Svarbiausi pastarųjų savaičių įvykiai vasaros žaidėjų turguje, kuriuos turite žinote

Geriausių Europos klubų žaidėjams oficialus sezonas arba dar neprasidėjo, arba tik pajudėjo nuo starto linijos. Futbolininkai dar tik po truputį grįžta į rikiuotę. Tačiau komandų vadovams dabar  – pats darbymetis. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:17 PM

Kiekvieną dieną viena kita futbolo garsenybė pakeičia ekipą. Ką jau kalbėti apie nuolat sklandančius gandus.

FIFA išrinko svarbiausius pastarųjų savaičių vasaros futbolo rinkos įvykius. Didžiausią paklausą turėjo aukščiausios klasės puolėjai ir itin perspektyvūs jauni talentai.

Anglija

Gerai pažįstamas prancūzų puolėjas Nicolas Anelka grįžta į Angliją. Praėjusį sezoną Kinijoje pradėjęs, o vėliau nesėkmingai Turino „Juventus“ gretose įsitvirtinti bandęs 34-erių veteranas atstovaus „West Bromwich“ klubui.

„Manchester City“ gerokai sustiprino puolėjų grandį. Komandą papildė buvę „Fiorentina“ ir „Sevilla“ įvarčių autoriai – juodkalnietis Stefanas Jovetičius bei ispanas Alvaro Negredo.

Prieš kelerius metus „Vilniuje“ rungtyniavęs brazilas Paulinho sužibėjo FIFA Konfederacijų taurėje ir susirado naują komandą. Saugas žais Londono „Tottenham“.

Prancūzija

Prancūzijos lygos sirgaliai kitą sezoną turės į ką pažiūrėti – čempionate rungtyniaus du vieni geriausių pasaulio puolėjų Zlatanas Ibrahimovičius (pratęsė sutartį su „Paris Saint-Germain“) ir Radamelis Falcao (persikėlė į „Monaco“).

Į šį elito klubą įstos ir 26-erių urugvajietis Edinsonas Cavani. Rezultatyviausias praėjusio sezono Italijos pirmenybių žaidėjas iš „Napoli“ persikėlė į „Paris Saint-Germain“.

Šį Paryžiaus klubą dar papildė vidurio gynėjas iš Brazilijos Marquinhosas. Už 30 milijonų eurų iš „Romos“ į „Paris Saint-Germain“ persikėlęs 19-metis tapo vienu brangiausių visų laikų jaunųjų gynėjų.

Pastaruosius metus „Barcelona“ gretose praleidęs gynėjas Ericas Abidalis grįžta į tėvynę. 33 metų prancūzas atstovaus „Monaco“ ekipai.

Italija

Netekę lyderio E. Cavani, „Napoli“ vadovai rado jam gerą pamainą – argentinietį puolėją Gonzalo Higuainą. Per šešerius metus Madrido „Real“ gretose 25-erių futbolininkas įmušė 107 įvarčius.

Italijos klubą taip pat papildė du savo vertę jau įrodę ispanai – „Liverpool“ vartininkas Pepe Reina ir centro gynėjas iš Madrido „Real“ Raulis Albiolis.

Į „Roma“ persikėlė „Manchester City“ krašto gynėjas Maiconas. Prieš išvykdamas į Angliją, 31-erių brazilas sėkmingai rungtyniavo Milano „Inter“ komandoje.

Kiti

22 metų saugas Thiago grįžo pas Pepą Guardiolą. Ispanas taip norėjo žaisti pas buvusį trenerį, kad „Barcelona“ klubą iškeitė į Miuncheno „Bayern“.

G. Higuaino tautietis Javieras Saviola persikėlė į Pirėjo „Olympiacos“. Nors 31-erių puolėjo geriausi metai praeityje, Malagoje praėjusį sezoną devynis įvarčius mušęs futbolininkas dar turi parako.

Praeityje garsus prancūzas Davidas Trezeguet keičia komandą tolimojoje Argentinoje. 35-erių puolėjas iš „River Plate“ persikėlė į „Newell‘s Old Boys“.

Į netoliese Argentinos esančią Braziliją grįžta atakuojančio saugo ir puolėjo pozicijose galintis žaisti Julio Baptista. Anksčiau Madrido „Real“, Londono „Arsenal“ ar „Roma“ klubuose žaidęs 31-erių brazilas vilkės „Cruzeiro“ aprangą.

 Buvęs Londono „Chelsea“ saugas iš lietingosios Didžiosios Britanijos Florentas Malouda keliasi į saulėtąją Turkiją. Kairiajame krašte žaidžiantis 33-ejų prancūzas žais „Trabzonspor“ klube.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.