„Barcelona“ gynėjas G. Pique po pralaimėjimo „Bayern“: „Jie mus sulaužė“

Po pirmųjų Čempionų lygos pusfinalio rungtynių vienos komandos stovykloje tryško džiaugsmas ir liaupsės, kitoje vyravo gedulo nuotaikos.

G. Pique: „Nėra jokių pasiteisinimų“.<br>„Reuters”
G. Pique: „Nėra jokių pasiteisinimų“.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:01 PM

Juodas mačas „Barcelona

Vieniems buvo dėl ko džiaugtis, kitiems - dėl ko lieti apmaudą: Miuncheno „Bayern“ pirmajame pusfinalio mače namie 4:0 sutraiškė „Barcelona“ komandą. Du Thomaso Mullerio įvarčiai, taiklūs Arjeno Robbeno ir Mario Gomezo smūgiai - katalonų ekipa neturėjo jokių galimybių.

„Jie mus sulaužė“, - po rungtynių liūdnai pripažino „Barcelona“ gynėjas Gerardas Pique.

Šis pralaimėjimas katalonų komandai - vienas juodžiausių klubo istorijoje. „Barcelona" 1994-ųjų Čempionų lygos finale 0:4 nusileido „Milan" komandai. Tokiu pat rezultatu Europos turnyruose „Barcelona“ pralaimėjo ir 1977-aisiais Kijevo „Dinamo“.

Treneris liaupsino savo žaidėjus

Miuncheno klubo treneris Juppas Heynckesas savo žaidėjams įteikė puokštę pagyrimų ir liaupsių, tačiau perspėjo, kad liko dar vienas žingsnis - „Camp Nou“ stadione.

„Visą šį sezoną žaidėme neįtikėtiną futbolą. Turime nuostabią komandą, kurioje visi žaidėjai eina išvien - ir stadione, ir už jo ribų. Per pastaruosius dvejus metus mus sėkmė lydėdavo ne visada, todėl žaidėjai tapo dar alkanesni. Taktinis šios komandos sumanumas yra aukščiausio lygio, taip pat kaip ir jų noras kovoti vienas už kitą. Šios rungtynės buvo puikus viso to pavyzdys.

Džiaugiuosi rezultatu, tačiau mums dar liko 90 minučių Ispanijoje. Pasimėgausime tuo, kas įvyko šįvakar, bet nieko daugiau. Labai svarbu išsaugoti savo įgūdžius ir budrumą kovojant su „Barcelona“.

Taip pat svarbu išsaugoti savo taktinę discipliną gynyboje, nes puolime mes visada galime pasikliauti savo kūrybiškumu“, - kalbėjo J. Heynckesas.

Trečiąjį rungtynių įvartį pelnęs Arjenas Robbenas džiaugėsi, kad po jų kojomis krito būtent ši komanda.

„Šis klubas Europoje dominavo pastaruosius penkerius metus, todėl jeigu nugalime tokią komandą, manau, galime savimi didžiuotis“, - kalbėjo A. Robbenas.

Pranoko viskuo

„Barcelona“ komandos trenerio asistentas Jordi Roura teigė, kad antradienio vakarą „Allianz Arena“ stadione dominavo viena komanda, kuri varžovams nepaliko jokių vilčių.

„Bayern“ komanda nusipelno sveikinimų. Jie buvo stipresni ir demonstravo aukštesnio lygio žaidimą nei mes. Jie buvo fiziškai stipresni, aukštesni, galingesni. Pirmajame kėlinyje nežaidėme labai blogai, tačiau jie gana anksti pelnė įvartį, todėl mums tapo gerokai sudėtingiau. Varžovams palikdavome pernelyg daug erdvės.

„Bayern“ žaidė nuostabiai, o mums trūko šviežumo ir lengvumo varžantis su jais. Tai mes turime ištaisyti. Nekoregavome situacijų, kurias galėjome ištaisyti. Rezultatas yra blogas. Suvokiame, kad esame prastoje situacijoje, tačiau esame „Barcelona“ komanda ir antrajame mače privalome stengtis ir laimėti. Padarysime viską, kas nuo mūsų priklauso“, - kalbėjo J. Roura.

„Stengsimės antrosiose rungtynėse atsirevanšuoti ir aistruoliams pademonstruoti gražų žaidimą. Varžovai šį kartą buvo geresni ir greitesni už mus. Nėra prasmės kalbėti apie teisėjavimą - nėra jokių pasiteisinimų“, - kalbėjo G. Pique.

Keturi įvarčiai - ne visiems praraja

Statistika „Barcelona“ komandai nėra palanki, tačiau atvejų, kai panaikinamas keturių įvarčių deficitas, yra užfiksuota. Tiesa, Europos turnyruose jų nėra labai daug - vos trys.

1984-1985 metų sezone UEFA taurės turnyre Belgrado „Partizan“ pralaimėjo pirmąjį mačą 2:6 „Queens Park Rangers“, tačiau antrajame atsitiesė ir laimėjo 4:0.

1985-1986 metų sezone UEFA taurės turnyre Madrido „Real“ pirmosiose rungtynėse 1:5 pralaimėjo Moenchenglabdacho „Borussia“ ekipai, bet antrąjį mačą laimėjo 4:0.

1960-1961 metų sezone Nugalėtojų taurės turnyre Portugalijos klubas „Leixos“ 2:6 pralaimėjo Šveicarijos ekipai „Chaux de Fonfds“ 2:6, bet antrosiose rungtynes dominavo ir šventė pergalę 5:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.