R. Benitezas: „Ši pergalė simbolizuos mano vadovavimo laikotarpį „Chelsea“ ekipai“

Londono „Chelsea“ prastą pasirodymą Čempionų lygos turnyre išpirko pergalė Europos lygos turnyre. Klubo aistruoliai, sezono metu garsiai ir demonstratyviai rodę nepasitenkinimą ekipos treneriu Rafaeliu Benitezu, rodos, po pergalės 2:1 turnyro finale prieš Lisabonos „Benfica“ užmiršo nesėkmes ir nusivylimus bei dėkojo strategui už pergalę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:50 PM

Pats R. Benitezas taip pat nebandė slėpti džiaugsmo ir savo emocijų po puikios pergalės Europos lygos finale.

„Aš didžiuojuosi komanda. Tai nebuvo lengva, visą laiką mes kalbėjome apie tai, kad laukia sunkios rungtynės. Man labai malonu laimėti su šia komanda, pasikartosiu, aš ja didžiuojuosi.

Antrame kėlinyje puikiai žaidėme. Turėjome daugiau problemų pirmoje mačo pusėje žaisdami prieš labai gerą komandą. Aš labai džiaugiuosi už žaidėjus ir už visą klubą. Jie nusipelnė pergalės, nes visą sezoną sunkiai dirbo.“

„Chelsea“ gerbėjai ėmė ploti, kai jų ekipos treneris ėmė švęsti pergalę, rodos, jie užmiršo anksčiau rodytus gestus treneriui ispanui, o R. Benitezas tiki, kad ši pergalė bus esminė minint jo darbo laiką „Chelsea“ klube.

„Analizuojant rungtynes, mes Europos lygos finalą laimėjome žaisdami su vienu puolėju. Šiam mačui disponavome tik 18 žaidėjų. Viską sudėjus kartu, jūs suprasite, kaip buvo sunku pasiekti pergalę“.

R. Benitezas pabrėžė Fernando Torreso ir Franko Lampardo indėlį į pergalę.

„Sezono metu ne vienas žaidėjas turėjo gerinti savo sportinę formą, Fernando vienas iš jų. Daug žmonių minėjo, kad dirbdamas su manimi Fernando atsiskleidė ir pasiekė savo optimalią formą.

Jis daug plušėjo su fizinio rengimo treneriais bei konsultavosi su medicinos specialistais ir dar kartą pamatėte, kad jis finale buvo visai kitoks, nei sezono pradžioje.

Frankas puikus specialistas. Jis daug jėgų įdėdavo kiekvienoje treniruotėje, kiekvienose rungtynėse jo žaidimas vis geresnis. „Benfica“ puikiai rungtyniavo pirmoje rungtynių pusėje, tačiau komandų skirtumus išryškino žaidėjų individualus meistriškumas.

Tai buvo finalas, galbūt mes tik kartą turėjome galimybę laimėti Europos lygą, ir mes ja pasinaudojome“, - po pergalės džiaugėsi ispanas R. Benitezas.

Antrojo įvarčio autorius Branislavas Ivanovičius, kuris praėjusiais metais dėl diskvalifikacijos praleido praėjusių metų Čempionų lygos finalą, dabar ruošiasi šventimui.

„Puikus jausmas žaisti finale. „Benfica“ rungtyniavo labai gerai, tačiau mes geriau išnaudojome standartines situacijas. Po vienos jų mačo gale pasisekė pasižymėti.

Dabar laikas švęsti. Klubo aistruoliai ir komanda nusipelno tokios pergalės šiame sezone“, - teigė pergalingo įvarčio autorius, serbas B. Ivanovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.