„Manchester City“ nuo gėdos Europoje gelbės Andalūzijos herojus M. Pellegrini?

Nors Andalūzijos herojumi vadinamas čilietis Manuelis Pellegrini sekmadienį neigė, kad vyks į Angliją, sporto pasaulio pirštai rodo tik į jį, kuomet kalbama apie pirmadienį atleisto „Manchester City“ stratego Roberto Mancini pamainą.

M. Pellegrini (nuotraukos viduryje ir viršuje) yra pagrindinis kandidatas pakeisti R. Mancini (kitos nuotraukos), kuris pirmadienį buvo atleistas iš „Manchester City“ trenerio pareigų.<br>Montažui panaudotos AP nuotraukos
M. Pellegrini (nuotraukos viduryje ir viršuje) yra pagrindinis kandidatas pakeisti R. Mancini (kitos nuotraukos), kuris pirmadienį buvo atleistas iš „Manchester City“ trenerio pareigų.<br>Montažui panaudotos AP nuotraukos
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-14 13:01, atnaujinta 2018-03-06 19:22

59-erių strategas, kuriam pavyko ne tik „Malaga“ ekipai padėti iškovoti vietą Čempionų lygoje, bet ir nustebinti futbolo aistruolius, Ispanijoje yra labai gerbiamas. Čiliečio darbas su Madrido „Real“, „Villarreal“ bei „Malaga“ komandomis paliko įsimintiną žymę trenerio dosjė.

Dailymail.co.uk žiniomis, M. Pellegrini yra davęs žodinį sutikimą išvykti į „Manchester City“ stovyklą, kai tik klubas sumokės 3,3 milijono svarų išpirkos sumą. Tačiau švaistūnui iš Mančesterio dar gali tekti pakovoti su Ispanijos galiūne „Barcelona“. Teigiama, kad katalonai taip pat stebi trenerį, nes nėra tikri, ar po vėžio gydymo grįžęs Tito Vilanova galės tinkamai dirbti savo darbą.

Tačiau kol kas visi ženklai rodo, kad M. Pellegrini taps naujuoju buvusių Anglijos čempionų treneriu. Nors Ispanijoje jis ir turi gerą vardą, „Premier“ lygoje futbolo specialistui iš Čilės reikėtų prisitaikyti prie naujų reikalavimų. Daug kas priklausys ir nuo to, kiek laiko prireiks strategui, kad šis priprastų prie Anglijos ir svarbiausia, ar jam pavyks suvaldyti „Manchester City“ ekipos žaidėjų-milijonierių ego.

Kalbos, kad „Manchester City“ derasi su M. Pellegrini, nėra iš piršto laužtos. Nors klubas to garsiai neskelbė, futbolo užkulisių visuomenė žinojo, kad užduoties „Įkalbėk trenerį“ ėmėsi vykdantieji vadovai Ferranas Soriano ir Txiki Begiristainas.

Buvę „Barcelona“ klubo darbuotojai į Mančesterį atvyko pernai. F. Soriano užėmė vadovo postą, o T. Begiristainas tapo futbolo direktoriumi. Šiems patyrusiems specialistams „Manchester City“ patikėjo vystyti ilgalaikę strategiją, kuri rėmėsi jaunų talentų auginimų, sistema, kuri atitiktų finansinio sąžiningumo taisykles, bei įvaizdžiu, kuris leistų pritraukti futbolo grietinėlę. Manoma, kad T. Begiristainas yra atsakingas už tai, kad Yaya Toure pasirašė su klubu naują sutartį iki 2017 metų.

Abiejų ispanų atvykimas į „Etihad Stadium“ tvirtovę iškart R. Mancini pastūmėjo į nepatogią poziciją. Nesėkmingi pasirodymai Europoje, nesugebėjimas iškovoti nė vieno pagrindinio trofėjaus šiemet tik ir kvepėjo krauju.

Kad ir kas užimtų R. Mancini vietą, pirmiausia turėtų pasirūpinti „žudiko instinktu“ komandoje. „Manchester City“ šiemet varžovų vartininkams kelia žymiai mažesnį pavojų. Žinoma, būtina sužibėti Čempionų lygoje.

Jau kartą užkariavę „Premier“ lygą, klubo valdytojai iš Abu Dabio nori matyti „Manchester City“ kaip užtikrintą didelę jėgą Europoje, kuri kovotų su „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“. Pastaruosius du sezonus to klubui padaryti nepavyko – dukart iš eilės „Manchester City“ neįveikė grupės barjero.

O M. Pellegrini puikiai išmano Čempionų lygos virtuvę. Jis tai parodė 2006 metais, kuomet iki pusfinalio nuvedė „Villarreal“ komandą. Šiame sezone jis tai pademonstravo dar kartą – jo vadovaujama „Malaga“ pasiekė ketvirtfinalį.

Neišsenkantys resursai, didžiulės ambicijos ir siekis nuo Anglijos lygos viršūnės nuversti „Manchester United“ komandą „Manchester City“ trenerio darbą daro itin patraukliu. Čia dirbti išdrįsti gali ne kiekvienas, tačiau aukščiausio lygio specialistams tai – puiki vieta sužibėti, juolab, kad „Raudonuosius velnius“ palieka seras Alexas Fergusonas ir galimybė tapti „Premier“ lygos karaliais yra padidėjusi.

Britų žiniasklaida neatmeta galimybės, kad į klubą gali atvykti ir Jose Mourinho, kuris, manoma, turėtų dirbti „Chelsea“ klube. Tačiau kol trenerio ir Madrido „Real“ keliai neišsiskyrė ir „Chelsea“ nepasirašė kontrakto su juo – Abu Dabio pinigais tepamas „Manchester City“ aparatas dar turi galimybių.

Straipsnis parašytas remiantis BBC, dailymail.co.uk, AP informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.