Lietuvos rinktinės treneris prieš naują mačą dar kartą išmaišė kortų kaladę

Lietuvos futbolo rinktinėje - nesibaigiantys eksperimentai. Po pasaulio čempionato atrankos dvikovos Slovakijoje net 7 futbolininkai iškeliavo namo, todėl antradienio vakarą per kontrolinį mačą su albanais Tiranoje nacionalinės ekipos veidas vėl bus dar kartą neatpažįstamai pasikeitęs.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis („Lietuvos rytas")

Mar 26, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:04 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Po 2014 metų pasaulio čempionato atrankos mačo su slovakais Lietuvos rinktinės treneris vėl priverstas ieškoti ne tik naujų tūzų, bet net ir bartukų.

Kai šį vakarą 21 val. lietuviai Tiranoje pradės kontrolinį mačą su Albanijos rinktine, nacionalinės ekipos veidas vėl bus dar kartą neatpažįstamai pasikeitęs.

Išvyko 7 žaidėjai

Po penktadienio mūšio Žilinoje net 7 žaidėjai paliko rinktinės stovyklą, todėl komandos vadovams prieš rungtynes su albanais net teko paskubomis žvalgytis pastiprinimo.

Dėl įvairių priežasčių – kvietimų grįžti į savo klubus ir patirtų traumų – su komandos draugais atsisveikino abu su slovakais žaidę vartininkai Žydrūnas Karčemarskas (29 metai, 64 mačai rinktinėje, 0 įvarčių) ir Giedrius Arlauskis (25/8/0), vidurio gynėjai Tadas Kijanskas (27/23/0) ir Tomas Mikuckis (30/6/0), Deividas Šemberas (34/82/0), puolėjai Darvydas Šernas (28/32/5) ir Tadas Labukas (29/18/0).

Išretėjusias Lietuvos rinktinės gretas jau Tiranoje papildė trys komandos debiutantai: 22-ejų vartininkas Emilijus Zubas (Belchatovo GKS, Lenkija), 27-erių gynėjas Andrius Bartkus ir 26-erių puolėjas Evaldas Razulis (abu – Klaipėdos „Atlantas“).

Už klaidą – dviguba bausmė

Po lygiųjų Slovakijoje (1:1) lietuviai išsaugojo viltį pakovoti dėl antrosios vietos Europos G gruopės turnyro lentelėje, o kartu – ir kelialapio į Braziliją.

Bet lemtingą mačą su graikais birželio 7-ąją LFF stadione Lietuvos rinktinė bus priversta žaisti be dviejų savo lyderių – D. Šembero ir D. Šerno.

Ir komandos kapitono raištį Žilinoje ryšėjęs Vladikaukazo „Alania“ saugas, ir įvartį įmušęs „Gaziantepspor“ puolėjas per dvikovą su slovakais buvo įspėti, todėl dėl surinktų kortelių limito privalės praleisti būsimas rungtynes Vilniuje.

„Teisėjas padarė akivaizdžią klaidą. Jis buvo per du metrus tuo tos vietos, kai varžovas sužaidė ranka, o dar po akimirkos į mūsų vartus krito įvartis, - apie skausmingą epizodą „Lietuvos rytui“ pasakojo D. Šernas. - Visa komanda buvo šoke. Buvom supykę, visi spaudėm teisėją, ir net nežinau, kodėl jis pasirinko būtent mane.

Tikrai nesiginčyčiau, jeigu teisėjas būtų stovėjęs už 10 metrų ir nieko nematęs. Visi mes darom klaidas. Bet dabar aš buvau greta teisėjo, ir nematyti šimtaprocentinės varžovo rankos jis tiesiog negalėjo. Labai apmaudu, kad už šią klaidą teko dvigubai nukentėti“.

Gynybos viduryje – vėl naujokai

Kontrolinis mačas Tiranoje Lietuvos rinktinei galėjo tapti naudinga repeticija prieš dvikovą su graikais.

Rungtynėse su albanais Cs. Laszlo gavo galimybę paieškoti, kas galėtų geriausiai pakeisti du starto sudėties žaidėjus. Bet dabar vengras vėl turi sukti galvą, kuo kamšyti ir naujai atsivėrusias skyles.

Lietuvos rinktinės treneriui tiesiog neįmanoma šio vakaro dvikovą su 64-ąją vietą FIFA reitinge užimančia Albanija vertinti kaip generalinę repeticiją prieš būsimą mūšį su graikais, nes jo komandos sudėtis vėl bus nauja ir tikrai ne ta, kuri birželį išsirikiuos per atrankos rungtynes.

Nors jau per mačą su slovakais Cs. Laszlo buvo priverstas eksperimentuoti dėl išretėjusių gynėjų gretų, Tiranoje žais vėl iš esmės naujai suburta gynėjų grandis.

Žilinoje pirmąsyk kartu žaidę vidurio gynėjai T. Kijanskas ir T. Mikuckis išvyko namo, todėl Tiranoje juos greičiausiai pakeis antroje Vokietijos lygoje rungtyniaujantis Markusas Palionis ir Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Georgas Freidgeimas (arba paskutinę akimirką į į rinktinę pakviestas A. Bartkus).

Rungtynėse su albanais iš viso nebus net 5 starto žaidėjų, kurie penktadienį pradėjo mačą su slovakais (Ž. Karčemarsko, T. Kijansko, D. Šembero, T. Mikuckio, D. Šerno), ir Cs. Laszlo šį vakarą nusiteikęs suteikti šansą tiems, kurie Žilinoje sėdėjo ant suolo.

***

G grupės rikiuotė

2014 metų pasaulio čempionato atrankos Europos zonos G grupės rikiuotė po 5 turų (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1. Bosnija ir Hercegovina 5 4 1 0 18:3 13

2. Graikija 5 3 1 1 6:4 10

3. Slovakija 5 2 2 1 6:4 8

4. LIETUVA 5 1 2 2 4:7 5

5. Latvija 5 1 1 3 6:9 4

6. Lichtenšteinas 5 0 1 4 2:15 1

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

Data Varžybos Varžovas Vieta

2013 m. kovo 26 d. Kontrolinis mačas Albanija „Qemal Stafa“ stadionas, Tirana

2013 m. birželio 7 d. „World Cup 2014“ atranka Graikija LFF stadionas, Vilnius

2013 m. rugsėjo 6 d. „World Cup 2014“ atranka Latvija „Skonto“ stadionas, Ryga

2013 m. rugsėjo 10 d. „World Cup 2014“ atranka Lichtenšteinas LFF stadionas, Vilnius

2013 m. spalio 11 d. „World Cup 2014“ atranka Latvija LFF stadionas, Vilnius

2013 m. spalio 15 d. „World Cup 2014“ atranka Bosnija ir Hercegovina LFF stadionas, Vilnius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.