LFF taurės finale pralaimėję „Šiauliai“: „Ar taurė iš mūsų buvo atimta?“ (video)

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finalas buvo atkaklus ir intriguojantis. Išsiaiškinti nugalėtojus prireikė ne tik pratęsimo, bet ir 11 metrų baudinių serijos. Baudinių loteriją laimėjo ir taurę antrus metus iš eilės į viršų kėlė Vilniaus „Žalgiris“. Vis dėlto, finale pralaimėjusio „Šiaulių“ klubo apmaudas nesibaigė. Dėl pralaimėjimo šiauliečiai kaltina teisėjus.

Baudinių loteriją laimėjo ir taurę antrus metus iš eilės į viršų kėlė Vilniaus „Žalgiris“.<br>R. Tenys (LFF)
Baudinių loteriją laimėjo ir taurę antrus metus iš eilės į viršų kėlė Vilniaus „Žalgiris“.<br>R. Tenys (LFF)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 3:20 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:19 AM

Oficialioje klubo svetainėje įdėtas pranešimas klausia: Ar taurė iš „Šiaulių“ buvo atimta?

„Po 2012/13 m. LFF taurės finalo varžybų Futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergejus Slyva teisėjų brigados darbą įvertino – labai gerai. FC „Šiauliams“ kyla klausimas: „Ar tikrai teisėjų darbas turėjo būti įvertintas – labai gerai“. Futbolo specialistų ir Lietuvos Nacionalinės rinktinės trenerių nuomonė kitokia. Dar prieš finalines varžybas FC „Šiauliai“ prašė pakeisti varžybų teisėjų brigadą dėl kelių priežasčių:

1. Finalinių varžybų aikštės teisėjas – Nerijus Dunauskas ir asistentai yra iš Vilniaus miesto, o VMFD „Žalgiris“ taip pat Vilniaus miesto komanda.

2. VMFD „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė ir finalinių varžybų teisėjas Nerijus Dunauskas priklauso vienai politinei partijai, dalyvavusiai 2012 m. seimo rinkimuose.

Mūsų nuomonė ir prašymas liko neišgirstas.

Ar panaši situacija dėl šiurkščių teisėjų klaidų neprimena 2010/11 m. LFF taurės finalo, kai FK „Banga“ taip pat pralaimėjo finalines varžybas? Futbolo bendruomenėje nusistovėjusi nuomonė, kad Nerijus Dunauskas taip pat niekada neklysta. Ar Nerijus Dunauskas, turintis aukštas pareigas LFF, bus suklydęs, ar kaip visada teisus?

Kad FC „Šiaulių“ nuomonė nebūtų subjektyvi, klubas palieka futbolo bendruomenei spręsti,kas teisus – teisėjų asociacija ir N. Dunauskas ar FC „Šiauliai“.

Epizodai, kurie FC „Šiauliai“ nuomone turėjo įtakos varžybų eigai ir rezultatui:

27 min. Niko Tokič nuošalėje nebuvo, tačiau įvartis neįskaitytas, motyvuojant, kad žaidėjas buvo nuošalėje.

45 min. neužfiksuota nuošalė Jakub Wilk. Epizodo metu uždirbtas kampinis po kurio A. Skerla pelnė išlyginamąjį įvartį.

66 min. nefiksuojama Jakub Wilk pražanga prieš Filip Žderič, taip pat nesportinis elgesys prieš „Šiaulių“ žaidėją, kuris turėjo būti įvertintas raudona kortele. Kamuolys skiriamas „Žalgiriui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.