Lietuviai pasirodymą Europos jaunimo čempionate baigė efektingu įvarčiu

Praleidę portugalai nepalūžo – juk turėjo aiškią iniciatyvą ir pranašumą. Netrukus svečiai dar kartą nuginklavo Tomą Švedkauską.

Rungtynių akimirkos.<br>M. Patašius
Rungtynių akimirkos.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 5:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:13 PM

Statistika. Portugalija – Lietuva Smūgiai (į vartų plotą): 13 (6) – 7 (4) Kampiniai: 5 – 3 Pavojingos atakos: 38 – 22 Nuošalės: 1 – 1 Geltonos kortelės: 1 – 2 Pražangos: 21 - 18

Mačas. Lietuvos rinktinė mačą pradėjo aktyviai – netgi porą minučių drįso diktuoti mačo tempą, tačiau greitai portugalai perėmė iniciatyvą ir jau aštuntąją minutę Marcosas Lopesas džiaugėsi įvarčiu. Portugalai aiškiai dėstė savo taisykles, tačiau lietuviai ne kartą surengė pavojingų reidų.

Tačiau jų iki galo išpildyti nepavyko ir stovykloje nuotaikas gerokai sugadino paskutinę minutę į savo vartus įsimuštas įvartis. Antrajame kėlinyje lietuviai ėmė žaisti atviriau. Tai davė vaisių – Gratas Sirgėdas įmušė įvartį, tačiau lietuviai sugebėjo vieną praleisti dar anksčiau ir atsilikinėjo 1:3.

Praleidę portugalai nepalūžo – juk turėjo aiškią iniciatyvą ir pranašumą. Netrukus svečiai dar kartą nuginklavo Tomą Švedkauską.

S. Dariaus ir S. Girėno stadione susirinkę sirgaliai namo traukė laimingi – jau per teisėjo pridėtą laiką meistrišką smūgį iš standartinės situacijos atliko G. Sirgėdas, kuris nuginklavo portugalų vartininką.

Lietuvos vienuoliktukas. T. Švedkauskas, Dž. Petrauskas, J. Aleksandravičius, R. Baravykas, L. Narbutas, S. Stankevičius, D. Kazlauskas, L. Spalvis, J. Januševskis, G. Sirgedas, K. Jaškus.

Antrasis kėlinys

90+2 min. G. Sirgedas netikėtai atliko nuostabų smūgį iš standartinės situacijos. Jo smūgiuotas kamuolys skriejo į apatinį kraštą ir varžovų vartininkas vilčių smūgį atremti neturėjo - 2:4.

89 min. L. Silva smūgiavo nuo baudos aikštelės prieigų, tačiau du ant žemės kritę lietuviai kamuoliui kelią vartų link užkirto. 78 min. Sirgaliai jau aprimę. Portugalai per daug nepersistengia, tačiau kamuolio lietuviams neduoda ir verčia šeimininkus jį vaikytis po visą aikštę. Lietuvos rinktinė spaudžia, tačiau techniški svečiai yra sunkiai įkandamas riešutas.

65 min. Lietuvos futbolo rinktinės mačą stebėję žiūrovai išvydo jau tradicinį įvartį į lietuvių vartus. Šįkart jį įmušė portugalai. Kairiuoju kraštu prasiveržę varžovai įbėgo į baudos aikštelę ir iš giliau atliko perdavimą centro link. T. Švedkauskas dar mėgino sutrukdyti. Įvartį įmušė Carlosas Mane – 4:1.

53 min. Puikiai sužaidė G. Sirgedas, kuris nuginklavo varžovų vartininką ir privertė garsiai ošti tribūnas – 1:3.

51 min. S. Stankevičius prasižengė prieš varžovą baudos aikštelėje – teisėjas iškart pirštu dūrė į 11 metrų baudinio žymę. Prie jos stojo Tobias Figueiredo. Jis smūgiavo tiksliai – 3:0.

Pirmasis kėlinys

45 min. Varžovai skersavo kamuolį į baudos aikštelę ir lietuviai susiėmė už galvų – nuo Dž. Petrausko atšokęs kamuolys krito tiesiai į vartus. Portugalai išsiveržė 2:0.

42 min. L. Silva krūtine nuostabiai nusimetė kamuolį, būdamas lietuvių baudos aikštelėje. Netrukus jis smūgiavo į vartus, tačiau T. Švedkauskas sugebėjo sureaguoti. 40 min. Puikiai sužaidė L. Silva. Jis suklaidino du gynėjus ir smūgiavo į lietuvių vartus, tačiau čia užtikrintai dirbo T. Švedkauskas .

32 min. S. Stankevičius atliko gražų perdavimą į kairįjį kraštą L. Narbutui. Šis pasileido varžovų vartų link. Tribūnos suošė, tačiau L. Narbutas pamėgino atlikti perdavimą ir suklydo.

19 min. Ir vėl D. Kazlauskas, ir vėl tas pats kraštas. Šįkart lietuvis šiek tiek pristabdė, išlaukė momento ir suklaidino varžovų gynėją. Taip jam atsirado galimybę giliau įšokti į baudos aikštelę. Proga pasinaudojęs D. Kazlauskas smūgiavo į vartus, tačiau B. Varela smūgį atrėmė.

17 min. J. Januševskis po iš standartinės situacijos skersuoto perdavimo į baudos aikštelę galva smūgiavo į Portugalijos vartus. Tačiau kamuolys skriejo tiesiai varžovų vartininkui į rankas.

8 min. Lietuvos rinktinės futbolininkai susiėmė už galvų. Iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo Marcosas Lopesas, kuris suklaidino gynėją ir turėjo vietos nusitaikyti. Lietuvos rinktinės vartininkas T. Švedkauskas turėjo progą smūgį atremti – jis krito ant žemės ir palietė kamuolį, tačiau šis praslydo ir krito į vartus. Portugalija išsiveržė 1:0.

6 min. D. Kazlauskas surengė dar vieną reidą. Vėl dešiniuoju kraštu prasiveržęs lietuvis šįkart pasisuko centro link ir smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų. Jo smūgis privertė portugalų vartininką atlikti šuolį, tačiau kamuolys skriejo pro šalį.

4 min. D. Kazlauskas prasiveržė dešiniuoju kraštu ir privertė suošti tribūnas. Lietuvis pavojingai skersavo kamuolį į baudos aikštelę, tačiau portugalai jį išmušė.

1 min. Lietuviai išsispyrė kamuolį ir žvalgybą neužsiėmė – iškart mėgino surengti ataką ir pasileido varžovų vartų link. Tačiau suregzti pavojingos atakos nepavyko – Portugalija apsigynė.

***

Matematika. Lietuvos rinktinė dar yra išsaugojusi teorinius šansus patekti į kitą etapą. Norint lietuviams žengti toliau, reikia ne tik tikėtis olandų pralaimėjimo prieš ispanus, bet ir pergalės prieš portugalus bent trijų įvarčių skirtumu.

Padėtis. Lietuvos futbolo rinktinė, kuri visus A grupės mačus žaidžia Kaune, pralaimėjo abu kol kas žaistus mačus. Prieš olandus paskutinę akimirką buvo pralaimėta 2:3, o mūšis su ispanais baigėsi 0:2. Lietuvos rinktinė A grupėje yra paskutinėje vietoje.

Portugalijos komanda, žengianti antra, 4:1 sutriuškino olandus ir 0:1 nusileido ispanams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.