R. Lewandowskio vedama „Borussia“ sutriuškino „Real“ komandą – 4:1 (video)

Robertas Lewandowskis bėga geltonos ir juodos spalvų tribūnų link ir laiko į viršų iškėlęs keturis pirštus. Puolėjas šypsosi, o paskui jį bėga komandos draugai – juk futbolininkas įmušė ketvirtąjį įvartį. Tokį epizodą sukandę dantis stebėjo Madrido „Real“ žaidėjai, kurie Vokietijoje išgyveno pragarą. Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse Dortmundo „Borussia“ komanda 4:1 sutriuškino Ispanijos čempionus.

R. Lewandowskis į "Real" vartus pasiuntė net keturis įvarčius.<br>AP
R. Lewandowskis į "Real" vartus pasiuntė net keturis įvarčius.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-04-25 09:34, atnaujinta 2018-03-07 18:35

Antradienį Vokietijoje Miuncheno „Bayern“ 4:0 sutriuškino kitą „Primera“ lygos komandą - „Barcelona“.

Sirgaliai jau dabar garsiai sako: „Bus vokiškas finalas“. Tačiau „Real“ ir „Barcelona“ dar turi viltį išsigelbėti, tačiau abejoms komandoms kitą savaitę reikės tobulai sužaisti namuose.

Statistika.

Dortmundo „Borussia“ - Madrido „Real“ 4:1.

8 min. R. Lewandowskis – 1:0

43 min. C. Ronaldo – 1:1

50 min. R. Lewandowskis – 2:1

55 min. R. Lewandowskis – 3:1

66 min. R. Lewandowskis (11 m baudinys) – 4:1

Kamuolio kontrolė: 48 proc. - 52 proc.

Smūgiai ( į vartų plotą): 11 (9) – 8 (6)

Geltonos kortelės: 1 – 3

Pražangos: 12 – 14

Kampiniai: 4 - 2

Rungtynės. „Borussia“ futbolininkai rungtynes pradėjo aktyviai nei atvykę ispanai. Šeimininkai surengė keltą pavojingų atakų. Viena iš jų baigėsi R. Lewandowskio įvarčiu po į baudos aikštelę atlikto perdavimo. Po įvarčio „Real“ komanda demonstruoti agresyvaus futbolo neskubėjo ir tik 23 minutę pirmą kartą smūgiavo į varžovų vartus. „Borussia“ komanda beveik iki kėlinio pabaigos dėliojo akcentus ir karštų atakų užuomazgomis kaitino savo aistruolius. Tačiau „Borussia“ padarė itin skausmingą klaidą – M. Goetzei nukritus baudos aikštelėje įsivėlė į kalbas su teisėju ir prarado budrumą. Tuo pasinaudoję „Real“ žaidėjai rezultatą išlygino – savų aistruolių link bėgo C. Ronaldo. Jeigu „Real“ komanda antrajame kėlinyje tikėjosi perimti iniciatyvą – tai labai klydo. Čia jų laukė tikriausias vokiškas pragaras, pažymėtas R. Lewandowskio „pokeriu“. Puolėjas jau 50 minutę išvedė savo komandą į priekį. Po penkių minučių jis suklaidino varžovų gynėjus ir dar kartą pasiuntė kamuolį į vartus. 66 minutę teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į Ispanijos klubo vartus. Smūgį realizavo tas pats R. Lewandowskis.

Antrasis kėlinys

90 min. „Real“ komanda nepademonstravo savo veido. „Borussia“ ekipa buvo visiškai užgožusi svečius iš Ispanijos ir šventė pergalę 4:1. Tai – rimtas žingsnis finalo link.

70 min. Teisėjas R. Lewandowskiui parodė geltoną kortelę.

66 min. Teisėjas į „Real“ vartus skyrė 11 metrų baudinį. M. Reusas į baudos aikštelę gavo aukštą perdavimą, tačiau jį pastūmė X. Alonso. Prie kamuolio stojo R. Lewandowskis, kuris smūgiavo taikliai – 4:1.

65 min. Geltoną kortelę gavo M. Ozilas.

60 min. Puikius individualius gebėjimus pademonstravo I. Guendoganas, pavojingai smūgiavęs nuo varžovų baudos aikštelės prieigų.

55 min. R. Lewandowskis dar kartą sužaidė neįtikėtinai ir atliko „hattrick“. Kamuolį puikiai suvaldęs puolėjas neišsigando „Real“ gynėjų, juos suklaidino ir galingai smūgiavo į vartus – 3:1.

54 min. Grubiai prasižengusiam S. Khedira teisėjas parodė geltoną kortelę.

50 min. Kamuolį į „Real” tinklą nukreipė R. Lewandowskis. Briliantinį perdavimą atliko M. Reusas. Madrido komandos futbolininkai tiesiog pašėlo – jie teisėją tikino, kad įvartis įmuštas iš nuošalės – 2:1.

46 min. Stadione nuaidėjo „Borussia“ sirgalių švilpimas – S. Ramosas dėl kamuolio kovojo „atvira pėda“.

Pirmasis kėlinys

Teisėjo švilpuką Dortmundo komandos sirgaliai palydėjo piktais gestais ir švilpimu.

45 min. Baigėsi pirmasis kėlinys.

43 min. Nuostabią kontrataką surengė „Real“ komanda. M. Hummelsas suklydo ir kamuolį atidavė G. Higuainui, kuris taip išgąsdino „Borussia“ vartininką, kad šis per anksti išbėgo iš vartų kamuolio link. Netrukus G. Higuainas atliko perdavimą kitoje pusėje lygiagrečiai bėgusiam C. Ronaldo, kuris įmušė jau dvyliktąjį savo įvartį Čempionų lygoje – 1:1.

41 min. M. Goetze meistriškai pergudravo Madrido komandos futbolininkus ir įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau netrukus krito ant žemės. „Borrusia“ futbolininkai reikalavo 11 metrų baudinio, „Real“ - geltonos kortelės varžovui už vaidybą. Teisėjas nepatenkino nei vienos komandos prašymo.

40 min. Aktyviai sužaidę C. Ronaldo kamuolį perdavė į „Borussia“ baudos aikštelę, tačiau čia „Borussia“ ir vėl gynėsi patikimai. 39 min. F. Coentrao gavo gražų perdavimą į kairįjį „Borussia“ baudos aikštelės kraštą. Tačiau vokiečiai gynėsi patikimai ir užspaudė F. Coentrao į kampą. Čia žaidėjas mėgino kamuolį skersuoti į baudos aikštelę, tačiau kampas buvo per aštrus.

32 min. J. Blaszczykowskis įsiveržė į „Real“ baudos aikštelę per dešinįjį kraštą, tačiau Madrido komandos futbolininkai prieš šiam smūgiuojant kamuolį sugebėjo sužaisti užtikrintai.

23 min. Pirmasis „Real“ smūgis į „Borussia“ vartus. Smūgį atliko C. Ronaldo, kuris iš standartinės situacijos kamuolį siuntė pavojingai, tačiau R. Weidenfelleris smūgį atrėmė.

20 min. Iki šiol „Real“ nesmūgiavo į „Borussia“ vartų pusę.

13 min. Madrido „Real“ komanda pavojingai priartėjo prie „Borussia“ baudos aikštelės, tačiau kietai žaidę vokiečiai pavojų neutralizavo.

10 min. R. Lewandowskis vos vėl neįsiveržė į baudos aikštelę, tačiau S. Ramosas užkirto kelią varžovui. 8 min. Siautulio banga nusirito Dortmundo komandos sirgalių gretose. M. Gotze kairiajame krašte nusprendė skersuoti kamuolį į baudos aikštelę, kur užtikrintai sužaidė R. Lewandowskis, kuriam nesutrukdė net du šalia buvę „Real“ gynėjai. R. Lewandowskis iššoko pirmiau jų ir griūdamas koja nukreipė kamuolį į vartų tinklą – 1:0.

6 min. Nuostabią progą turėjo „Borussia“ komanda. M. Reusas puikiai valdė kamuolį, klaidino varžovus ir pavojingai smūgiavo į vartus. D. Lopezas reagavo į situaciją ir atmušė kamuolį, prie kurio suskubo R. Lewandowskis. Kamuolį pasiekti jis sugebėjo, tačiau buvo per vėlu – smūgiavimo kampas buvo per aštrus, šalia prišoko gynėjai.

2 min. Dortmundo komanda pasirinko agresyvesnę taktiką ir stengėsi neleisti Madrido futbolininkams ilgai kontroliuoti kamuolio.

Startinės sudėtys.

Dortmundo „Borussia“: Romanas Weidenfelleris; Lukaszas Piszczekas, Nevenas Subotičius, Matsas Hummelass, Marcelis Schmelzeris; Ilkay Guendoganas, Svenas Benderis, Jakubas Blaszczykowskis, Mario Goetze, Marco Reusas; Robertas Lewandowskis

Madrdo „Real“: Diego Lopezas; Sergio Ramosas, Pepe, Raphaelis Varane, Fabio Coentrao; Sami Khedira, Xabi Alonso; Luka Modričius, Mesutas Ozilas, Cristiano Ronaldo; Gonzalo Higuainas. ***

Miuncheno triumfas. Antradienį Čempionų lygoje itin garsiu akordu suskambėjo Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, kurie namuose net 4:0 sutriuškino „Barcelona“ ekipą.

Pergalė. Grupės etape „Borussia“ futbolininkai dukart kovojo su „Real“ ir nė karto nepralaimėjo. Namuose vokiečiai laimėjo 2:1, o išvykoje sužaidė 2:2.

Karštis. „Borussia” komanda atsakomosiose pusfinalio rungtynėse patyrė neįtikėtiną karštį. Mače su „Malaga“ J. Kloppo auklėtiniai vos nekapituliavo, tačiau sugebėjo įmušti du įvarčius per teisėjo pridėtą laiką ir žengė toliau.

Vizitai. Madrido „Real“ komandai apsilankymai Vokietijoje nėra rožėmis kloti. Ispanijos komanda per 24 vizitus laimėjo tik vieną kartą.

Mašina. „Real“ įvarčių mašina Cristiano Ronaldo šiame Čempionų lygos sezone yra įmušęs 11 įvarčių.

Antrosios kovos. Čempionų lygos atsakomieji mačai vyks kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.