Panevėžio „Ekrano“ komanda atvira ir treneriui iš užsienio

Panevėžio „Ekrano“ komandai atsisveikinus su auksiniu treneriu Valdu Urbonu su futbolininkais dirbs likęs trenerių štabas, tačiau klubas tuo pat metu ketina žvalgytis ir naujojo stratego. Pasak „Ekrano“ prezidento Aušrio Labino, tai gali būti ir specialistas iš užsienio.

Kol kas Panevėžio „Ekranui“ vadovaus trijų trenerių - A. Skrupskio, V. Dambrausko, R. Čepkausko - štabas.<br>T. Stasevičius (tst-foto.lt)
Kol kas Panevėžio „Ekranui“ vadovaus trijų trenerių - A. Skrupskio, V. Dambrausko, R. Čepkausko - štabas.<br>T. Stasevičius (tst-foto.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 26, 2013, 11:03 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:13 PM

„Ekranas“ apie tai, kad V. Urbonas nebetęs darbo Lietuvos čempionų gretose, pranešė ketvirtadienį.

„Treneris pareiškė, kad nori palikti klubą. Mes nusprendėme, kad esant dabartinei situacijai tai, galbūt, būtų teisingas sprendimas“, - portalui lrytas.lt kalbėjo A. Labinas.

2008 metais į „Ekraną“ atvykusio ir taip nuo A lygos viršūnės nenuversto V. Urbono darbą perims visas trenerių štabas: Arvydas Skrupskis, Valdas Dambrauskas ir Rolandas Čepkauskas.

„Likęs trenerių štabas dirbs su komanda ir sieks užsibrėžtų tikslų. Tuo pat metu žiūrėsime, kas galėtų užimti vyriausiojo trenerio postą ar papildyti štabą. Jeigu matysime, kad to reikia – pasirašysime sutartį“, - teigė A. Labinas.

Pakeisti V. Urboną „Ekranui“ nebus taip lengva. 2008, 2011 ir 2012 metų geriausias A lygos strategas yra pirmaujantis tarp lietuvių. Ar prie „Ekrano“ vairo gali stoti specialistas iš užsienio? A. Labinas tokios galimybės neatmeta.

„Futbolas yra kosmopolitiškas. „Ekranas“ nėra išskirtinis. Trenerių pagal tautybes nevertinu. Man kur kas svarbiau kiti dalykai nei tai, kokį jis turi pasą. Vienodas sąlygas turi ir lietuviai, ir užsieniečiai“, - kalbėjo „Ekrano“ prezidentas.

Jeigu taip nutiktų – trys A lygos favoritai Klaipėdos „Atlantas“, Vilniaus „Žalgiris“ ir „Ekranas“ būtų vadovaujami trenerių iš užsienio.

„Ekrano“ futbolininkai pirmąjį mačą be V. Urbono sužais sekmadienį. Panevėžiečiai A lygos devintajame ture namuose priims Tauragės „Tauro“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.