Penki įdomiausi dalykai apie startavusį Ispanijos čempionatą

„Barcelona” ir Madrido „Real” futbolininkai vėl turėtų būti aukščiau už kitas komandas praėjusį savaitgalį prasidėjusiame Ispanijos čempionate.

Naujasis „Barcelona” treneris G.Martino sieks išlaikyti panašų žaidimo braižą.<br>AP nuotr.
Naujasis „Barcelona” treneris G.Martino sieks išlaikyti panašų žaidimo braižą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-19 08:55, atnaujinta 2018-03-01 21:18

Su naujais treneriais priešakyje Barselonos ir Madrido klubai dešimtą sezoną iš eilės vienas su kitu turėtų varžytis dėl čempionų karūnos.

Sulig pirmenybių pradžia – penki įdomiausi dalykai apie „La Liga”, rašo „Lietuvos rytas".

Nauji veidai Barselonoje

„Barcelona” pridėjo porą svarbių naujų dalių bandydama atkurti dominuojančios komandos Europoje reputaciją, kurią praėjusį sezoną Čempionų lygoje atėmė Miuncheno „Bayern”.

Tito Vilanovai sustabdžius trenerio karjerą dėl gerklės vėžio, į jo vietą stojęs argentinietis Gerardo Martino sieks išlaikyti greitais perdavimais pagrįstą atakuojantį žaidimo stilių ir suteikti daugiau stabilumo gynybai.

Naujasis treneris turės naują ginklą – Brazilijos puolėją Neymarą, kuris kartu su Lioneliu Messi turėtų sudaryti neprilygstamą duetą.

Kita vertus, Barselonos komandai reikia užkamšyti gynybos spragas.

Nors Katalonijos klubas ieškojo aukščiausio lygio gynėjų, nei Thiago Silvos iš Paryžiaus „Saint-Germain”, nei Davido Luizo iš Londono „Chelsea” privilioti nepavyko.

G.Martino nesiruošia ardyti įprastos sudėties. Sergio Busquetsas turėtų vėl žaisti kaip atraminis saugas, o jo priekyje – kuriantys genijai Xavi ir Andresas Iniesta.

Vienas G.Martino pokytis, išryškėjęs per treniruotes, – du saugai puola paskui kiekvieną aikštės viduryje prarastą kamuolį, taip bandydami sustabdyti varžovų ataką anksčiau, nei jie priartės prie gynėjų ketverto.

„Real” – be J.Mourinho

Madrido „Real” taip pat turi naują trenerį Carlo Ancelotti, kuris vasarą buvo užsiėmęs, nes gydė kai kurias žaizdas, paliktas per vaidingą trejų metų Jose Mourinho erą Madride.

Kol klubas vis dar stengiasi pratęsti sutartį su Cristiano Ronaldo ilgesniam laikotarpiui, C.Ancelotti į vartus sugrąžino Ikerą Casillasą.

Šis sprendimas turėtų pamaloninti sirgalius, kurie labai pyko, kai J.Mourinho ištikimą komandos kapitoną buvo ištrėmęs ant suolo, o kaip pagrindinį vartininką pasirinkęs Diego Lopezą.

Nėra vidurinės klasės

„Barcelona” ir Madrido „Real” tampa vis turtingesni, šių komandų persirengimo kambariai yra pripildyti žvaigždžių.

Tačiau kiti klubai taip sėkmingai Europos finansinės krizės neįveikė. Ispanijos klubai šį tarpsezonį generavo 384 mln. eurų, iš jų 75 proc. atėjo iš kitų lygų.

Apie 80 žaidėjų paliko Ispaniją ir tik 25 tai padarė pasibaigus sutarčiai. Didelė dalis pinigų už parduotus žaidėjus nebuvo išleisti kitiems pirkiniams, bet buvo panaudoti senoms skoloms dengti.

Daugiausia žaidėjų iš „La Liga” – 14 – iškeliavo į Angliją. Rusijos milijardieriaus Dmitrijaus Rybolovlevo atvykimas į „Monaco” ir šeicho Nassero al-Khelaifi investicijos „Saint-Germain” klube nuplukdė dar kelis Ispanijoje žaidusius talentus.

D.Rybolovlevas išleido beprotišką sumą, kad įsigytų Radamelį Falcao iš Madrido „Atletico”, o „Monaco” nusipirko buvusį „Barcelona” gynėją Ericą Abidalį. Puolėjas Fernando Llorente iš Bilbao „Athletic” persikėlė į Turino „Juventus” (Italija).

Naujas stadionas Bilbao

Šimtą metų žaidęs „San Mames” stadione Bilbao „Athletic” sezoną planavo pradėti naujoje arenoje, bet statybos nebuvo baigtos.

Pirmąjį namų mačą su „Osasuna” rugsėjo 23 dieną Bilbao futbolininkai žais „Real Sociedad” stadione.

Dviejų komandų lenktynės

Ispanijos lygoje vėl tikriausiai vyks dvikova tarp „Barcelona” ir Madrido „Real” komandų 10-ąjį sezoną iš eilės.

Nuo 2001 metų tik Rafaelio Benitezo vadovaujama „Valencia” buvo nutraukusi dviejų milžinų dominavimą ir laimėjusi „La Liga” čempionų titulą 2002 ir 2004 metais.

Ispanijos čempionatas

1-asis turas: San Sebastiano „Real Sociedad” – Madrido „Getafe” 2:0, Valjadolido „Real” – Bilbao „Athletic” 1:2, „Valencia” – „Malaga” 1:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.