Po Brazilijos triumfo – viltys suvienyti šalį ir užkariauti pasaulio čempionato viršūnę

Brazilijos futbolo rinktinė pademonstravo, kad į pasaulio čempionatą vyks ne aplinkkeliais, o tiesiai. To paties tikisi ir Brazilijos valdžia, siekianti atrasti greičiausią kelią į šalį kamuojančių protestuotojų širdis.

Brazilijos rinktinė Europos ir pasaulio čempionus sutriuškino 3:0.<br>AP
Brazilijos rinktinė Europos ir pasaulio čempionus sutriuškino 3:0.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2013, 9:02 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:40 AM

Brazilijos futbolo rinktinė naktį iš sekmadienio į pirmadienį Konfederacijų taurės finale 3:0 sutriuškino Europos ir pasaulio čempionę Ispanijos ekipą. Pergalė tapo garsiu žodžiu, privertusiu susimąstyti visus potencialius kitų metų pasaulio pirmenybių dalyvius.

Ispanijos rinktinės treneris Vicente del Bosque spaudos konferencijoje daug pasiteisinimų neieškojo ir karčiai pripažino, kad jų komanda pralaimėjo pelnytai.

Tokių žodžių pamalonintas brazilų strategas Luizas Felipe Scolari neslėpė, kad yra labai patenkintas penktuoju šio turnyro titulu, kurį brazilai laimėjo trečią kartą iš eilės.

„Nemanau, kad galėčiau jaustis dar geriau. Maniau, kad bet koks teigiamas rezultatas būtų gerai, tačiau pergalė 3:0 – daug daugiau nei įsivaizdavau, - kalbėjo L. F. Scolari, kurį taip pat žavėjo ekipos žaidimas. - Mes sužaidėme gerą mačą ne tik dėl to, kad įmušėme įvarčius, bet ir dėl paties demonstruojamo stiliaus. Dabar aš galiu sakyti, kad priešakyje turime savo kelią. Pasaulio čempionate turėsime gerą komandą.“

64 metų strategas Konfederacijų taurės turnyre didžiulį spaudimą jautė nuo pat pradžių. 2002 metais pasaulio čempionate triumfavęs L. F. Scolari brazilų žiniasklaidos nebuvo laikomas itin patikimu. Per septynis pirmuosius mačus jo auklėtiniai iškovojo dvi pergales, keturiskart sužaidė lygiosiomis ir kartą pralaimėjo.

Prie šių rezultatų keliamos įtampos smarkiai prisidėjo ir šalutinis veiksnys – prieš valdžią nusiteikę protestuotojai, kurie nuolat kaitino aistras, įsiveldavo į riaušes. Tuomet Brazilijoje buvo imta kalbėti, kad vienintelė galimybė nuraminti tautą – laimėti Konfederacijų taurės varžybas, kad ši būtų įtikinta, jog šio turnyro bei pasaulio čempionato organizavimas – nėra būdas švaistyti pinigus.

L. F. Scolari teigė, kad tikisi, jog jo auklėtinių triumfas suvienys šalį. O kol protestuotojai ir toliau ketina tęsti savo žygį, jis galvos apie tai, kaip pratęsti pergalingą Brazilijos rinktinės reidą.

„Tai buvo svarbu ne tik komandai, bet ir visai šaliai. To priežastys – labai akivaizdžios, - kalbėjo strategas. - Tačiau kalbant apie komandą ir tai, kas jai svarbiausia – prisiminkime, jog per pastarąsias 30 dienų mes nugalėjome keturis esamus ar buvusius pasaulio čempionus: Urugvajų, Prancūziją, Italiją ir Ispaniją. Mes dar tik formuojame ekipą ir susiduriame su daug sunkumų. Šios pergalės mus pakėlė į naują lygį, suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.