„Lech“ klubo sirgaliai iš lietuvių toliau tyčiojasi socialiniame tinkle

Nors UEFA žada bausti finansinėmis sankcijomis Poznanės „Lech“ klubą už per rungtynes sirgalių iškeltą lietuvius įžeidžiantį plakatą, regis, šis UEFA grasinimas Poznanės „Lech“ klubo sirgalių neišgąsdino. Šie, praėjus porai dienų po incidento, rugpjūčio 10 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė paskyrą „Lietuviškas chame, klaupkis prieš lenkišką poną“.

Sirgalių tribūnoje buvo iškeltas didelis plakatas su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.<br>L.Motužytės nuotr.
Sirgalių tribūnoje buvo iškeltas didelis plakatas su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Aug 12, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:20 AM

„Lietuva pažeidžia lenkų tautinės mažumos teises, šalyje draudžiama lenkų pavardes rašyti originalo kalba. Savivaldybėse, kur lenkų tautinė mažuma sudaro 90 proc. visų gyventojų – draudžiamos dvikalbės gatvių pavadinimų iškabos“, – rašoma socialinio tinklo paskyroje.

Paskyros autoriai taip pat lieja pyktį ant juos kritikavusios žiniasklaidos: „Laikraštis „Gazeta Wyborcza“ lai žino, kad lenkams nėra už ką atsiprašyti lietuvių.“

Europos lygos atrankos trečiojo etapo rungtynėse Poznanėje tarp „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“, besibaigiant pirmajam kėliniui lenkų sirgaliai iškėlė plakatą, kuriame buvo parašyta „Lietuviškas chame, lenkis prieš lenkišką poną“

Incidentą stebėjęs UEFA atstovas Kazimierzas Oleszekas, stebėjęs įvykį svarstė: „Man tik įdomu, kaip jie užkabino tą plakatą ir kodėl klubas nepasirūpino, kad jis būtų nuimtas.“

Lenkijos žiniasklaidos priemonės vienareikšmiškai skandalingu ir gėdingu įvardijo Poznanės sirgalių iškabintą plakatą.

Lenkijos futbolo federacijos atstovas spaudai Jakubas Kwiatkowskis pripažino, kad plakatas buvo šovinistinis ir Poznanės klubas už tai greičiausiai susilauks griežtos bausmės iš UEFA.

Lenkų apžvalgininkai priminė, kad prieš dvejus metus Varšuvos „Legia“ klubui UEFA skyrė 10 tūkst. eurų baudą už Izraelio klubą įžeidžiantį plakatą.

Per rungtynes su Tel Avivo „Hapoel“ „Legia“ aistruoliai iškėlė plakatą „Legia Džihadas“, nors žinojo, kad pastarasis žodis izraeliečiams asocijuojasi su arabų teroristais.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius incidentą per futbolo rungtynes Poznanėje praėjusį penktadienį pavadino gėdingu bandymu kurstyti įtampą tarp tautų.

„Remiu laiku išsakytą tikslią Lenkijos užsienio reikalų ministerijos reakciją į gėdingus bandymus kurstyti įtampą tarp mūsų tautų“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė L.Linkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.