M. Stankevičius: „Nesėkmės užgrūdina žmogų“

416 dienų – tiek vienas geriausių Lietuvos futbolininkų Marius Stankevičius nejautė oficialių rungtynių atmosferos, ūžiančių tribūnų, sirgalių skanduočių bei atkaklaus mačo įtampos.

Nuo 2011 m. vasaros gynėjas priklauso Romos „Lazio“ klubui.<br>„Lazio“ nuotr.
Nuo 2011 m. vasaros gynėjas priklauso Romos „Lazio“ klubui.<br>„Lazio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

2013-04-11 18:27, atnaujinta 2018-03-08 11:04

Pirmadienį po daugiau nei metų pertraukos M. Stankevičius vilkėjo „Lazio“ klubo marškinėlius. Žaidė neeilinėse rungtynėse, sostinės derbyje, prieš amžiną „Lazio“ priešą - „Roma“ klubą.

Gynėjui šie metai ne kokie. 2012 m. vasario 16-ąją Europos lygos rungtynėse su Madrido „Atletico“ patirta Achilo sausgyslės trauma ilgam išbraukė M. Stankevičių iš komandos sudėties.

Daugiau nei pusmetį lietuvis gydėsi koją, naująjį sezoną prarado vietą komandos sudėtyje, vėliau trauma atsinaujino.

Pagaliau, kai atrodė, kad visos negandos jau praeityje, į organizmą patekusi infekcija gynėją vėl privertė trumpam apleisti sportą. M. Stankevičius negalėjo padėti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos kovoje su Slovakija.

Nors lietuvis pirmadienį „Serie A“ rungtynėse aikštėje pasirodė pačioje mačo pabaigoje, paskutinę pagrindinio rungtynių laiko minutę, tai neturėtų atimti ūpo iš M. Stankevičiaus.

Galbūt tai ženklas, kad „Lazio" treneris Vladimiras Petkovičius pasitiki lietuviu ir yra numatęs jam vaidmenį komandoje.

Negandos neatėmė iš šviesiaplaukio kauniečio gero ūpo. Futbolininkas į nesėkmes žvelgia ramiai ir tiki, kad jos tik grūdina žmogų ir ateityje padės įveikti naujus išbandymus.

- Žiemą netrūko kalbų apie jūsų galimą išvykimą į Maskvos „Dinamo“ ekipą, jumis domėjosi ir Atėnų „Panathinaikos“, Vigo „Celta", kiti klubai, tačiau likote Romoje. Ar džiaugiatės dėl to? - portalas lrytas.lt paklausė M. Stankevičiaus.

- Apie galėjusias įvykti permainas nieko negalvoju. Tiesiog noriu kuo greičiau pradėti žaisti - kas buvo praeityje, nieko nebereiškia, reikia žiūrėti tik į priekį. Nėra prasmės žvalgytis į tai, kas galėjo įvykti.

Malonu, kad tokie klubai manimi domėjosi, man didelė garbė. Šiandien man būtina kuo greičiau sugrįžti į futbolą, įrodyti, ką sugebu nuveikti aikštėje.

- Šis sezonas, matyt, vienas sunkiausių jūsų karjeroje?

- Kai nežaidi, nėra malonu. Karjeroje pasitaiko ir tokių momentų, tai tikrai nėra maloniausias etapas. Jį reikia išgyventi. Niekam nelinkėčiau tokio periodo. Tiesiog kartais tai pasitaiko ir nesėkmingi etapai gali užgrūdinti žmogų - vėliau jis tampa dar stipresniu ir atsparesniu naujiems išbandymams.

- Negalėjote atstovauti rinktinei, kai Lietuva atrankos į čempionatą rungtynėse susitiko su Slovakija. Gal per stovyklą susiskambinote su nacionalinei komandai atstovaujančiais vaikinais?

- Teko kalbėtis su vyriausiuoju treneriu, federacijos atstovais. Jie domėjosi, kaip man sekasi. Žaidėjai buvo užsiėmę savais reikalais, rūpesčiais. Su Tomu Danilevičiumi dažniau susiskambiname.

Rinktine visada domiuosi, žinau, kas vyksta, seku naujienas, tačiau nesistengiu aktyviai reikšti kažkokios savo nuomonės. Manau, savo poziciją reikia rodyti aikštėje, treniruotėse, kai pats esi geros sportinės formos ir gali būti naudingu rinktinei.

Karjera

Marius Stankevičius (gimė 1981 m. liepos 15 d. Kaune).

Lietuvos rinktinė – 62 rungtynės (5 įvarčiai).

Klubai: 1998-2001 m. Panevėžio „Ekranas“.

2001-2002 m. „Brescia“ (Italija).

2002-2003 m. „Cosenza“ (Italija).

2003-2008 m. „Brescia“ (Italija).

2008-2010 m. Genujos „Sampdoria“ (Italija).

Nuo 2010 m. sausio - „Sevilla“ (Ispanija).

2010-2011 m. - „Valencia” (Ispanija).

Nuo 2011 – Romos „Lazio” (Italija).

Kontraktas su Romos „Lazio” galioja iki 2014 m. liepos mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.