Su Pele lyginamam Neymarui nerūpi kritikos strėlės (video)

Kylanti Brazilijos futbolo žvaigždė Neymaras praktiškai nuo tada, kai debiutavo nacionalinėje komandoje 2010 metais, nuolatos buvo lyginamas su legendiniu Pele. Tačiau šis garsenybės šešėlis nors ir kalba apie išskirtinį jaunojo Neymaro talentą, bet tuo pačiu užkrauna milžinišką spaudimą ir atsakomybę.

Vieną dieną Neymaras maišomas su žemėmis, kitą - dievinamas.<br>AP
Vieną dieną Neymaras maišomas su žemėmis, kitą - dievinamas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:01 AM

Taip, Neymaras jau vėluoja paskui Pele mažiausiai dviem aspektais – septyniolikos nelaimėjo pasaulio čempionato bei pernai nesugebėjo tapti olimpiniu čempionu. Tačiau puikiu žaidimu FIFA Konfederacijų taurės finale prieš Europos ir pasaulio čempionę Ispaniją, 21-erių puolėjas negalėjo palikti abejingų, rašo football.co.uk.

Sekmadienį legendiniame „Maracana“ stadione fantastišku žaidimu sutriuškinę ispanus 3:0, Neymaras kartu su brazilais tryško džiaugsmu. Vis dėlto dar visai neseniai futbolininkas nesimaudė šlovės spinduliuose ir turėjo atlaikyti skaudžias kritikos strėles.

Prieš keletą savaičių kritikuoti Neymarą buvo nacionalinis brazilų laisvalaikio praleidimo būdas. Viskas prasidėjo nuo „Santos“ klubo sirgalių pretenzijų. Komandos, kuriai jaunasis talentas atidavė pirmuosius savo karjeros metus ir padėjo iškovoti daug titulų, aistruoliai liejo įtūžį anksčiau ant rankų nešioto dievuko.

Bet už 57 milijonus eurų į „Barcelona“ persikėlęs kamuolio virtuozas nutildė kritikus sėkmingu žaidimu. Keturis sykius per penkis mačus priešininkų vartininkus nuginklavęs Neymaras gal ir nežaidė kaip Pele, bet priminė vyruką, labai norintį juo tapti.

Turnyro starte Neymaras „apdovanojo“ japonų vartininką galingu smūgiu į viršutinį vartų kampą. Meksika išvydo dar vieną puolėjo įvartį, ir rezultatyvų perdavimą po neįtikėtino prasiveržimo pro du lyg stulpus likusius stovėti gynėjus. O paskutinėse grupės rungtynėse visko matęs Gianluigi Buffonas tik bejėgiškai kluptelėjo po puikaus Neymaro baudos smūgio.

Tuščius vartus nuo Neymaro išsaugojo tik urugvajiečiai. Tiesa, atsirado kitų žaidėjų, kompensavusių lyderio įvarčių trūkumą.

Finale Neymaras vėl priminė apie save. Galingu smūgiu pasiektas įvartis „į rūbinę“ ir apgaulingas judesys, užliūliavęs ispanų gynybą, kuri po akimirkos tik akimis galėjo palydėti itin tikslų Fredo smūgį.

Tokia Neymarui buvo FIFA Konfederacijų taurė.

„Tikrai nesijaudinau dėl to, kad žmonės apie mane blogai kalba. Man buvo svarbiausia bet kokiu būdu padėti komandai: ar tai reikiamu metu prasižengti, ar tai perduoti kamuolį, mušti įvartį“, - po finalo kuklinosi geriausiam turnyro žaidėjui skirtą auksinį kamuolį laimėjęs Neymaras.

Tapę FIFA Konfederacijų taurės čempionais, dabar brazilai bus pagrįstai vadinami kitąmet namuose vyksiančio pasaulio čempionato favoritais. Tačiau Neymaras neužbėga už akių.

„Konfederacijų taurės finale žaidėme geriau, nei tikėjomės. Esu labai laimingas. Tikrai nemaniau, kad triumfuosime šiame turnyre. Nudžiuginome labai daug žmonių, tačiau negalime skraidyti padebesiais“, - emocijoms nepasidavė naujas viso Brazilijos futbolo veidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.