Rungtynėse su Slovakija nubaustas D. Šernas: „Visa komanda buvo ištikta šoko“

Darvydas Šernas įmušė pirmąjį savo įvartį 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyre, o lietuviai išsaugojo galimybę pakovoti dėl antrosios vietos Europos G grupėje ir bilieto į Braziliją.

D. Šernas įmušė įvartį į Slovakijos rinktinės vartus.<br>LFF
D. Šernas įmušė įvartį į Slovakijos rinktinės vartus.<br>LFF
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Mar 26, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:04 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Penktadienio vakarą Žilinoje Lietuvos rinktinė 1:1 baigė dvikovą su slovakais, bet lemtingą mačą su Graikija 2013-ųjų birželį bus priversta žaisti be geriausio savo puolėjo.

Kitą „World Cup 2014“ atrankos mačą LFF stadione Vilniuje kartu su D. Šernu praleis ir komandos kapitono raištį Slovakijoje ryšėjęs Deividas Šemberas.

Du Lietuvos rinktinės lyderiai Žilinoje buvo dar sykį įspėti ir dėl surinktų geltonų kortelių limito negalės padėti komandos draugams būsimose rungtynėse su graikais. 

Ir D. Šernas, ir D. Šemberas antradienio vakarą taip pat nežais ir kontrolinio mačo išvykoje su albanais.

Tiranos „Qemal Stafa“ stadione 21 val. Lietuvos rinktinė išsirikiuos neatpažįstamai pasikeitusi, nes kartu su dviem komandos lyderiais šias rungtynes dėl įvairių priežasčių dar praleis vartininkai Žydrūnas Karčemarskas ir Giedrius Arlauskis, gynėjai Tadas Kijanskas ir Tomas Mikuckis, puolėjas Tadas Labukas.

Kol Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo ieškojo, kas galėtų pakeisti komandos senbuvius, į „Gaziantepspor“ klubą Turkijoje jau sugrįžęs D. Šernas specialiai lrytas.lt prisiminė karščiausius dvikovos Žilinoje epizodus.

Penkis įvarčius per karjerą rinktinėje jau įmušęs 28-erių puolėjas tiki, kad komandos draugai ir be jo paramos suras kelią į varžovų vartus ir per kontrolinį mačą su albanais, ir per būsimą atrankos dvikovą su Graikijos rinktine.

- „Turiu nuojautą, kad įmuš Darvydas Šernas“, - prieš dvikovą su slovakais žiniasklaidai prisipažino Lietuvos rinktinės gynėjas Arūnas Klimavičius. Gal buvote susilažinęs su komandos draugu, kad Žilinoje tikrai pasižymėsite? - lrytas.lt paklausė D. Šerno.

- Tokius dalykus sunku pažadėti (šypteli). Džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko įmušti.

O Arūnas tikrai nustebino. Prieš mačą man šių jo žodžių neteko skaityti.

Aišku, labai smagu, kai komandos draugai tavimi tiki. Ir nemažiau smagu, kad išsipildė tas jo spėjimas.

- Rungtynes Žilinoje pradėjote kaip dešinysis saugas, bet aikštėje nuolat keitėtės vietomis su centro puolėjo pozicijoje žaidusiu Deivydu Matulevičiumi. Toks buvo trenerio sumanymas?

- Treneris kalbėjo, kad galime ir turime keistis. Keičiausi ir su Deivydu, ir su Edgaru Česnauskiu, kuris žaidė kairiajame krašte.

Mums - trims priekinės linijos žaidėjams - reikėjo nuolat keistis, kad slovakai sunkiau atsirinktų, kas kurioje pozicijoje iš tiesų žaidžia.

Ir net įvartį įmušiau ne iš tos dešiniojo saugo pozicijos, kurioje pradėjau rungtynes. Manau, kad mūsų taktika tikrai pasiteisino.

- Kur – aikštės krašte ar atakos smaigalyje - jaučiatės geriau?

- Karjeroje man teko daug žaisti saugų linijoje - ir dešinėje, ir kairėje.

Dar nuo „Vėtros“ laikų man tikrai nėra naujiena žaisti krašte.

Tik tuomet, kai Lietuvos rinktinę ėmė treniruoti Jose Couceiro, jis mane pastūmė į priekį.

Dabar futbolas toks, jog nebūtina stovėti kaip įkaltam tik ten, kur tave pastatė.

Man tikrai labai patinka, kai gali daugiau improvizuoti, o aikštėje su kitais keistis vietomis.

- Pirmąjį savo įvartį šiame atrankos cikle įmušėte po Mindaugo Kalono perdavimo. Šis kūrybingas 29-erių saugas į rinktinę sugrįžo po ilgos pertraukos. Ar pirmąsyk su juo teko atsidurti atakos smaigalyje?

- Su Mindaugu paskutinįsyk žaidėme kartu dar per 2010 m pasaulio čempionato atrankos mačą su serbais, kai Marijampolėje balose laimėjome (2009 m. spalio 14 d. „Sūduvos“ stadione Lietuvos rinktinė įveikė varžovus 2:1. - Red.). Tuomet taip pat turėjau daug dėkingų progų.

Mindaugą pažįstu labai gerai dar nuo vaikystės, nes mes esame gimę tais pačiais metais (1984-aisiais. – Red.). Mes kartu važinėjom dar į vaikų futbolo turnyrus.

Labai smagu, kad jis sugrįžo į rinktinę. Dar prieš rungtynes daug tarpusavyje kalbėjomės, kad stengsimės vienas kito nepaleisti iš akių ir padėsim vienas kitam, todėl smagu, kad mums pasisekė.

Ir tą akimirką, kai įmušiau įvartį, sužaidėm lyg iš natų. Kai Mindė varėsi kamuolį, sušukau: „Palik!“, jis paliko kamuolį, nors kitas galbūt būtų užkišęs koją ir pats mėginęs smūgiuoti.

Mušiau į vartus visiškai jam iš po kojų, nes mačiau, kad kamuolys man atrieda patogiau, ant dešinės kojos, o jis galėjo smūgiuoti tik kaire.

Man buvo patogu, aš sušaukiau, jis paliko kamuolį ir išėjo kaip puikus perdavimas. Ir man pasisekė įmušti.

Abudu buvome tikrai laimingi!

- Po mačo Žilinoje labiau prisiminsite šį įvartį ar mačo pabaigoje neišnaudotą progą po Arvydo Novikovo perdavimo?

- Stengiuosi kaupti tik geras emocijas. Bet aišku, prisiminsiu, ir tą epizodą. Čia futbolas.

Varžovai neišnaudojo dar daugiau progų. Jeigu žiūrėti realiai, jie mums galėjo įmušti kokius penkis. Jeigu rezultatas būtų 1:5, visi vėl mus tik keiktų.

Dabar – 1:1, palankus rezultatas, džiaugiuosi įvarčiu, ir stengiuosi negalvoti apie negatyvius dalykus.

- Šiame mače ne tik įmušėte įvartį, bet ir gavote geltoną kortelę. Už ką buvote griežtai nubaustas?

- Visa komanda buvo ištikta šoko.

Varžovas žaidžia ranka, teisėjas stovi už dviejų metrų, jis viską mato, bet leidžia tęsti žaidimą. Ir po akimirkos mums slovakai įmuša įvartį.

Dėl šios akivaizdžios teisėjo klaidos buvome visi labai supykę. Visi spaudėm teisėją, nežinau, kodėl jis pasirinko nubausti mane.

Jeigu jis būtų tikrai nieko nematęs, nesiginčyčiau. Jeigu būtų stovėjęs už 10 metrų ir suklydęs, nebūtų taip pikta. Visi daro klaidų. Bet aš stovėjau greta jo, ir buvo akivaizdu, kad jis mato šimtaprocentinę ranką.

Vaizdo įrašą peržiūrėjome ir dar kartą įsitikinom savo tiesa. Dvigubai apmaudu, kad taip nutiko.

- Po lygiųjų Žilinoje rinktinė išsaugojo galimybę kautis dėl antrosios vietos G grupėje. Bet lemtingo mačo su graikais 2013-ųjų birželį Vilniuje dėl kortelių negalėsite žaisti ir jūs, ir Deividas Šemberas. Kas pakeis rinktinės lyderius?

- Kalbos nėra, kaip apmaudu.

Žaisti Lietuvos rinktinėje – didžiausia garbė kiekvienam futbolininkui.

Taip išėjo, kaip išėjo. Turime tikrai žaidėjų, kurie galės mus pakeisti. Aš eisiu į stadioną žiūrėti tų rungtynių ir tikiuosi, kad visa Lietuva taip pat eis ir palaikys rinktinę.

Viskas bus gerai, jeigu visi kartu tikėsime savo jėgomis.

- Grįžote į Turkiją kartu su Žydrūnu Karčemarsku, kuris Žilinoje buvo pakeistas jau po pirmojo kėlinio. Kas jam atsitiko?

- Jau pačioje mačo pradžioje jis patyrė traumą.

Kai jau per pirmąją ataką du slovakai atsidūrė prie mūsų vartų linijos, jis taip pat šoko link kamuolio. Varžovai tuomet jam pataikė ir į kelį, ir į kirkšnį.

Žydrūnas neslėpė, jog nuo tos akimirkos jis kentė didelį skausmą. Kai reikėdavo nuo vartų išmušti kamuolį, jam buvo ypač sunku.

Jis iki šiol negali treniruotis iš visų jėgų. Klube bus atlikti išsamūs tyrimai, bet tikiu, kad viskas bus gerai. Tikiuosi, kad niekas netrūko ir neplyšo, o tik stiprus sumušimas. Viliuosi, kad jis netrukus galės grįžti į rikiuotę.

- Per kontrolinį mačą su albanais rinktinei trūks net 7 žaidėjų. Kas antradienio vakarą užims jūsų vietą dešiniajame atakos krašte?

- Žaidėjų rinktinei tikrai netrūksta. Yra ir Vytautas Lukša, pasirašęs sutartį Lenkijoje, ir Arvydas Novikovas, sėkmingai pasirodęs aikštėje su slovakais po keitimo, ir Deivydas Česnauskis.

Tikrai turime pakankamai atakuojančių žaidėjų, kurie susitvarkys su visomis užduotimis. Neabejoju, kad viskas bus gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.