M. Stankevičius: „Rinktinė susirinko įrodyti, kad moka įkąsti varžovams“

Vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius Marius Stankevičius sužaidė 62 rungtynes, tačiau penktadienio vakarą Žilinoje jis  negalės padėti nacionalinei ekipai per dvikovą su slovakais. Nuo 2002-ųjų rinktinei atstovaujantis Romos "Lazio" gynėjas dabar priverstas gydytis jį užklupusią infekciją.

M. Stankevičius į rinktinę nepakviestas dėl infekcijos, kuri futbolininką užklupo po darytos kojos operacijos.<br>A. Barzdžius.
M. Stankevičius į rinktinę nepakviestas dėl infekcijos, kuri futbolininką užklupo po darytos kojos operacijos.<br>A. Barzdžius.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 22, 2013, 8:35 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:39 AM

Ji į organizmą patekti galėjo atliekant kojos operaciją. 

31-erių žaidėjas yra vienas iš svarbių gynėjų būrio, negalinčio šiose rungtynėse žaisti su Slovakija. Marius Žaliūkas gydosi sunkią čiurnos traumą, Arūnas Klimavičius mačą turi praleisti dėl dviejų įspėjimų, o praėjusiais metais į rinktinę kviestas Valdemaras Borovskis šiuo metu be klubo bei oficialių rungtynių praktikos.

Nepaisant to, Marius Stankevičius neskuba nurašyti lietuvių galimybių su Slovakijos rinktine ir viliasi sėkmingų rungtynių bei pozityvaus rezultato.

- Kokios priežastys jums neleido prisijungti prie nacionalinės ekipos? - M. Stankevičiaus paklausė lrytas.lt.

- Šiuo metu nesu traumuotas, esu ligotas, užpuolė infekcija, kuri mane sustabdė, neleido sportuoti. Tačiau gydytojai padeda sveikti. Artimiausiu metu vėl prisijungsiu prie komandos bei gyvensiu įprastu sportininkui režimu.

Šiuo metu sportuoju, tik negaliu visko atlikti pagal numatytą komandos treniruočių procesą. Nesu optimalios formos.

- Penktadienį Lietuvos komandos laukia sudėtingas iššūkis, neįprasta ir nauja gynybos linija sieks atremti slovakų išpuolius. Kas leistų tikėtis teigiamo rezultato?

- Žinau visą šitą situaciją. Tačiau futbole ir apskritai sporte nėra nepakeičiamų. Yra kiti žaidėjai, kurie turi daug motyvacijos ir garbingai atstovauti savo šalį, įrodyti rinktinės trenerių štabui, kad yra verti vietos nacionalinėje rinktinėje.

Galbūt jaunesnių žaidėjų patirtis bus mažesnė, tačiau jie turės puikų šansą įrodyti, kad yra stipri jėga rinktinėje.

Tokioje situacijoje yra teigiamų dalykų, nėra blogai, kad rinktinei atstovaus mažiau patyrę futbolininkai. Tai yra tokia situacija, kurią reikia priimti šią akimirką.

Kuo daugiau turėsime konkurencingų, ambicingų žaidėjų, tuo geriau. Aš tikiu rinktine.

Mūsų nėra tiek daug, kad treneris galėtų švaistytis žaidėjais. Reikia kiekvieną kviečiamą į rinktinę gerbti.

Kuo daugiau konkurencingų ir ambicingų futbolininkų rinktinė turės, tuo tik geriau, kils jos lygis. Reikia džiaugtis naujais į rinktinę pakviestais žaidėjais.

- Tikslas Slovakijoje - apsiginti ir kontratakuoti? Lygiosios - geras rezultatas? 

- Į aikštę eini kovoti galvodamas apie pergalę. Futbolo ir viso sporto tikslas yra įveikti varžovą, jį nugalėti.

Nuolat keistai žurnalistų skamba klausimas: „ar tenkins lygiosios, ar pakaks vieno taško rungtynėse?“.

Žaidėjai juk neina į aikštę pralaimėti ar sėkmingai apsiginti. Mąstoma, kaip varžovus užpulti, kaip kamuolį nukreipti į vartus, kaip apsiginti, šį taktinį darbą atlieka treneris. Manau, mūsų atveju jis šiuo klausimu yra pasiruošęs ir turėjo nemažai laiko.

Per savaitę ar kelias dienas paruošti komandą yra labai sunku. Tačiau svarbiausia yra suburta žaidėjų grupė, kaip ji yra nusiteikusi, kokia tvyro atmosfera.

Mūsų rinktinės senbūviai yra sukūrę gerą aurą ir į rinktinę sugrįžti visada yra malonu.

- Kokių tikitės rungtynių?

- Laukiu gero mačo ir mūsiškių pergalės. Manau, rinktinė yra susirinkusi tam, kad siektų pozityvaus rezultato ir įrodytų, kad moka įkąsti varžovams bei nebijo nei prieš vieną rinktinę žaisti.

***

Rungtynių Slovakija - Lietuva pradžia – 21 val. 10 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.