„Monaco“ klubas pasirašė sutartį su R. Falcao ir vilioja C. Tevezą

Antrąją Prancūzijos lygą laimėjęs „Monaco“ klubas jau pasirašė sutartį su Madrido „Atletico“ puolėju R. Falcao ir vilioja C. Tevezą iš „Manchester City“.

Prancūzijos antrąją lygą laimėjęs klubas jau pasirašė sutartį su Madrido „Atletico“ puolėju R. Falcao.<br>AP
Prancūzijos antrąją lygą laimėjęs klubas jau pasirašė sutartį su Madrido „Atletico“ puolėju R. Falcao.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 5:43 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:47 PM

Tik antroje Prancūzijos lygoje šį sezoną rungtyniaujančio „Monaco“ klubo vadovai nušluostė nosį galingiausioms Europos futbolo komandoms.

„Monaco“ pavyko nugriebti vieną geidžiamiausių futbolininkų šios vasaros rinkoje. Prancūzijos antrąją lygą laimėjęs klubas jau pasirašė sutartį su Madrido „Atletico“ puolėju Radamelu Falcao, kurį mėgino prisivilioti Madrido „Real“ ir Londono „Chelsea“.

27-erių kolumbietis turėjo iki 2016 metų galiojančią sutartį su „Atletico“, tačiau „Monaco“ vadovams pavyko sutarti ir su pačiu futbolininku, ir su Madrido klubo šeimininkais.

„Monaco“ savininkas Rusijos oligarchas Dmitrijus Rybolovlevas ispanams sumokės 60 mln. eurų išpirką, o pačiam R. Falcao žada mokėti po 10 mln. eurų per metus.

Tiesa, šis kontraktas įsigalios tik tuo atveju, jeigu „Monaco“ kitą sezoną žais Prancūzijos čempionate.

Nors Rusijos oligarcho kontroliuojamas nykštukinės kunigaikštystės klubas jau tapo Prancūzijos antrosios lygos čempionu, „Monaco“ dabar atsidūrė Prancūzijos futbolą drąskančio skandalo epicentre.

Oficialiai „Monaco“ yra registruotas ne Prancūzijoje, todėl gali naudotis Monako kunigaikštystėje galiojančiomis mokesčių lengvatomis. Prancūzijos lygos vadovai reikalauja, jog „Monaco“ sumokėtų 200 mln. eurų ir perkeltų savo būstinę į Prancūziją, nes kitaip negalės dalyvauti jų rengiamose varžybose.

Kol kas „Ligue 1“ ir „Monaco“ vadovams nepavyksta išpręsti teisinių ginčų, nes D. Rybolovlevas pakilo nuo derybų stalo ir trinktelėjo durimis jau po penkerių minučių per pirmąjį susitikimą. Įniršęs rusas pareiškė, jog dabar visas savo klubo teises gins teisme.

Kaip ten bebūtų, „Monaco“ pasiruošęs kitą sezoną mesti rimtą iššūkį „Paris Saint Germain“. Italo Claudio Ranieri treniruojama komanda ruošiasi turėti pajėgiausią puolėjų porą Prancūzijos pirmenybėse.

Jau pasirašęs sutartį su R.Falcao „Monaco“ nusitaikė į argentinietį Carlosą Tevezą. „Manchester City“ puolėjui D. Rybolovlevas taip jau pasiūlė 10 mln. eurų algą per sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.