Dortmundą sukrėtė numylėtinio M. Goetze sprendimas

Dortmundo „Borussia” prieš Čempionų lygos pusfinalį su Madrido „Real” sutrikdė nemaloni žinia – jaunimo akademijoje išaugintas futbolo brangakmenis Mario Goetze vasarą pereis į Miuncheno „Bayern”.

M. Goetze sprendimas keltis į „Bayern” klubą – lyg peilis į „Borussia” nugarą.<br>AP nuotr.
M. Goetze sprendimas keltis į „Bayern” klubą – lyg peilis į „Borussia” nugarą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:15 PM

Dortmundo klubas antradienį išplatino pareiškimą, kuriame prašo sirgalių palaikyti M. Goetze likusiose sezono varžybose, o ypač šį vakarą rungtynėse Vokietijoje su „Real”.

„Borussia” sirgaliams sunku sutramdyti nusivylimą dėl ekipos žvaigždės ateities planų, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis agentūra „Reuters”.

20-metis saugas kartu su savo agentu prieš kelias dienas pranešė „Borussia” komandai, kad pasinaudojo sutartyje numatyta išpirkos galimybe ir nuo liepos 1 dienos pereis į Dortmundo komandos priešo Miuncheno „Bayern” stovyklą.

Už žaidėją – 37 mln. eurų

„Esame daugiau nei nusivylę”, – neslėpė „Borussia” vadovaujantis Hansas Joachimas Watzke.

Dortmundo klubas patikino, kad „Bayern” nesikreipė dėl futbolininko perėjimo.

Tai nusprendė pats žaidėjas, lankęs Dortmundo futbolo akademiją nuo aštuonerių metų. Puikia kamuolio valdymo technika apdovanotas vidurio saugas, galintis žaisti ir krašte, debiutavo „Borussia” gretose 2009 metais, o 2011 ir 2012 metais padėjo klubui tapti Vokietijos čempionu.

Vokietijos rinktinėje M. Goetze yra sužaidęs 22 mačus ir pelnęs 5 įvarčius.

Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad „Bayern” už M. Goetze sumokės 37 mln. eurų – tai didžiausia suma, kada nors paklota už Vokietijos futbolininką.

Puolėjas kovoja su skausmu

M. Goetze perbėgimas į varžovų stovyklą nebuvo vienintelis „Borussia” rūpestis pastarosiomis dienomis.

Robertas Lewandowskis išgąsdino patyręs traumą šeštadienio rungtynėse. Tiesa, rezultatyviausias Bundeslygos futbolininkas turėtų žaisti su „Real”.

Lenkijos rinktinės puolėjas labai reikalingas Dortmundo klubui, siekiančiam pirmą kartą nuo 1997 metų iškopti į Čempionų lygos finalą.

R. Lewandowskis pasižymėjo įvarčiu per 12-ąsias iš eilės bundeslygos rungtynes, kai šeštadienį „Borrusia” 2:0 įveikė „Mainz” ekipą. Bet šiame mače lenkas pasitempė šlaunies raumenį.

„Jaučiau skausmą, bet tikiuosi, kad jis nedidės, – sakė R. Lewandowskis po pergalės, kuri antrąją vietą Vokietijoje užimantiems Dortmundo futbolininkams garantavo teisę žaisti ir kitą sezoną Čempionų lygoje. – Iki trečiadienio laiko pagyti turėtų užtekti.”

R. Lewandowskis yra naudingiausias „Borussia” žaidėjas ne tik Vokietijos čempionate, bet ir Čempionų lygoje, kur jis pelnė 6 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Noriu pelnyti bent vieną įvartį kiekvieną kartą, o jeigu tai pavyks dvikovoje su Madrido klubu, bus dar geriau”, – sakė R. Lewandowskis.

Madrido klubą yra įveikę

Trenerio Juergeno Kloppo jaunai komandai Čempionų lygos pusfinalis yra karjeros viršūnė. Pastarąjį kartą šį etapą „Borussia” buvo pasiekusi 1998 metais.

„Tai bus svarbiausios rungtynės, kurias mano berniukams teks žaisti”, – apie dvikovą su „Real” sakė J. Kloppas.

Devynis kartus Čempionų lygą laimėjęs Madrido klubas nėra nepažįstamas „Borussia” futbolininkams – šį sezoną jie įveikė Ispanijos čempionus Dortmunde ir sužaidė lygiosiomis Madride per grupės varžybas.

Teks perrikiuoti

„Real” Čempionų lygos pusfinalį pasitinka po 3:1 laimėtų rungtynių Ispanijos pirmenybėse prieš Sevilijos „Real Betis”. Bet ši pergalė brangiai kainavo.

Gynėjas brazilas Marcelo ir kroatas saugas Luka Modričius patyrė traumas.

Dešinysis gynėjas Alvaro Arbeloa yra diskvalifikuotas, tad Jose Mourinho turės pergrupuoti gynybą. „Real” treneris tikriausiai perstums Sergio Ramosą į kraštą, o viduryje šalia Pepe pastatys Raphaelį Varane’ą.

Šis atletiškas 19-metis, kurį klubui rekomendavo buvęs Prancūzijos rinktinės ir „Real” žaidėjas Zinedine’as Zidane’as, jau blykstelėjo keliskart šį sezoną, ypač per mačą su „Barcelona”.

„Žaidžiu kertinėje pozicijoje ir turiu suteikti komandai saugumo, – teigė R.Varane’as. – Privalau susikalbėti su komandos draugais ir nujausti, kokią poziciją aikštėje užsiimti.

Mes jau matėme, kad „Borussia” yra gera komanda. Ji neatsitiktinai pasiekė pusfinalį.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.