Penkios priežastys, kodėl Neymaras bus reikšmingas „Barcelona“ ekipai

Žinia, kad Neymaras iškeliauja į „Barcelona“ klubą sukėlė daug diskusijų. Kiekvienas katalonų klubo sirgalius turi savo nuomonę apie „Santos“ puolėją, tačiau kad ir ką besakytų aistruoliai, Neymaro svarbumo faktas – nepaneigiamas.

Neabejojama, kad Neymaras sumaišys „Barcelona“ varžovų gynėjų kortas.<br>AP
Neabejojama, kad Neymaras sumaišys „Barcelona“ varžovų gynėjų kortas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-30 12:03, atnaujinta 2018-03-06 02:33

Dinamika žaidime, dar didesnis pavojus atakose ir nekenčiamojo „autobuso“ gynyboje išvairavimas iš futbolo – visa tai turėtų atnešti didžiausia Brazilijos žvaigžde nuo Pele laikų laikomas Neymaras.

Pateikiame penkis Neymaro reikšmės klubui aspektus pagal bleacherreport.com

„Barcelona“ yra pasirengusi rizikuoti

Aukso ieškojimas Brazilijos talentų vandenyne visuomet turi mistikos. Nors Neymaras jau dabar yra labai vertinamas ir yra užsitarnavęs vardą, nėra jokių garantijų, kad „Barcelona“ klube jis darys tokią pat įtaką, kokią darė „Santos“ komandoje.

21 metų puolėjas greičiausiai realizuos savo potencialą ir taps vienu geriausių pasaulio futbolininkų, tačiau egzistuoja galimybė, kad brazilas neprisitaikys prie europietiškų sąlygų.

Nepaisant rizikos, „Barcelona“ niekada nepasidavė, kovodama dėl šio futbolininko.

Siekia aukštesnio statuso rinkodaroje

„Barcelona“ jau dabar yra vienas žinomiausių ir turtingiausių klubų pasaulyje. Tačiau Neymaras gali tapti ta jėga, kuri katalonų komandai leistų tapti pirmaujančia rinkodaros srityje.

Pasak „Daily Mail“, Neymaras būtent ir turi tokį statusą. Jis netgi pralenkia bėgiką Usainą Boltą, krepšininką LeBroną Jamesą bei „Real“ futbolininką Cristiano Ronaldo. Neymaras yra aukščiau ir savo komandos draugo Lionelio Messi.

Neymarui prisijungus prie „Barcelona“ klubo, šis pradės savo rinkodaros kampaniją, kuri turėtų atsipirkti su kaupu.

Neymaras ne tik padės klubui ir toliau uždirbti pinigus, bet ir padės įtvirtinti „Barcelona“ finansinį statusą. Manoma, kad klubas, prisijungus brazilui, pasieks naujas aukštumas.

Partnerystė su L. Messi išstums „autobuso“ gynybą

Niekas iš Neymaro atvykimo daugiau negaus nei L. Messi. Argentinos puolėjas buvo priverstas metų metus nešti visą klubo atakų naštą. Jo naujasis partneris turėtų tą naštą palengvinti.

Neymaro gebėjimai turėtų tikti L. Messi. Ši puolėjų pora turėtų tapti pačia pavojingiausia pasaulyje. Vien jų pasirodymas varžovų aikštės pusėje privers gynėjus pasidalinti zonomis. Tai reiškia, kad Neymaras ir L. Messi vienas kitam leis turėti daugiau erdvės, atakuojant varžovų vartus.

Abu futbolininkai pasižymi skirtingu žaidimo stiliumi, tačiau tai turėtų veikti dar geriau. L. Messi gali panaudoti savo gebėjimą greitai dirbti kojomis, perdavimų įgūdžius ir žaidimą iš saugų grandies gilumos. Neymaras yra labiau linkęs klaidinti varžovus ir juos apeidinėti. Jis žinomas ir savo smūgiais nuo baudos aikštelės prieigų.

Kai abu Pietų Amerikos futbolo genijai dirbs kartu, „Barcelona“ varžovams atrasti tinkamą gynybos taktiką bus neįtikėtinai sunku. L. Messi gaus savo tobulą partnerį ir „autobusų“ dienos gynyboje bus oficialiai užbaigtos.

„Barcelona“ žaidimo stiliuje atsiras daugiau dinamikos

Didžiausias pokytis, kurį atneš Neymaras – paįvairės garsusis tiki-taka stilius. „Barcelona“ visuomet kliaunasi trumpais perdavimais ir kamuolio kontrole, tačiau Neymaras galės įnešti naujų vėjų.

Iki šiol „Barcelona“ turėdavo planą „A“, bet niekada nebuvo atsarginio plano. Būtent Neymaras ir galės reikiamu momentu pakeisti visą žaidimo stilių ir privers varžovų gynybą dirbti kitaip.

Būtent šis brazilas leis „Barcelona“ komandai puikiai išnaudoti žaidimą kraštais.

Katalonų klubo varžovai visuomet stengdavosi juos versti žaisti per vidurį. Tačiau būtent šis būdas ir nebeveiks, kai komandą papildys naujokas. Juk jis sugeba žaisti plačiai ir sukurti erdves, o palikti Neymarą vieną – būtų per daug pražūtinga.

Neymarui išviliojus gynėjus iš savo pozicijų ir „Barcelona“ komandai įgaunant kaip niekad daug erdvės, gali pasikeisti ir perdavimų sistema. Žinoma, saugų grandyje trumpi perdavimai ir toliau liks prioritetu, tačiau netrukus čia galime išvysti daugiau klaidinančių judesių bei ilgų perdavimų.

Be to, Neymaras leis komandai atakuoti iš giliau. Paprastai „Barcelona“ įvarčius muša iš varžovų baudos aikštelės. Tai priversdavo varžovus sustatyti visą savo komandą būtent ten. Tačiau Neymaras geba smūgiuoti ir pataikyti iš už baudos aikštelės ribų. Čia varžovai bus priversti labiau pasukti galvą.

„Barcelona“ papildys trofėjų kambarį

Jie ir taip pildo trofėjų kambarį, sakysite, tačiau klubo sprendimas įsigyti Neymarą reiškia, kad „Barcelona“ rengiasi praplėsti titulų kambarį ir tikrai neketina pasitraukti nuo viršūnės.

Netgi be Neymaro „Barcelona“ būtų realiausia pretendente laimėti „Primera“ čempionatą ar „Karaliaus taurę“. Tačiau svarbiausia, kad Neymaro atvykimas klubui suteiks papildomą jėgą kovojant Čempionų lygoje.

Žinoma, „Barcelona“ komandai nereikėtų panirti į atakų svaigulį ir galimybes priekyje, nes gynyboje tikrai yra kur tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.