A. Fergusonas: „Ši „Manchester United“ ekipa yra viena geriausių istorijoje“

Vėlų pirmadienio vakarą „Old Trafford“ stadione susirinkę „Manchester United“ sirgaliai šėlo – jų dievaičiai 3:0 sutriuškino „Aston Villa“ futbolininkus ir tryliktąjį kartą iškovojo Anglijos „Premier“ lygos trofėjų.

A. Fergusonas džiaugėsi, kad jo auklėtiniai iš anksto užsitikrino trofėjų.<br>AP
A. Fergusonas džiaugėsi, kad jo auklėtiniai iš anksto užsitikrino trofėjų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 3:37 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:47 PM

Aikštėje savo emocijas pademonstravo ir Raudonųjų velnių treneris seras Alexas Fergusonas, kuris džiaugėsi, jog „Manchester United“ komandai pavyko kaimynams „Manchester City“ futbolininkams nosį nušluostyti iki čempionato pabaigos likus keturiems turams, rašo BBC.

„Jie susitelkė į „Manchester City“ iššūkį. Mūsų pastarųjų dvidešimties metų darbas – nuostabus“, - kalbėjo 26 metus vienai ekipai vadovaujantis A. Fergusonas, kuriam praėjusiame sezone teko nuryti karčia piliulę - „Manchester City“ Anglijos pirmenybių trofėjų laimėjo dėl geresnio praleistų ir įmuštų įvarčių santykio.

„Šis klubas niekada nepasiduoda. Nuo sero Matto Busby, Miuncheno katastrofos iki atsistatymo ir pergalės Europos taurėje. Tai - „Manchester United“ istorija, - kalbėjo 71-erių škotas. - Kiekvienas čia atvykęs futbolininkas tai suvokia. Mes įgyvendiname lūkesčius. Žaidėjai turėjo susitelkti į tai, kad pernai iš rankų paleidome trofėjų ir nekartoti klaidų. Požiūris buvo teisingas. Vienintelis dalykas, kurį jiems pasakiau - prašymas nepralaimėti įvarčių skirtumu. Anksčiau to niekada nebuvo ir šiame sezone viską pataisėme.“

Paklaustas, ar dabartinė ekipa yra geriausia per 26 metų karjerą „Old Trafford“ stovykloje, A. Fergusonas atsakė: „Gali būti ir taip. Turime daug jaunimo, kurie žais dar geriau. Mes to tikimės.“

Dabar „Manchester United“ komandos laukia kitas iššūkis – Raudonieji velniai gali „Premier“ lygos sezoną baigti savo sąskaitoje turėdami 96 taškus. Anglijos čempionato rekordas – 95 taškai. Šis rezultatas priklauso garsiajam Jose Mourinho, 2004-2005 metų sezone „Premier“ lygoje triumfavusiam su Londono „Chelsea“ komanda.

Tačiau kelias lengvas nebus – tarp likusių keturių varžovų – Londono „Arsenal“ ir „Chelsea“ komandos. Kitos dvi - „Swansea City“ ir „West Bromwich Albion“.

Nors vienas svarbiausių sezono vaisių jau nuskintas – A. Fergusonas tebesulaukia kritikos, kad dabartinė ekipa stokoja kokybės, kurią turėjo ankstesnės „Manchester United“ komandos.

„Labai lengva taip kalbėti, tačiau tų žmonių galvose žaidžia nostalgija. Pažiūrėkite į kontekstą – turime 84 taškus, o liko keturi mačai. To dar niekada nebuvo“, - šypsojosi strategas.

Šis A. Fergusono džiaugsmas skaudus Roberto Manciniui - „Manchester City“ ekipos treneriui, kurio ekipos pralaimėjimas savaitgalį ir leido taip anksti titulą užsitikrinti vaikinams iš „Old Trafford“.

„Mes buvome daug geresni už „Manchester City“ komandą, kalbant apie pergales prieš kitas ekipas“, - apie amžinus varžovus kalbėjo škotas.

Robinas van Persie šiame mače įmušė visus tris įvarčius, tačiau labiausiai sirgalius pradžiugino antruoju – gražiausiu smūgiu. „Per tiek metų buvo įmušta labai daug nuostabių įvarčių. Šis prisijungė prie Davido Beckhamo, Ole Gunnar Solskjaerio ir Erico Cantona smūgių“, - apie po Wayne'o Rooney įžvalgaus perdavimo įmuštą įvartį kalbėjo A. Fergusonas, negailėjęs pagyrų R. Van Persie.

„Jis buvo neįtikėtinas, nesulaikomas. Antrasis įvartis man priminė mane, tačiau nepamenu kada. Tokį pat įvartį jis yra įmušęs vilkėdamas „Arsenal“ marškinėlius“, - kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.