Palankus šeštadienio scenarijus „Barcelona“ ekipai garantuotų karūną Ispanijoje

Ant prarajos Čempionų lygoje atsidūrusi „Barcelona“ komanda savaitgalį gali savo sirgalių nuotaikas praskaidrinti 22-uoju „Primera“ čempionato trofėjumi.

„Barcelona“ komanda jau šeštadienį gali tapti Ispanijos čempione.<br>AP
„Barcelona“ komanda jau šeštadienį gali tapti Ispanijos čempione.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 27, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:30 PM

Šeštadienį katalonams reikia, kad du Ispanijos pirmenybių mačai susiklostytų palankiai. „Barcelona“ ekipai reikia nugalėti Bilbao „Athletic“ ir tikėtis, kad Madrido „Atletico“ nutrauks savo 24 nelaimėtų rungtynių seriją mače su Madrido „Real“ komanda, taip pat susidūrusia su rimta grėsme pasitraukti iš Čempionų lygos.

Jeigu scenarijus klostysis palankiai - „Barcelona“ iškovos ketvirtąjį trofėjų per penkerius metus.

Antradienį „Barcelona“ pirmosiose Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse su Miuncheno „Bayern“ patyrė triuškinantį pralaimėjo 0:4. „Real“ trečiadienį taip pat Vokietijoje 1:4 pralaimėjo Dortmundo „Borussia“ futbolininkams.

„Patyrėme stiprų smūgį, tačiau dabar turime savo dėmesį sutelkti kitur. Negali sezono vadinti blogu, jeigu tampi čempionu savosiose pirmenybėse“, - teigė saugas Andresas Iniesta.

Katalonų ir baskų mūšis

Čempionų lygos rungtynėse pasirodė ir Lionelis Messi, kuriam medikai leido žaisti. Pakinklinės sausgyslės traumą patyręs puolėjas Vokietijoje nesužibėjo ir buvo savo šešėlyje. „Barcelona“ dar neprarado vilčių patekti į kitą etapą, todėl, greičiausiai, argentiniečiui leis pailsėti šeštadienį, nes šios rungtynės nėra tokios svarbios.

Puolėjas dėl traumos praleido paskutinius tris Ispanijos lygos mačus. Be jo „Barcelona“ iškovojo pergales ir iš viso įmušė 9 įvarčius.

„Visi yra nustebę, kad tokio lygio komanda kaip „Barcelona“ šitaip pralaimėjo. „Bayern“ - stiprus varžovas, tačiau toks rezultatas – visiškas netikėtumas. - kalbėjo „Athletic“ gynėjas Mikelis San Jose. - „Barcelona“ žais tinkamai nusiteikusi. Mažiau žaidžiantys futbolininkai įrodė, kad gali laimėti.“

Šiame sezone „Barcelona“ jau kartą nusiaubė „Athletic“ komandą, kuomet laimėjo 5:1. Pergalė baskams taip pat būtų svarbi. Bilbao komanda nori visiškai apsisaugoti, kad jai neteks žaisti dėl išlikimo „Primera“ lygoje.

Madrido derbis

Tačiau „Barcelona“ komandai pergalės nepakanka. Kitoje dvikovoje bus gerokai sunkiau – juk siūbuojanti „Atletico“ komanda rungtyniaus su čempionais.

Po pralaimėjimo Čempionų lygoje atsigaunanti „Real“ komanda nuo „Barcelona“ atsilieka 13 taškų ir vargu, ar pranoks katalonus, todėl „Atletico“ tikisi, kad Jose Mourinho leis pailsėti savo žvaigždėms.

Istorija – J. Mourinho pusėje. Per pastaruosius 24 susitikimus „Real“ aštuoniolika kartų nugalėjo kaimynus. Paskutinį kartą „Real“ „Atletico“ komanda įveikė 1999-aisiais.

Cristiano Ronaldo mačuose su „Atletico“ pasižymėdavo aštrumu – per pastaruosius tris mačus Ispanijos čempionate jis į varžovų vartus įmušė šešis įvarčius.

Tačiau „Atletico“ kovoja dėl daugiau nei garbės. Pergalė leistų kovoje dėl antrosios vietos išlyginti taškų skaičių su „Real“. Be to, tai būtų puikus įkvėpimas gegužės 17 dieną vyksiančiam „Copa del Rey“ finalui, kuriame kovos būtent šios ekipos.

„Mūsų rezultatai prieš šią komandą nebuvo geri, tačiau dabar turime dar vieną galimybę. Sirgaliai nori, kad laimėtume ir šį mačą, ir Ispanijos taurės finalą“, - kalbėjo „Atletico“ treneris Diego Simeone.

Kiti mačai

Vienas svarbesnių mačų vyks ir sekmadienį. „Real Sociedad“ priims „Valencia“ komandą. Abi komandos kovoja dėl ketvirtosios vietos ir galimybės varžytis Čempionų lygoje.

„Real“ dviem taškais lenkia penktoje vietoje esančią „Valencia“ ekipą.

„Šios rungtynės nulems „Valencia“ komandos ir daugelio žaidėjų ateitį. Bus daug spaudimo“, - sakė treneris Ali Cissokho.

Šeštadienio rungtynės:

17 val. „Levante“ - Vigo „Celta“

19 val. Bilbao „Athletic“ - „Barcelona“

21 val. Madrido „Atletico“ - Madrido „Real“

23 val. Saragosos „Real“ - „Mallorca“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.