Už rasizmą UEFA siūlo skirti bent 10 rungtynių nušalinimo bausmę

Kylant vis daugiau kalbų apie rasizmą futbole, savo žodį tarė ir UEFA organizacija, pasiūliusi kaltais pripažintiems teisėjams arba futbolininkams skirti mažiausiai dešimties rungtynių nušalinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2013, 7:53 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:25 PM

Tokią idėją Mančesteryje vykstančioje konferencijoje pateikė UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino. G. Infantino pabrėžė, kad jeigu rasistinius gestus rodys ar šūkius skanduos sirgaliai, klubams bus skiriama ne tik bauda, bet ir dalinis stadiono uždarymas.

„Stadionas būtų pilnai uždarytas – ekipa žaistų be sirgalių. Taip pat būtų skirta minimali bauda – 50 tūkstančių eurų“, - paklaustas, kokių sankcijų UEFA imtųsi, jeigu po pirmosios pakopos bausmės sirgalių rasistiniai šūkiai nenutiltų, atsakė G. Infantino.

Apie rasizmą antradienį prabilo „Malaga“ komandos vadovas. „Malaga“ Čempionų lygoje 2:3 pralaimėjo Dortmundo „Borussia“ ekipai ir pasirodymą prestižiškiausiame Europos klubų turnyre baigė ketvirtfinalyje.

Anksčiau UEFA rimtai kalbėti apie rasizmą paskatino „AC Milan“ saugo Kevino-Prince'o Boatengo veiksmai – šis per draugiškas rungtynes Italijoje, sirgaliams pradėjus tyčiotis, paliko aikštę. Netrukus paskui jį išėjo ir visa komanda.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.