Kelionėje su žalgiriečiais į Poznanę – diskusija apie socialinius tinklus

Lrytas.lt spec. korespondentė, Poznanė

Kineziterapeutas T.Puzara, R.Leliūga, E.Vaitkūnas ir A.Bražinskas pokštavo prieš skrydį.<br>L.Motužytės nuotr.
Kineziterapeutas T.Puzara, R.Leliūga, E.Vaitkūnas ir A.Bražinskas pokštavo prieš skrydį.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 7, 2013, 12:39 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:55 AM

Linksmi, besišypsantys ir kartais šiek tiek ironiški – tokie į Lenkiją išvyko Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Prieš svarbiausią sezono mačą Europos lygos atrankoje su Poznanės „Lech“ nerimo žaidėjų veiduose nėra. Bent jau kol kas.

Laukimo salėje žaidėjai – išsibarstę kas kur. Lenkas Kamilis Bilinskis įnikęs į kompiuterio ekraną, kroatas Andro Švrljuga maigė telefoną, Vaidotas Šilėnas vartė laikraščius, o šalia sėdėjęs Andrius Skerla gurkšnojo kavą.

Iš kito salės krašto nuaidėjo juokas. Už pilvo susiėmęs kvatojo Rytis Leliūga. „Ar užtaginsi feisbuke?“ - klausė futbolininkas, kai nusitaikau fotoaparatu.

Feisbukas – atgyvena. Man į tviterį įkelk“, - juokais komandos draugui paprieštaravo Egidijus Vaitkūnas.

- Ką veikiate laukdami skrydžio? - paklausiau prie lango sėdėjusio Georgo Freidgeimo.

- Kalbamės apie įvairius dalykus: artėjančias rungtynes, dienos planus, darbus.

Galimybę skristi su komanda turėjo ir sirgaliai, tačiau ja pasinaudojo vos keli. Dauguma sirgalių grupės „Pietų IV“ narių į Poznanę trečiadienio vakarą išvyks autobusu.

Po pusantros valandos trukusio skrydžio pro lėktuvo langus atsivėrė Poznanės vaizdas. Netrukus prieš akis pasirodė ir „Inea“ stadionas. Čia ketvirtadienį su vietos „Lech“ vilniečiai kovos dėl vietos kitame etape.

„Visai kaip LFF stadionas, tik su stogu“, - numojo ranka Andrius Velička, sukeldamas komandos draugų juoką. Poznanės miesto stadione telpa 43 tūkst. žmonių.

Lenkas K.Bilinskis pakilo iš savo vietos žvilgtelėti į statinį, tačiau netrukus buvo sudrausmintas A.Veličkos. „Sere!“ - rimtu veidu ištarė žalgirietis.

Futbolininkai prapliupo juoktis. Skrydžio pradžioje palydovė prašė atsisėsti komandos kapitono Algio Jankausko.

Nuo žalgiriečių trenerio lenko Mareko Zubo veido nedingo olimpinė ramybė. Jis – pirmasis Lenkijos strategas, treniruojantis komandą, kuri Europos taurės atrankoje stoja į kovą prieš lenkų klubą.

„Tai tik statistika, - numojo ranka treneris, - dirbu „Žalgiryje“ ir padarysiu viską, kad padėčiau savo komandai laimėti.“

Ryžtu dega ir jo komandos žaidėjų akys. Vilniuje žalgiriečiai įrodė, kad „Lech“ futbolininkams per anksti buvo klijuojama favoritų etiketė.

Įgavę daugiau pasitikėjimo savimi išvykoje jie nesileis stumdomi. „Mūsų tikslas – kitas etapas“, - patikino M.Zubas.

Su keliais futbolininkais skrido ir jų mylimosios. Tačiau Poznanės oro uoste jiems teko atsisveikinti. Prieš rungtynes žalgiriečiams privaloma susikaupti ir būti su komandos draugais.

Trečiadienį ryte jų laukia treniruotė prie viešbučio esančioje aikštėje, o vakare – pratybos „Inea“ stadiono treniruočių aikštėje.

Visas karščiausias naujienas tiesiai iš Poznanės jums pateiks portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.