„Al Qaeda” neįtinka ir futbolas

Tarptautinis teroristų tinklas „Al Qaeda”, regis, ne tik planuoja ir vykdo teroristinius išpuolius. Pranešama, kad grupuotė paskelbė grasinimą Londono futbolo klubui „Tottenham Hotspur”.

„Al Qaeda” įsiutino, kad šiuo metu vieną geriausių Europos futbolininkų G.Bale’ą siekiama parduoti už rekordinę 100 mln. svarų sterlingų sumą.<br>AP nuotr.
„Al Qaeda” įsiutino, kad šiuo metu vieną geriausių Europos futbolininkų G.Bale’ą siekiama parduoti už rekordinę 100 mln. svarų sterlingų sumą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:31 AM

„Al Qaeda” lyderis Aymanas al-Zawahiri neseniai dalyvavo telefoninėje konferencijoje su daugiau kaip 20 šio teroristų tinklo agentų pasaulyje.

Po diskusijos jis paskyrė „Al Qaeda” padalinio Jemene lyderį Nasserą al-Wuhayshi tinklo padalinių visame islamo pasaulyje operatyviniu vadovu.

Pokalbių klausęsi ir realią išpuolio grėsmę nustatę Jungtinių Valstijų žvalgybininkai iškart uždarė daugelį Amerikos diplomatinių misijų Artimuosiuose Rytuose.

Tačiau „Al Qaeda” rūpi ne tik atakos. Italijos žiniasklaida pranešė, jog teroristų tinklo atstovai paskelbė viešus grasinimus Anglijos futbolo klubui „Tottenham Hotspur”.

„Tottenham Hotspur” – šaltakraujiški prekeiviai. Žydai bus nubausti dėl savo godumo”, – Abu Dabio spaudoje esą pagrasino „Al Qaeda” atstovas Ahmedas al-Dossari.

Šį futbolo klubą nuo seno palaiko daugelis Londono žydų, o pastarieji – vieni pagrindinių „Al Qaeda” teroristų neapykantos taikinių.

Bet „Tottenham Hotspur” teroristams, regis, užkliuvo ir todėl, kad klubo vadovai siekia parduoti ekipos lyderį Garethą Bale’ą Madrido „Real” ir už jį prašo net 100 mln. svarų sterlingų. Toks sandoris būtų rekordinis Europoje. („The Guardian”, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.