Ar „Benfica“ sutrukdys „Chelsea“ ekipai įvykdyti misiją „Gėdos nusiplovimas“?

Po pažeminimo Čempionų lygoje ir banguoto sezono Londono „Chelsea“ komanda turi progą sezoną užbaigti su trofėjumi rankoje. Rafaelio Benitezo auklėtiniai trečiadienį stoja į Europos lygos finalo mūšį su „Benfica“ futbolininkais. Antrasis pagal prestižą Europos klubų turnyro trofėjus dabar yra vienintelė ir paskutinė šio sezono Anglijos viltis į savo sąskaitą įtraukti tarptautinį titulą.

„Chelsea“ sirgaliai neslepia neapykantos treneriui R. Benitezui, tačiau tiki, kad šis strategas gali padėti laimėti klubui trofėjų.<br>AP
„Chelsea“ sirgaliai neslepia neapykantos treneriui R. Benitezui, tačiau tiki, kad šis strategas gali padėti laimėti klubui trofėjų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

May 14, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:08 PM

Praėjusio sezono Čempionų lygoje po baudinių serijos triumfavusi „Chelsea“ komanda žadėjo daug. Roberto Di Matteo įdirbis buvo didžiulis, tačiau naujasis sezonas buvo labai banguotas ir netrukus strategas turėjo atsisveikinti su postu.

Naujuoju pergalių kalviu „Chelsea“ savininkas pasirinko Rafaelį Benitezą – trenerį, kurio ir dabar nemėgsta „Mėlynųjų“ aistruoliai, laukiantys, kada šis išvyks.

R. Benitezui buvo iškelti du tikslai – užsitikrinti vietą kito sezono Čempionų lygoje ir laimėti vieną trofėjų. Pirmoji užduotis yra praktiškai įvykdyta, o ar bus padėtas „x“ ties antrąja – paaiškės Amsterdame.

„Sezonas buvo sudėtingas, tačiau dabar jau beveik pabaiga ir mes turime padaryti viską, kad užbaigtume pradėtą darbą. Nusivylėme, kai iškritome iš Čempionų lygos. Mėginome save motyvuoti ir kuo geriau žaisti Europos lygoje. Esame laimingi, kad mes – finale. Padarysime viską, kad iškovotume trofėjų“, - teigė „Chelsea“ gynėjas Branislavas Ivanovičius.

„Chelsea“ į finalą stoja pasitikinti savimi – komanda nepralaimi jau aštuonių mačų iš eilės. Varžovų stovykloje situacija – kitokia.

Portugalijos ekipa prarado pirmaujančias pozicijas vietiniame čempionate, kuomet 1:2 pralaimėjo didžiausiems varžovams „Porto“ futbolininkams. Lemiamą įvartį „Benfica“ praleido per pridėtą laiką ir sirgaliai išvydo trenerį Jorge Jesusą krentant ant kelių. Tai buvo pirmoji jo auklėtinių nesėkmė Portugalijos čempionate ir panašu, kad jie taip prarado trofėjų.

Kai kurie „Benfica“ ekipos lyderiai dabar atrodo pavargę, o ekipos rūbinę kausto baimė, kad šitiek jėgų atidavę futbolininkai sezoną užbaigs tuščiomis rankomis.

„Futbolas yra nenuspėjamas. Kartais įvarčiai įmušami, kai to mažiausiai tikiesi. Taip pralaimėti – labai skaudu“, - teigė J. Jesusas.

„Benfica“ ekipos aistruoliai nori tikėti, kad jų komanda po beveik 50 metų pertraukos ir vėl sugrąžino auksinius laikus, kuomet jų dievaičiai dukart iš eilės iškovojo Europos taures.

„Pergalė šiame turnyre būtų labai svarbus momentas klubo istorijoje. Patekimas į finalą – aukštas pasiekimas, tačiau čempionatą baigti pergale būtų gerokai geriau“, - kalbėjo treneris.

„Benfica“ ir „Chelsea“ komandų rungtynės Amsterdame prasidės 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.