A. Skrupskis: „Trečiadienio tikslas - iš Vilniaus grįžti su trimis taškais“

Praėjus keturioms dienoms po mačo su „Sūduva“, trečiadienį ekraniečiai vyks į Vilnių, kur A lygos VI ture susitiks su „Žalgirio“ komanda. Lietuvos futbolo federacijos stadione „Ekranas“ ir „Žalgiris“ ginklus surems 19 val. 30 min. Prieš rungtynes savo mintimis apie būsimą mačą su fkekranas.lt pasidalino panevėžiečių treneris Arvydas Skrupskis.

„Ekrano“ treneris Arvydas Skrupskis Vilniuje tikisi Panevėžio ekipos<br>T. Stasevičius (tst-foto.lt)
„Ekrano“ treneris Arvydas Skrupskis Vilniuje tikisi Panevėžio ekipos<br>T. Stasevičius (tst-foto.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2013, 1:37 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:32 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Anot stratego, į sostinę ekraniečiai vyks tik vienu tikslu - laimėti, o lygiųjų scenarijų A. Skrupskis prilygino pralaimėjimui. Treneris teigė, kad prieš susitikimą vyksta intensyvus pasiruošimas, varžovų žaidimo analizavimas ir strateginių planų kūrimas.

- Trečiadienį „Ekranas“ susitiks su „Žalgiriu“. Kokios jūsų mintys prieš būsimą mačą?

- Mintys tos pačios - pergalė. Mums lygiosios - prastas rezultatas, nors, kita vertus, žaisime išvykoje. Tačiau į aikštę, kaip visada, išeisime tik su viena mintimi - parsivežti iš Vilniaus tris taškus.

- Ką akcentuosite žaidėjams prieš rungtynes?

- Pagrindinis akcentas tas, kad negalima išeiti į aikštę ir žaisti viena koja. Kiekvienas žaidėjas turi atiduoti visą save, bendram komandiniam darbui. Trečiadienį žais geriausi. Žais tie, kurie treniruotėse demonstruos geriausią formą.

- Ar spūstis turnyrinės lentelės viršuje įpareigoja nebarstyti taškų?

- Taškų nebarstyti mus įpareigoja čempionų statusas. Jau penkerius metus iš eilės mus tas įpareigoja, todėl ir šiemet kitų minčių nėra. Sezonas dar tik prasideda, todėl natūralu, kad lentelės viršuje ankštoka.

- Kuo trečiadienį gali būti pavojingas „Žalgiris“? Galbūt po Supertaurės mačo kažkas žinoma apie varžovus?

- Mes dar nuo pernai metų juos žinome. Prieš mačą analizuojame jų žaidimą, ieškome silpnų vietų. Turime jiems prirezgę savų planų, kurių, savaime suprantama, dabar neatskleisiu. Manau, kad ir „Žalgiris“ nesėdi rankų sudėjęs, analizuoja mūsų žaidimą.

- Ar didelę svarbą trečiadienį lems tai, kuri komanda pirmoji įmuš įvartį?

- Visą laiką pirmas įvartis turi įtakos. Jis dažniausiai pakeičia visą rungtynių planą, prideda pasitikėjimo. Aišku, malonu būtų įmušti pirmiems. Bet ne visada laimi tie, kas muša pirmi. Rungtynės tęsiasi 90 minučių, tačiau vytis visada sunkiau, nei būti priekyje.

- Balandžio mėnuo bus įtemptas, kadangi rungtynės vyks kas tris ar keturias dienas. Ar toks tempas daro įtaką žaidimui?

- Jeigu tai būtų pirmas kartas, kai rungtynės vyksta kas keletą dienų, tai gal ir turėtų kokios nors įtakos. Dabar eilę metų taip būna, žaidėjai su tuo apsipratę, o kai kuriais atvejais, manau, geriau, kad rungtynės vyksta kas keletą dienų, o ne su didelėmis pertraukomis.

- Kalbant apie pastarąsias rungtynes su „Sūduva“ - mačo pabaigoje išplėštos lygiosios džiugina, ar priešingai, labiau nuvylė, kad namie neiškovojote trijų taškų?

- Na, kai įmuši 93 minutę ir išplėši lygiąsias - negali nesidžiaugti, bet manęs asmeniškai visai nedžiugino vaizdas aikštėje. Daug smūgių ir progų neišnaudojome, Giedrius Tomkevičius gal keturis kartus turėjo realią galimybę įmušti. Nepavyko. Tie susitikimai su „Sūduva“ mums tarsi užkerėti, visada kitokie, nei rungtynės su bet kuria kita komanda.

- Po pirmų ketverių rungtynių galima įžvelgti, kad vis dar komanda turi problemų gynyboje.

- Praleidžiame daug įvarčių, šį sezoną jau penkis. Nekaltinu konkrečiai nei vieno, nei vartininko, nei kažkurio gynėjo. Po kiekvienų rungtynių analizuojame klaidas, darome išvadas, tobulėjame. Šį sezoną komanda praktiškai nauja, todėl reikia laiko susižaisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto