Ko tikėtis iš lenkų sirgalių Vilniuje – „Lech“ chuliganų žygis Suomijoje (2 video)

Ketvirtadienį Vilniaus policijos pareigūnų laukia dar vienas išbandymas. Būtent šią savaitę į mūsų šalį pradės plūsti „elitiniai“ Lenkijos futbolo chuliganai. LFF stadione Vilniaus „Žalgirio“ komanda susitiks su Poznanės „Lech“ ekipa. Būtent „Lech“ sirgaliai yra laikomi aršiausiais Rytų Europoje, o gandai apie juos sklando po visą Senąjį žemyną.

„Lech“ chuliganai pakeliui į stadioną Suomijoje vartė tvoras ir šalin stūmė stadiono prižiūrėtojus, kurie stengėsi nesipainioti jiems po kojomis.<br>Youtube
„Lech“ chuliganai pakeliui į stadioną Suomijoje vartė tvoras ir šalin stūmė stadiono prižiūrėtojus, kurie stengėsi nesipainioti jiems po kojomis.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:18 PM

„Lech“ sirgalių pyktį šį mėnesį pajuto ir suomiai. Būtent antrajame Europos lygos atrankos etape Poznanės komanda kovojo su Espo „Honka“ futbolininkais.

Į Suomiją atvykę „Lech“ chuliganai pasipriešinimo iš vietinių aistruolių nesulaukė, todėl ėmėsi „tradicinių pramogų“ - provokavo policijos pareigūnus.

„Youtube“ patalpintuose vaizdo įrašuose „Lech“ sirgaliai užfiksuoti drąsiai žygiuojantys stadiono link ir laužydami tvoras.

Lenkijoje sirgaliai svarsto, kad jų į Vilnių gali atvykti iki poros tūkstančių, tačiau tiek organizuotų „Lech“ klubo aistruolių priimti neketinama.

Anksčiau „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas neslėpė, kad įpykę lenkai gali pridaryti daug bėdos.

„Kai Lenkijos sirgaliai yra nepatenkinti – jie gali tapti labai agresyvūs. Čia galime tikėtis poros šimtų aistruolių. Tai – didelė grupė. Situacija gali būti labai sudėtinga. Dideliame stadione apsaugai ir policijai gali būti lengviau susitvarkyti su jais, tačiau čia – mažesnis stadionas. Jie gali būti labai pavojingi“, - praėjusią savaitę teigė „Žalgirio“ treneris iš Lenkijos.

Neabejojama, kad „Lech“ chuliganai mėgins pranokti Varšuvos „Legia“ ekipos sirgalių „žygį“ Vilniuje. 2007 metais jie tame pačiame stadione, kuris anksčiau vadinosi „Vėtros“ stadionu, sukėlė riaušes. Mačas buvo nutrauktas.

„Lech“ komanda išvykoje suomius nugalėjo 3:1, o namuose – 2:1 ir žengė į trečiąjį etapą.

„Žalgiris“ į trečiąjį Europos lygos atrankos etapą pateko po mačų su Jerevano „Piunik“. Pirmasis mačas Vilniuje baigėsi M. Zubo auklėtinių pergale 2:0, o Armėnijoje ekipos sužaidė 1:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.