju suteikti galimybę kitiems puolėjams, - prieš dvikovą su slovakais neslėpė Cs.Laszlo. - Jei nepatirs traumos, Tomas bus kviečiamas į rinktinę vasarą rungtynėms prieš Graikiją".

Vietą užėmė jaunesni

Trys puolėjai: Darvydas Šernas, Deivydas Matulevičius ir Tadas Labukas - dabar ruošiasi rungtynėms su slovakais.

Cz. Laszlo įsitikinęs, jog po žiemos pertraukos  Turkijos, Rumunijos, Rusijos klubuose gerą sportinę formą demonstruojantys ir įvarčius mušantys žaidėjai bus naudingesni už pusiau profesionalioje Italijos lygoje karjerą tęsiantį veteraną.

Į trumpą treniruočių stovyklą prieš dvikovą Žilinoje  vengras taip pat dar pakvietė ir du atakuojančius saugus: po ilgos pertraukos dėmesio vėl sulaukusį Mindaugą Kaloną ir 21-erių Fiodorą Černychą, kuris debiutavo rinktinėje per paskutinį kontrolinį mačą 2012-ųjų lapkritį Jerevane su armėnais.

Kalbėjausi su Tomu daugiau nei valandą. Jo taip pat laukia svarbios rungtynės.  Suprantu jo situaciją, jis supranta mūsų, - tvirtino Cz. Laszlo, prisimindamas dar kovo 14-ąjį vykusį pokalbį telefonu  su T. Danilevičiumi. - Turiu pabrėžti, kad Tomas tikrai nusipelno būti rinktinės kapitonu".

Suveikė sugedęs telefonas?

Bet  rinktinės treneris ir kapitonas, regis, taip iki galo ir nesusikalbėjo.

T. Danilevičius neslėpė apmaudo, kai  internete perskaitė apie Cz. Laszlo versiją, kodėl šį kartą jis nesulaukė kvietimo į rinktinę.

Žurnalistams užsiminęs apie rinktinės kapitono sekmadienį Italijoje laukiančias svarbias rungtynes" vengras kartu paskatino gandus, jog Latina" puolėjas  pats nesiveržė į rinktinę.

Situacija tikrai keistoka ir apmaudi. 15 metų žaidžiau rinktinėje, o jos rungtynės man visą karjerą buvo ir yra pačios svarbiausios, - po treniruotės Italijoje vakar Lietuvos rytui" neslėpė T.Danilevičius.

Ar manęs laukė Čempionų lygos, ar Europos taurės, ar Serie A", ar Serie B" rungtynės, visada veržiausi į rinktinę. Dabar žaidžiu Serie C" klube, karjeroje tikrai buvo svarbesnių dvikovų, todėl keistoka, kai išgirsti vien tokias užuominas, jog dabar jau nenorėjai važiuoti į rinktinę. Tikrai truputį gaila, kad taip atsitiko".

Rinktinės kapitonas patvirtino, jog  ilgai kalbėjosi su treneriu apie savo vietą rinktinėje.

Aš niekuomet neturėjau ir rinktinės treneriams nekėliau jokių pretenzijų. Mūsų pokalbis tikrai buvo ramus ir konstruktyvus, - tvirtino T. Danilevičius. - Suprantu, kad gyvenimas eina į priekį, vyksta kartų kaita.  

Bet galbūt  treneris turėjo nebijoti ir drąsiai pasakyti, jog  jau nemato man vietos savo komandoje. Toks buvo jo sprendimas. Tuomet nebūtų kilę šitų bereikalingų aistrų".

T. Danilevičius neslėpė, jog dar prieš rinktinės stovyklą kalbėjosi su Deividu Šemberu apie dvikovą su slovakais.

Jis jau jau ne kartą vedė rinktinę į aikštę. Deividas turi charizmos ir komandos pasitikėjimą, todėl  tikrai nesunkiai dar kartą susidoros su šiomis pareigomis, - neabejojo kapitono raištį komandos draugui perleisiantis puolėjas. - Kitiems vaikinams dabar net neskambinau, nes nenoriu asmeninių problemų spręsti su kitais.

Visi turi ramiai ruoštis penktadieniui. Treneris pakvietė geriausius ir jie padarys viską, kad mes laimėtume. Rinktinė buvo ir visada liks man svarbiausia".

Futbolininkų laukia du mačai

Rengtis 2014 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Slovakija (kovo 22 d. Žilinoje) ir kontroliniam mačui su Albanija (kovo 26 d. Tiranoje) Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo pakvietė 23 futbolininkus.

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor”, Turkija), Giedrius Arlauskis (Kazanės „Rubin”, Rusija), Ernestas Šetkus (be klubo).

Gynėjai: Tadas Kijanskas (Kelcų „Korona”, Lenkija), Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA-Energija”, Rusija), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia”, Lenkija), Markus Palionis („Paderborn”, Vokietija), Georgas Freidgeimas (Vilniaus „Žalgiris”).

Saugai: Deividas Šemberas (Vladikaukazo „Alanija”, Rusija), Deividas Česnauskis („Baki”, Azerbaidžanas), Edgaras Česnauskis („Rostov”, Rusija), Mindaugas Panka (Chožuvo „Ruch”, Lenkija), Saulius Mikoliūnas („Sevastopol”, Ukraina), Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts”, Škotija), Mindaugas Kalonas (Baku „Ravan”, Azerbaidžanas), Kęstutis Ivaškevičius (Tel Avivo „Bnei Yehuda”, Izraelis), Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija), Vytautas Lukša (Varšuvos „Polonia”, Lenkija), Fiodoras Černychas (Mogiliavo „Dnepr”, Baltarusija), Martynas Dapkus (Aukštutinio Nazareto „Hapoel”, Izraelis).

Puolėjai: Darvydas Šernas („Gaziantepspor”, Turkija), Tadas Labukas (Maskvos „Torpedo”, Rusija), Deivydas Matulevičius (Tirgu Žiu „Pandurii”, Rumunija).

Rinktinės žaidėjai pirmadienį atskrido į Vieną. Treniruotėms pasirinktas Švechate (apie 18 km nuo Vienos) esančio „Rudolf-Tonn” stadiono kompleksas. Vakar į pirmą treniruotę susirinko 19 žaidėjų, nes keturi atvykti nespėjo dėl atidėtų skrydžių.

Pasaulio futbolo atrankos G grupės turnyro lentelė: 

 
1. Bosnija ir Hercegovina 4 3 1 0 15-2 10

2.Graikija 4 3 1 0 5-1 10

3. Slovakija 4 2 1 1 5-3 7

4.Lietuva 4 1 1 2 3-6 4

5. Latvija 4 1 0 3 5-8 3

6. Lichtenšteinas 4 0 0 4 1-14 0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.