„The Times“ atsiprašė už tikrovės neatitinkantį straipsnį apie „Svajonių futbolo lygą“

Vienas didžiausių ir populiariausių britų dienraščių „The Times“ pripažino, kad jų istorija apie Kataro norus į vieną futbolo lygą sukviesti galingiausius pasaulio klubus – neatitinka tikrovės. „The Times“ po atlikto tyrimo viešai pripažino, kad straipsnis yra išsigalvotas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:49 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Prancūzų satyrinė naujienų svetainė „Les Cahiers du Football“ pareiškė, kad „The Times“ savo istoriją parėmė jų paskleistu pokštu, tačiau straipsnį parašęs žurnalistas tikino, kad turėjo šaltinį.

Pateikiame „The Times“ istoriją apie „Svajonių futbolo lygą“.

Pinigų lavinas į Europos klubus pumpuojantys Kataro šeichai sugalvojo naują idėją, kaip panaudoti juodojo aukso suneštus turtus. Jie ketina sudrebinti futbolo pasaulį projektu, kuris vadinasi „Svajonių futbolo lyga“ (angl. - „Dream Football League“, DFL).

Kataro karališkosios šeimos remiamoje DFL lygoje kas dvejus metus varžytųsi 24 komandos. Čempionatas turėtų mesti iššūkį prestižiškiausiam Europos klubų turnyrui Čempionų lygai bei Pasaulio klubų taurės turnyrui.

Kataras būsimuosius klubus vilios tuo, ko turi daugiausia – pinigais.

Naujasis projektas, kuris gali startuoti 2015 metais, gali būti vertinamas kaip grėsmė UEFA ir FIFA organizacijoms, tačiau taip Kataras stiprina savo pasaulio futbole augančią galią, kuri buvo simboliškai pažymėta 2010-aisiais, kuomet Katarui atiteko teisė organizuoti 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą.

Kataro turtuoliai turi pakankamai galios ir įtakos, kad į čempionatą pritrauktų garsius klubus. Galingieji „Paris Saint-Germain“, „Manchester City“ klubai priklauso Kataro šeichams, o „Barcelona“ ar „Manchester United“ komandas turėtų suvilioti didžiulės piniginės išmokos vien už dalyvavimą. DFL organizatoriai neslepia – jos bus keletą kartų didesnės nei Čempionų lygoje.

Naujasis čempionatas ir didžiuliai pinigai gali padėti ne vienam turtingam Europos klubui apeiti UEFA „Finansinio sąžiningumo“ taisykles.

Tačiau viskas priklauso nuo to, į kokius klubus yra nusitaikiusi naujoji lyga. DFL tikisi turėti 16 nuolatinių klubų, o kitos aštuonios komandos iš viso pasaulio kovotų dėl pakvietimų.

DFL organizatoriai atskleidė, kad jie yra nusitaikę į Anglijos „Premier“ lygą. Sklinda gandai, kad Kataras savo lygoje norėtų matyti mažiausiai keturis pajėgiausius Anglijos čempionato klubus.

UEFA, „Premier“ lygos ir potencialių klubų vadovai kol kas nekomentavo pranešimų apie „Svajonių lygą“, tačiau „The Times“ cituoja su situacija gerai susipažinusį šaltinį: „Šie žmonės jau dabar įrodė, kad jeigu nori, jog kažkas nutiktų, jie tam skirs tiek pinigų, kiek reikia. O futbolo industrija jau seniai pademonstravo, kad už tinkamą kainą galima nupirkti viską“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.