Po antausio Liuksemburge Cs.Laszlo liejo apmaudą

Nors Liuksemburge gyventojų mažiau nei Vilniuje, mažos šalies futbolininkai kontrolinėse rungtynėse trečiadienį 2:1 įveikė Lietuvos nacionalinę rinktinę.

M.Stankevičiui ir kitiems Lietuvos futbolininkams Liuksemburge teko palikti aikštę nuleista galva – lietuviai pralaimėjo kontrolines rungtynes 1:2.<br>V.Januškos nuotr.
M.Stankevičiui ir kitiems Lietuvos futbolininkams Liuksemburge teko palikti aikštę nuleista galva – lietuviai pralaimėjo kontrolines rungtynes 1:2.<br>V.Januškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2013, 8:46 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:25 PM

Csabos Laszlo treniruojamos komandos reikalai negerėja.

Nuo tada, kai treneris iš Vengrijos stojo prie mūsų šalies rinktinės vairo, lietuviai iš 14 mačų laimėjo tik vieną – pernai 2:0 prieš Lichtenšteiną.

Oficialiose rungtynėse pavyko dusyk sužaisti lygiosiomis su Slovakija, kontrolinėse – su Rusija ir Baltarusija, bet skaudžių nesėkmių būta daugiau.

Repeticijose pernai lietuviai 0:5 pralaimėjo Latvijai, 0:1 Estijai, 2:4 Armėnijai. Šįmet – 1:4 Albanijai, o užvakar ir Liuksemburgui.

Vos pusę milijono gyventojų turinčios šalies komanda namuose 2:1 pranoko Lietuvos rinktinę, nors šį kartą joje trūko vos poros pagrindinės sudėties futbolininkų – Deivido Šembero ir Žydrūno Karčemarsko.

Rumunijos klubui Tirgu Žiu „Pandurii” atstovaujantis puolėjas Deivydas Matulevičius pelnė savo pirmąjį įvartį vilkėdamas Lietuvos rinktinės aprangą, kai 15-ąją min. pirmas suskubo prie kamuolio ir jį sustabdęs iš 8 metrų smūgiavo tiksliai.

Arvydas Novikovas pirmajame kėlinyje atlikdamas baudos smūgį perkėlė kamuolį per varžovų gyvatvorę, bet pataikė į skersinį.

Antrajame kėlinyje Liuksemburgo futbolininkai pelnė du įvarčius ir dar kartą paliko Cs.Laszlo be pergalės kontrolinėse rungtynėse.

„Esu labai nusivylęs rezultatu ir tuo, kaip pralaimėjome, – lff.lt rungtynes komentavo Cs.Laszlo. – Per kiekvienas kontrolines rungtynes turime tą pačią problemą.

Žaidėjai džiaugiasi galėdami atvykti į rinktinę, stengiasi, bet rezultatas toks pat – tenka po to kalbėti, kodėl žaidėme prastai.

Visi atvykstantys į rinktinę turėtų suprasti, kad kontrolinės rungtynės yra repeticija.

Šį kartą beveik neturėjome naujokų. Tiktai vienas kitas žaidėjas, kaip Mantas Kuklys ar Evaldas Razulis, gavo progą pasireikšti.

Apie juos galiu atsiliepti teigiamai, skirtingai nei apie didžiąją dalį komandos. Daugelis futbolininkų nežaidė taip, kaip gali.

Pradėjome rungtynes gerai, įmušėme įvartį, pirmajame kėlinyje nedaug trūko iki antrojo. Atrodė, kad viskas ramu. Tačiau po pertraukos praleidome ir apie 40 minučių sužaidėme tikrai prastai, galbūt tik pabaigoje žaidėme aštriau. Tai nepateisinama netgi tais keitimais, kuriuos atlikome kai kuriose pozicijose. Trūko aštrumo puolant, tikslių perdavimų. Antrajame kėlinyje sukūrėme mažai realių progų.”

Cs.Laszlo pridūrė, kad pralaimėjimas Liuksemburge buvo rimtas įspėjimas rengiantis 2014 pasaulio čempionato atrankos rungtynėms rugsėjį – 6 dieną Rygoje su Latvija ir 10 dieną Marijampolėje su Lichtenšteinu.

Tačiau žvelgiant į visas pastarųjų dvejų metų Lietuvos rinktinės rungtynes ir nerezultatyvų žaidimą, nesėkmė Liuksemburge jau atrodo ne kaip įspėjimas, o lyg stabilus rezultatas Cs.Laszlo komandai. (LR)

Iš rungtynių protokolo

Liuksemburgas – Lietuva 2:1 (0:1). D.Matulevičius (15 min.)/ A.Joachimas (48), S.Bensi (80).

Lietuvos rinktinės sudėtis: G.Arlauskis (E.Zubas 18 min.), V.Andriuškevičius, T.Kijanskas, T.Mikuckis, V.Borovskis (D.Česnauskis 33), A.Novikovas (S.Mikoliūnas 52), K.Ivaškevičius (M.Kuklys 82), M.Kalonas (V.Lukša 75), M.Stankevičius, D.Šernas (E.Razulis 84), D.Matulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.