Lenkų spauda stebisi, kad „Lech“ pralaimėjo silpnesnei komandai iš Lietuvos

Lenkijos futbolo aistruoliai ir džiaugiasi, ir keikia. Šalies sporto žiniasklaida lenkiasi Vroclavo „Šląsk“ komandai, kuri trečiajame Europos lygos atrankos etape eliminavo Belgijos atstovą „Club Brugge“. Lenkijos komanda namie šventė pergalę 1:0, o atsakomajame mače išvykoje sužaidė lygiosiomis 3:3. „Tai buvo magiškas vakaras „Šląsk“ komandai“, - džiūgauja lenkai.

Vilniaus „Žalgiris“ pateko į ketvirtąjį Europos lygos atrankos etapą.<br>L.Motužytės nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ pateko į ketvirtąjį Europos lygos atrankos etapą.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:28 AM

Kitokios nuotaikos sklido iš Poznanės - lenkai sunkiai susitaikė su „Lech“ ekipos nesėkme - klubą eliminavo Vilniaus „Žalgiris“, pirmąjį mačą namie laimėjęs 1:0, antrąjį pralaimėjęs 1:2, tačiau į kitą etapą patekęs dėl svečiuose pelnyto įvarčio.

„Pralaimėjo nežinomiems žaidėjams"

„Lech“ - pažemintas“, - trumpai ir aiškiai konstatuoja didžiausias Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“.

Lenkijos spauda neslėpė apmaudo, kad „Lech“ nepateisino sirgalių, kurių į Poznanės INEA stadioną susirinko daugiau nei 16 tūkstančių, lūkesčių.

„Kaip taip galima?“ - „Lech“ nesėkme stebėjosi portalas sport.pl ir klausė: „Lech“ iškrito iš atrankos. Kas toliau?“.

Portalas pastebėjo, kad „Lech“ treneris Mariuszas Rumakas nesusivaldė ir mačo pabaigoje apsistumdė su Vilniaus „Žalgirio“ puolėju Andriu Velička.

„Tai yra Poznanės klubo tragedija - ir sportinė, ir finansinė. Komanda, kuri tariamai yra sudėliota pagal gerai parašytą planą, pagal kurį niekas nevyksta atsitiktinai, buvo pašalinta niekam nežinomų žaidėjų iš Lietuvos“, - rašo „Rzeczpospolita“, pabrėžusi, kad rengiantis sezonui „Lech“ darė daug klaidų.

Žiniasklaida nepagailėjo akmenukų ir į lietuvių daržą - kažkodėl prisiminė prieš savaitę vykusį pirmąjį mačą ir prikišo, kad žaidimo sąlygos Vilniuje buvo prastos bei pareiškė: „Lech“ pralaimėjo silpnai komandai iš Lietuvos."

Aistruoliai - nusivylę

Bet nepagailėjo kritikos ir Poznanės ekipai.

„Blogas pasiruošimas, traumos, prasta velėna Vilniuje, bet komanda nieko naujo neišrado atsakomajame mače. Tai, kas vyko, sunku pateisinti“, - rašo sport.pl.

Savo žaidimu nusivylę „Lech“ sirgaliai švilpė savo žaidėjams - 10 vieta Lenkijos futbolo pirmenybėse ir bejėgiškas žaidimas serijoje su Vilniaus „Žalgiriu“ išvedė „Lech“ palaikymo armiją iš kantrybės.

„Net aistruoliai reikalavo „Lech“ futbolininkus palikti mūšio lauką, nes jie nėra verti atstovauti komandai. Šis iškritimas turės labai rimtų pasekmių. Visų pirma, finansinių. Taip pat - ir sportinių, nes lemiamus Europos turnyrų etapus „Lech“ gali pamiršti“, - rašo „Przegląd Sportowy“, kuris skelbia, kad „Lech“ mirė.

Atsiprašė dėl išpuolio

Neliko nepastebėtas ir Lenkijos sirgalių tribūnose išskleistas milžiniškas plakatas su užrašu - „Lietuviškas chame, klaupkis prieš lenkų poną!“ („Litewski chamie, klęknij przed polskim panem“. - lenk.).

Skelbiama, kad Lenkijos futbolo federacija oficialiai pasmerkė šį išpuolį.

Antilietuvišką išpuolį pastebi ir „Rzeczpospolita“, tačiau konkretesnių įvertinimų nepateikia.

Kiti reaguoja jautriau. „Lietuviai, atsiprašome jūsų už šį transparantą! Už jo stovi saujelė futbolo chuliganų, o dauguma Poznanės gyventojų su tuo savęs netapatina“, - rašo portalas lepszypoznan.pl.

Sprendimą dėl tokio plakato turėtų priimti UEFA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.