Vilniaus „Žalgirio“ pasirengimas kovai Airijoje – daugiau pykčio ir atsargesnis žaidimas

„Nereikia mūsų nurašyti, kaip tai padarė daugelis. Mes galime laimėti“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas Andrius Skerla, kuris su sostinės ekipa rengiasi atsakomajai Europos lygos atrankos etapo kovai su Dublino „Saint Patric's“.

M. Zubas demonstruoja pasitikėjimą savo komanda.<br>J. Stacevičius
M. Zubas demonstruoja pasitikėjimą savo komanda.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 9, 2013, 2:19 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:13 PM

Airių leprekonai praėjusią savaitę paskutinėmis minutėmis įmušė įvartį ir nubraukė „Žalgirio“ gerbėjų viltis iškovoti pergalę. Mačas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione baigėsi 2:2.

Pasitikėjimas nedingo

Dabar žalios ir baltos spalvų miesto komanda turės atiduoti dar daugiau jėgų Airijoje, kur įvyks atsakomasis mačas. „Žalgiriui“ mažiausiai pakaktų lygiųjų 2:2 ir sėkmės pratęsime ar baudinių serijoje. Pralaimėjimas arba lygiosios su mažiau įvarčių reikštų atsisveikinimą su Europos lygos turnyru.

„Durys atviros. Mes esame pajėgūs žengti į kitą etapą“, - teigė žalgiriečių strategas Marekas Zubas. Jo auklėtiniai pirmajame susitikime prieš „Saint Patric's“ komandą pirmavo dukart, tačiau koncentracijos trūkumas leido varžovams realizuoti progas.

„Galėjome laimėti namuose, tačiau toks jau tas futbolas, - kalbėjo M. Zubas. - Jeigu nori patekti į kitą etapą, turi laimėti. Ir nesvarbu, ar žaidi namuose, ar išvykoje, ant dirbtinės ar natūralios žolės. Turi laimėti.“

Pasitikėjimą treneris demonstravo ir po pirmųjų rungtynių, kuomet atkakliai visus ramino ir tikino, kad „Žalgiris“ nėra atsidūręs sunkioje situacijoje ir turi visas galimybes atsidurti kitame Europos lygos atrankos etape.

Alkani ir atsargūs

„Žalgirio“ strategas M. Zubas jau po pirmųjų rungtynių pripažino – pasirinkta agresyvi taktika nepasiteisino. Žalgiriečiai pirmosiose rungtynėse vaikė airius po visą aikštę, žaidė intensyviai. Išvykoje jie planuoja elgtis kitaip.

„Turime patirties iš pirmųjų rungtynių. Dabar labai gerai žinome savo varžovus. Žinome jų silpnąsias vietas. Turime žaisti šiek tiek kitaip. Turime būti atsargesni ir žaisti ne taip atvirai, kaip pirmąkart. Tuomet buvome pasirinkę per rizikingą taktiką, išnaudojome per daug energijos. Todėl ir praleidome antrąjį įvartį“, - teigė M. Zubas.

Pasak stratego, Lietuvos A lygos lyderiai po pirmųjų rungtynių jaučia didelį norą atkeršyti varžovams.

„Nesame patenkinti pirmojo mačo pabaiga, tačiau dabar mes – piktesni“, - kalbėjo treneris, kurio negąsdina faktas, kad airiams lygiosios 2:2 – pakankamai palankus rezultatas dėl dviejų įmuštų įvarčių išvykoje.

„Daugelis mano, kad išvykoje pasiekti lygiąsias, kaip padarė varžovai – geras rezultatas. Aš taip nemanau, - tikino iš Lenkijos atvykęs M. Zubas. - Dabar mes žinome, kad turime žaisti šiek tiek kitaip. Tiesiog stengsimės pasirinkti tinkamą strategiją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.