Kur pakryps futbolo žvaigždžių karjeros vingiai?

Nors Europos šalių stadionuose dar nesibaigė kova dėl čempionų titulo, stipriausių žemyno lygų kuluaruose jau prasidėjo žaidėjų turgus. Ne viena ryškiausia futbolo žvaigždė šią vasarą ruošiasi palikti savo komandą.

Cristiano Ronaldo yra ne kartą užsiminęs, kad norėtų prisijungti prie „Manchester United". Be to, ne kartą buvo minimas PSG naujų, pageidaujamų pirkinių sąraše.<br>AP
Cristiano Ronaldo yra ne kartą užsiminęs, kad norėtų prisijungti prie „Manchester United". Be to, ne kartą buvo minimas PSG naujų, pageidaujamų pirkinių sąraše.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 8:59 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:46 AM

Cristiano Ronaldo, Wayne'as Rooney, Arjenas Robbenas, Edinsonas Cavani, Fernando Torresas, Radamelas Falcao, Frankas Lampardas, Gonzalo Higuainas, Jose Mourinho, Roberto Mancini.

Nors visi jie dar turi galiojančias sutartis su dabartiniais savo klubais, jau šią vasarą ne vienas jau gali apsivilkti naujos komandos aprangą.

Kur kitą sezoną pradės šios stipriausių Europos futbolo lygų žvaigždės?

Lrytas.lt žvilgsnis į žemyno stadionų kuluaruose vis intensyvėjantį žaidėjų ir trenerių turgų.

Cristiano Ronaldo.

28 metai. Madrido Real”. Sutartis: iki 2015 m.

„Pagrindinis mūsų tikslas žaidėjų rinkoje šį birželį – pratęsti sutartį su C. Ronaldo”, – privačiame pokalbyje neslėpė vienas „Real” vadovų.

Šie žodžiai geriausiai reziumuoja Madrido klubo požiūrį į ryškiausią savo žvaigždę.

Nors dabartinė C. Ronaldo sutartis galioja iki 2015-ųjų pabaigos, Real” jau dabar yra pasiryžęs portugalui pasiūlyti 15 mln. eurų metinę algą (vietoj gaunamų 10 mln. eurų).

Bet ar C. Ronaldo nori tik daugiau pinigų? Portugalo laikysena šį sezoną kelia daug abejonių ir klausimų apie jo ketinimus pasilikti Madride.

Dar 2012-ųjų rugpjūtį jis viešai prabilo apie savo liūdesį”, o per privatų pokalbį su Real” prezidentu Florentino Perezu prisipažino norįs palikti klubą.

Atrodė, jog Madrido klubo vadovams po to pavyko išspręsti pirmąją santykių krizę.

Portugalo veide vėl atsirado šypsena, kai „Santiago Bernabeu” tribūnos jį pasitikdavo plojimais per kiekvienas rungtynes. CR7 to laukė nuo pat pirmosios savo dienos Madride 2009-aisiais.

Bet 2013-ųjų kovą atsiimdamas geriausiam Ispanijos lygos žaidėjui skirtą „Marca” prizą C.Ronaldo vėl visiems užsiminė mįslę, kai kurtinančia tyla išsisuko nuo klausimo, ar gerai jaučiasi Madride.

Nuo tos akimirkos „Real” gerbėjai vėl jaučia nerimą ir jis neišsisklaidys iki tol, kol nebus pratęsta portugalo sutartis.

„Paris Saint Germain” ir Manchester United” šešėlis vis intensyviau sklendžia virš Madrido.

C. Ronaldo viešai prisipažino, jog jam labai patinka Kataro šeichų projektas Paryžiuje, o šįmet pirmąsyk grįžęs į Mančesterį per Čempionų lygos aštuntfinalio dvikovą portugalas vėl neslėpė savo sentimentų „geriausiam pasaulyje klubui”.

Wayne'as Rooney.

27 metai. „Manchester United”. Sutartis iki 2015 m.

Negali pats pasirinkti, kada palikti Alexo Fergusono komandą. Nebent tu turėtum C. Ronaldo pavardę, o su „Manchester United” treneriu būtum sudaręs džentelmenišką sutarimą.

Paulas Ince'as, Jaapas Stamas ir net Davidas Beckhamas galėtų geriausiai paliudyti, kaip seras Alexas be skrupulų juos išmetė iš ekipos.

Ar W. Rooney laukia toks pats likimas?

Kai 2012-ųjų sausį „The Independent” pirmąsyk paskelbė, jog klubas yra pasiruošęs atsisveikinti su savo talismanu, visi dar juokėsi. Bet Raudonųjų velnių” kuluarus išmanantis Jamesas Lawtonas tuomet tvirtino, jog treneris niekuomet neatleis W. Rooney, kai šis dar 2010-ųjų spalį viešai pareiškė, jog Manchester United” trūksta sportinių ambicijų.

Nors netrukus klubas su puolėju pasirašė naują penkerių metų sutartį, šią žiemą, regis, išaušo A.Fergusono keršto valanda.

Kai W.Rooney du kartus neatsirado vietos komandoje, treneris aiškino, jog puolėjas dar nepasveiko po traumos, nors šis prieš tai 90 minučių žaidė per Anglijos rinktinės mačą su Makedonija ir net įmušė įvartį.

W. Rooney vos 17 minučių pasirodė ant „Old Trafford” vejos per Čempionų lygos dvikovą su Real” – svarbiausią „Manchester United” mačą šį sezoną.

D. Beckhamas lygiai taip taip pat buvo tiesiog stumiamas išvykti, kai 2003-aisiais atsidūrė Madrido „Real”.

W. Rooney taip pat prarado neliečiamojo statusą, nors šį sezoną jo statistikos rezultatai (0,53 įvarčio per mačą) yra viena geriausių per Mančesteryje praleistus devynerius metus.

Ką pasirinks posūniu tapęs puolėjas? „Paris Saint Germain” prezidentas Nasseras-al-Khelaifi jau pareiškė, jog laukia anglo išskėtęs abi rankas.

Bet „Bayern” prezidentas Franzas Beckenbaueris pasiruošęs tą patį padaryti Miunchene, o vokiečių glėbis W. Rooney net gali būti priimtinesnis.

Arjenas Robbenas.

29 metai. Miuncheno „Bayern”. Sutartis: iki 2015 m.

Nors olando kontraktas su naujaisiais Vokietijos čempionais galioja iki 2015-ųjų birželio, jau šią vasarą jis turėtų palikti Bavariją.

Komandos draugai ne kartą viešai kritikavo jo egoistišką būdą, o nuo 2013-ųjų pradžios A. Robbenas jau prarado ir vietą Bayern” starto sudėtyje.

Olando žaidimo stilius tikrai neatitinka Pepe Guardiolos futbolo filosofijos, nes būsimam Bayern” treneriui aikštėje svarbiausia - komandinė dvasia ir žaidėjų solidarumas.

Miuncheno klubo vadovai tikrai nesiruošia priešintis, kad dažnai traumų persekiojamas puolėjas jau šią vasarą išvyktų.

Pragmatiški vokiečiai jau nustatė visiems įkandamą A. Robbeno išpirkos kainą – 15 mln. eurų, todėl pirkėjų olandui tikrai atsiras.

Nors „Bayern” puolėjas iki šiol buvo siejamas su Milano Inter” ir Londono „Tottenham Hotspur”, jis turėtų iškeliauti į Turkiją.

Stambulo „Galatasaray” jau pažadėjo olandui aukso kalnus, o šio klubo aprangą šią žiemą lyg tyčia apsivilko ir artimas jo bičiulis Wesley Sneijderis.

Jeigu A. Robbenas neapsigalvos, po karjeros Olandijoje („Groningen ir Eindhoveno PSV), Anglijoje („Chelsea”), Ispanijoje (Madrido „Real”) ir Vokietijoje jis turėtų pažinti jau penktosios šalies čempionatą.

Radamelas Falcao.

27 metai. Madrido „Atletico”. Sutartis: iki 2016 m.

„Atletico” jau susitaikė, jog puolėjas iš Kolumbijos išvyks. Colchoneros” (Madrido ekipos pravardė – Red.) sirgalių numylėtiniu šį sezoną neatsitiktinai tapo brazilas Diego Costa, kuriam jau numatytas įpėdinio vaidmuo.

Stebuklas, jog geriausiu pasaulio puolėju pastaruosius keletą sezonų vadinamas R. Falcao taip ilgai išbuvo antroje Madrido ekipoje. Ispanijos sostinės pietų kvartalų klubas niekuomet negalėjo pasigirti savo turtais, todėl „Atletico” vadovai priversti parduoti ryškiausią komandos žvaigždę.

Tačiau – ne bet kam. Nors „Real” rimtai domėjosi R. Falcao, o pats puolėjas taip pat neslėpė savo noro persikelti į kitą Madrido klubą, „Atletico” vadovai buvo kategoriški. Jie dar sykį paskelbė veto tokiam sandėriui – kaip ir prieš dvejus metus, kai Sergio Aguero flirtavo su „Real”, bet buvo priverstas išvykti į „Manchester City”.

R. Falcao, regis, teks pasekti buvusio „Atletico” argentiniečio pėdomis.

Po šio sezono futbolininkas iš Kolumbijos turėtų atsidurti Anglijoje, kur „Chelsea” kol kas turi daugiausiai šansų nugriebti visų geidžiamą puolėją.

Net jeigu Londono klubui nepavyktų susiderėti su „Atletico” klubu, niekas neabejoja, jog F. Falcao bus vienas brangiausių žaidėjų šios vasaros turguje.

Edinsonas Cavani.

26 metai. Napoli”. Sutartis: iki 2016 m.

Puolėjas iš Urugvajaus jau svajoja apie Madridą, o „Real” – apie jį.

Dabar yra 50 procentų tikimybės, jog mano sūnus atsidurs Madrido „Real”, – praėjusią savaitę neslėpė ir E. Cavani tėvas.

Nors E. Cavani sutartis su „Napoli” galioja iki 2016-ųjų, beveik nėra abejonių, jog jis paliks Pietų Italiją.

Jeigu žaidėjas nusprendžia išvykti, kontraktas jo tikrai neišlaikys, – įsitikinęs Napoli” prezidentas Aurelio de Laurentiis. – Jeigu būtų mano valia, pasilikčiau Edinsoną iki pat savo mirties, bet dabar viskas priklauso tik nuo jo paties”.

Nors urugvajiečio sutartyje su „Napoli” numatyta solidi išpirka – 63 mln. eurų, ši suma negali išgąsdinti nei Madrido Real”, nei Londono Chelsea” ar „Manchester City” klubų, kurie taip pat vilioja puolėją.

E. Cavani vis labiau abejoja Napoli” sportinėmis ambicijomis, bet labiausiai nori palikti Italiją dėl asmeninių priežasčių.

Kai ginkluoti Neapolio mafijos gangsteriai užpuolė ir apvogė jo žmoną, o bulvarinė vietos spauda aprašė jo nesantuokinius meilės nuotykius su kitomis moterimis, futbolininkas neslėpė savo nusivylimo.

Nors nusikalstamas „Camorra” klanas vėliau atsiprašė ir net grąžino urugvajiečiui nuo žmonos rankos nuplėštą 18 tūkst. eurų vertės laikrodį, puolėjo medaus mėnesiai su „Napoli” klubu, regis, jau baigėsi.

Fernando Torresas.

29 metai. Londono „Chelsea”. Sutartis: iki 2017 m.

Ispanijos rinktinės puolėjas nesurado laimės Londone.

Po ilgos pertraukos El Nino (F. Torreso pravardė – Red.) šį sezoną vėl buvo gavęs vietą „Chelsea” starto sudėtyje ir net įmušė du įvarčius per Europos lygos ketvirtfinalio pirmąjį mačą su Kazanės „Rubin” ekipa. Bet visos jo pastangos, regis, buvo veltui.

Nors Londono ekipos treneriu tapęs Rafa Benitezas iš pradžių pasitikėjo tautiečiu, ispanas galiausiai pralaimėjo konkurencinę kovą su Demba Ba.

Puolėjas iš Senegalo į „Chelsea” persikėlė tik 2013-aisiais, tačiau dabar pradeda visus svarbiausius mačus kaip, pavyzdžiui, Anglijos taurės ketvirtfinalį su „Manchester United” (1:0).

Chelsea” žaidėjų turguje jau ieško naujo puolėjo, todėl F. Torreso dienos Londone suskaičiuotos.

Ispano sutartis galioja iki 2017-ųjų birželio, todėl jis gali tapti tiesiog idealia mainų moneta, „Chelsea” derantis su „Atletico” dėl R. Falcao.

Šis sandėris atitinka visų interesus, todėl F. Torresas vasarą turėtų grįžti į Madridą. Beje, Londone vis daugiau gandų, jog tokia sutartis jau yra ir pasirašyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.