J. Kvedaras apie jaunimo rinktinės potencialą: „Viską lemia juodas darbas“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras tikina, kad šalies jaunimo (iki 19 metų) rinktinės patekimas į Europos čempionato mirtininkų – A – grupę yra naudingas. Pasak J. Kvedaro, tai leis ne tik pamatyti tikrąjį mūsų futbolininkų lygį, bet ir užgrūdins komandą tolesnėms kovoms.

J. Kvedaras akcentavo, kad futbolininkai į Olimpą kopti turėtų itin sunkiai dirbdami.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
J. Kvedaras akcentavo, kad futbolininkai į Olimpą kopti turėtų itin sunkiai dirbdami.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 23, 2013, 3:07 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:27 PM

Galingi varžovai – naudinga patirtis

„Mūsų jaunimui reikėtų mažiausiai sužaisti su dešimt tokio lygio varžovų. Džiugu, kad taip kaupiama patirtis, - teigė LFF vadovas. - Grupė tikrai naudinga. Pamatysime, ko trūksta ir ko reikia. Išvysime įvairaus ir gero futbolo – tai naudinga ir mums, ir sirgaliams.“

Lietuvos rinktinė A grupėje dėl vietos pusfinalyje varžosi su Ispanijos, Olandijos ir Portugalijos rinktinėmis. Pirmąjį mačą lietuviai jau per paskutinę pridėto laiko minutę 2:3 pralaimėjo olandams.

„Apmaudu, kuomet ekipa praleidžia įvartį jau ne paskutinę minutę, bet sekundę. Tada visas tavo darbas nueina šuniui ant uodegos, todėl labai gaila vaikinų. Tačiau jie - šaunuoliai, kovojo atsidavę, - teigė J. Kvedaras. - Pirmajame kėlinyje buvo sunkiau, tačiau antrajame jie atsitiesė. Iš pradžių matėme, kad jaunimas buvo išsigandęs, tačiau jie pirmą kartą žaidė tokio lygio rungtynes ir dar su grandais. Manau, kad pasirodymas buvo labai geras.“

Antradienį Lietuvos jaunimo rinktinė 18 val. 30 min. Kaune mes iššūkį favoritams – ispanų futbolininkams.

„Tikiuosi, kad jaunimas pademonstruos gerą futbolą. Liko kovos su pietiečiais – su jais žaisti bus tikrai sunkiau. Kita vertus, olandų futbolas ne itin skiriasi – jie taip pat techniški, žaidžia protingai. Galbūt kalnų nenuversime – juk žaisime su čempionais, tačiau turėtume išvysti gerą futbolą“, - sakė J. Kvedaras.

Į žvaigždes – per kančias

J. Kvedaras neslepia, kad jaunimo rinktinėje mato ne vieną potencialų kandidatą į nacionalinę komandą, tačiau pabrėžė, kad Lietuvai pats laikas kilti aukščiau, o tam žaidėjai turėtų daugiau dirbti.

„Yra ne vienas futbolininkas. Tačiau norint pasiekti aukščiausią lygį reikia daugybės tokių mačų ir juodo darbo. Jeigu vaikinai patys norės – pasieks daug. Aš komandoje matau daug talentingų vaikų. Tačiau svarbiausia, kad jie niekur nedingtų ir sunkiai dirbtų“, - sakė J. Kvedaras.

Ar per 7 tūkstančiai sirgalių, savaitgalį susirinkę S. Dariaus ir S. Girėno stadione, matė ateities Lietuvos vyrų rinktinę, kuri olandams įmuša du įvarčius?

„Tikrai taip, tačiau viską lemia juodas darbas“, - pabrėžė J. Kvedaras, kuris tikino, kad norint aukštų rezultatų reikėtų daugiau futbolo akademijų.

„Tai akcentuoja ir UEFA atstovai“, - sakė LFF vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.