Sezono starto proga – Italijos čempionato intrigos ir gėdos

Italijoje sugrįžta futbolas. Savaitgalį prasideda naujasis „Serie A“ sezonas, žadantis ne vieną karštą intrigą. Futbolo aistruoliai jau ilgą laiką vienas kito klausia, ar kas nors sutrukdys dukart čempionams Turino „Juventus“ futbolininkams triumfuoti trečią kartą iš eilės? Galbūt tai – Mario Balotelli vedamas „AC Milan“? O gal situaciją pakeis į „Napoli“ atvykęs Rafaelis Benitezas?

Du praėjusius sezonus ant čempionų pakylos lipę Turino „Juventus“ futbolininkai jau laimėjo supertaurę ir yra nusitaikę į trečiąjį „Serie A“ titulą.<br>AP archyvo nuotrauka
Du praėjusius sezonus ant čempionų pakylos lipę Turino „Juventus“ futbolininkai jau laimėjo supertaurę ir yra nusitaikę į trečiąjį „Serie A“ titulą.<br>AP archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:22 PM

Pirmieji klausimų kevalai gliaudyti bus pradėti šeštadienį „Verona“ ir „AC Milan“ ekipų rungtynėmis. Tą pačią dieną vyks ir antrasis mačas, kuriame susikaus „Sampdoria“ ir Turino „Juventus“ ekipos.

Lrytas.lt portalas pateikia penkis įdomius faktus apie Italijos čempionatą.

Naujasis „Napoli“

„Napoli“ klubas naujame sezone pasirodys kitokios išvados. Prie komandos vairo stojo ne tik naujasis treneris. Antrąją vietą praėjusį sezoną užėmusios ekipos sudėtyje tiesiog praūžė uraganas. Žinoma, didžiausia permaina – Rafaelio Benitezo atvykimas. Buvęs Milano „Inter“, „Liverpool“ bei Londono „Chelsea“ strategas pakeitė Walterį Mazzarri. Šis išvyko į „Inter“.

Didžiausias praradimas – Edinsonas Cavani. Futbolininką iš ekipos išviliojo Kataro šeichų turtai, pasiūlyti „Paris Saint-Germain“ klubo. Tačiau „Napoli“ ilgai neliūdėjo – juk reikėjo išleisti už E.Cavani gautus pinigus. 64 milijonus eurų ir dar savo pridėtus pinigus „Napoli“ panaudojo Gonzalo Higuaino, Jose Callejono, Raulio Albiolo, Pepe Reina, Drieso ir Rafaelio įsigijimui.

Puolėjų dvikova

„Juventus“ savo puolimo mašiną sustiprino dviem atvykėliais. Iš „Manchester City“ persikėlė skandalingu elgesiu Anglijoje pagarsėjęs argentinietis Carlosas Tevezas, o Bilbao „Athletic“ marškinėlius į juodą ir baltą iškeitė Fernando Llorente. Jeigu Antonio Conte komanda pastaraisiais metais turėjo rimtų spragų puolime, tai dabar turėtų jas būtų užkamšiusi. Anksčiau „Juventus“ trūko tarptautinės klasės puolėjų. Dabar jų jau yra.

Tačiau galingą puolėjų tandemą pateikti ketina ir „AC Milan“ klubas. Iš to paties „Manchester City“ pernai atvyko skandalingasis Mario Balotelli. Jis kartu su Stephanu El Shaarawy kartu rungtyniauja ne tik klube, bet ir rinktinėje, todėl iš jų tikėtis kažko įspūdingo verta.

Sausį į „AC Milan“ atvykęs M.Balotelli per trylika mačų įmušė 12-a įvarčiu.

Skaičiai ir nuojauta žada, kad Italijos čempionate vyks rimtos puolėjų batalijos.

Ar bus „Juventus“ „hattrick'as“?

Kai 2011 metais į „Juventus“ atvyko A.Conte, šis klubas tapo Italijos karaliumi. Naujasis strategas su komanda laimėjo jau antrąjį iš eilės „Serie A“ trofėjų. Dabar jis sieks trečiojo. Papildyta puolėjų grandis nusiuntė žinutę varžovams, tačiau iki sezoninis pasirengimas „Juventus“ gerbėjų netenkino. Tačiau neapsigaukite – prastai sužaisti tik draugiški mačai, nes kai „Juventus“ stojo į Italijos supertaurės mačą su Romos „Lazio“, varžovus sutriuškino – 4:0.

Šios rungtynės tapo tikru įspėjimu visiems varžovams ir rimta paraiška į trečiąjį iš eilės Italijos „Serie A“ lygos trofėjų.

Varžovai čempionams

Realiausias varžovas „Juventus“ komandai - „AC Milan“. Praėjęs sezonas ekipai buvo pereinamasis po didelių pokyčių sudėtyje, tačiau ji ir taip sugebėjo užimti trečiąją vietą Italijos čempionate ir užsitikrino vietą Čempionų lygoje. Pridėjusi patirties „AC Milan“ komanda tikrai bus rimta pretendentė į čempionų vardą.

Dėmesį atkreipti reikėtų ir į „Napoli“ klubą. Antroji vieta praėjusį sezoną ir naujiems žaidėjams skirta krūva pinigų verčia susimąstyti. Kita vertus, nauja komanda ir naujasis treneris R.Benitezas turės apsiprasti. Be to, prieš porą metų „Napoli“ turėjo rimtų problemų, siekiant suderinti kovas vietiniame čempionate ir Čempionų lygoje.

Juoduoju arkliuku galėtų tapti „Fiorentina“ klubas, kuriam vadovauja jaunas daug žadantis treneris Vincenzo Montella. Praėjusį sezoną komandai nedaug trūko iki Čempionų lygos. Dabar jie pasidarbavo žaidėjų rinkoje.

Nešvarūs skalbiniai

Italijos futbolą ir toliau graužia rungtynių pirkimo skandalai. Praėjęs sezonas – trečiasis, po kurio prieš teismą tenka stoti „Serie A“ klubams ar jų atstovams. Dėl patekimo į skandalo sūkurį taškus gali prarasti Romos „Lazio“, kuriai atstovauja Marius Stankevičius, bei „Genoa“ ekipos. Abiejuose klubuose yra žaidėjų, kaltinamų mėginimu suklastoti arba rezultatų klastojimu. „Lazio“ kapitonas Stefano Mauri jau buvo diskvalifikuotas šešiems mėnesiams. Jeigu prokurorai pasieks pergalę apeliaciniame teisme, viskas gali baigtis dar rimčiau.

Italijos futbolui garbės nedaro ne tik korupcija. Dar viena garsi problema – rasizmas. Būtent dėl jo itin dažnai yra minima „Serie A“. „AC Milan“ komandos žaidėjas Kevinas Constantas per draugiškas rungtynes paliko aikštę, nes neištvėrė užgauliojimų. Italijos supertaurės rungtynės taip pat neapsiėjo be rasistinių šūkių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.