Būsimoji „Žalgirio“ varžovė – drausminga Austrijos futbolo lyderė

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai nekantriai laukė Europos lygos ketvirtojo etapo burtų, kurie turėjo žalgiriečiams parinkti varžovą, su kuriuo reikės kovoti dėl vietos grupės varžybose.

Žalgiriečiai bandys perkopti austrų barjerą.<br>zalgiris-vilnius.lt
Žalgiriečiai bandys perkopti austrų barjerą.<br>zalgiris-vilnius.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 9, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:07 AM

Parinko Austrijos „FC Salzburg“ klubą.

Įvairiems Austrijos klubams beveik penkiolika metų atstovavęs olimpinis čempionas Arminas Narbekovas, kalbėdamas su lrytas.lt, sakė, kad burtai „Žalgiriui“ buvo sėkmingi, tačiau reikės įveikti barjerą, kuris pernai sustabdė vilniečių kelionę Europos lygoje.

Praėjusiais metais antrajame Europos lygos atrankos etape vilniečiai krito prieš Mėdlingo „Admira Wacker“ klubą. Nors savo aikštėje sužaidė lygiosiomis 1:1, išvykoje buvo sutriuškinti net 1:5.

A.Narbekovo nuomone, „FC Salzburg“ klubas meistriškumu smarkiai lenkia „Admira Wacker“.

„Kai prieš aštuonerius metus į klubą atėjo labai rimtas rėmėjas – „Red Bull – „FC Salzburg“ ėmė dominuoti Austrijos futbole. Tik praėjusį sezoną čempionate liko antri.

Austrijos futbolas, kaip ir vokiečių, pasižymi didele drausme aikštėje. Žaidėjai stengiasi vykdyti visus trenerio nurodymus.

Austrijos lyga – pajėgi. Matome, kad ir pernai „Žalgiris“ negalėjo įveikti austrų barjero. O „FC salzburg“ yra žymiai stipresnis varžovas nei pernykštis“, - aiškino futbolo specialistas.

A.Narbekovas sutiko, kad ir Vilniaus ekipa šiemet yra gerokai pajėgesnė, nei buvo pernai. Lietuvos futbolo A lygos turnyro lentelėje žalgiriečiai turi 50 taškų ir antroje vietoje esantį Klaipėdos „Atlantą“ lenkia 9 taškais.

„Rezultatai rodo, kad „Žalgiris“ yra stipresnis, nei buvo pernai. Čia viso kolektyvo nuopelnas.

Visi varžovai yra įveikiami. Popieriuje yra viena, o aikštėje – visai kas kita. Visi manė, kad nepavyks lenkų barjero įveikti, o pasirodo, kad viskas yra įmanoma“, - vilniečius pagyrė A.Narbekovas.

Lietuvos čempionatas šiuo metu yra įsibėgėjęs, komandos sužaidė po 19 rungtynių. Tuo tarpu Austrijoje futbolo sezonas tik prasideda – sužaistos trejos rungtynės, iš kurių „FC Salzburg“ laimėjo dvejas ir vienerias sužaidė lygiosiomis.

Komandos paprastai geriausią formą pasiekia sezonui įpusėjus. A.Narbekovo nuomone, tai gali būti vilniečių pranašumas.

„Varžovų vedantys žaidėjai gal dar nėra tokios geros formos, o „Žalgiris“ jau įsibėgėjęs, demonstruoja puikią formą, tiek nacionaliniame čempionate, tiek tarptautinėje arenoje“, - kalbėjo A.Narbekovas.

Paklaustas, kokios žalgiriečių galimybės patekti į grupių etapą, jis nuteikė optimistiškai.

„Manau, kad abiejų komandų šansai yra lygūs. Tik reikia atsikratyti tos negatyvios auros, kuomet su austrais žaidžiama dėl patekimo į kitą etapą“, - reziumavo A.Narbekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.