Londono „Arsenal“ klube – revoliucijos vėjai?

Londono „Arsenal“ klubo sirgaliai reikalauja permainų. Ištikimiausi Anglijos „Premier“ lygos komandos aistruoliai ilgą laiką stebėjo klubo veiksmus ir elgėsi pakankamai ramiai, tačiau neapsikentė ir pradėjo spausti „Arsenal“, kad šis sustabdytų derybas su dabartiniu treneriu Arsene'u Wengeru.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2013, 10:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:47 PM

Pasak „Arsenal“ sirgalių, pasiūlyti naują kontraktą prancūzui būtų neteisinga.

A.Wengero kontraktas su „Arsenal“ klubu baigs galioti jau po ką tik prasidėjusio sezono. 63 metų strategas, į „Arsenal“ atvykęs 1996 metais, per pastaruosius aštuonerius metus nesugebėjo laimėti svarbiausio trofėjaus. Dėl šios priežasties jo padus ir kaitina sirgaliai, kurie nebenori matyti septyniolika metų Šiaurės Londone praleidusio prancūzo savo akyse.

„Arsenal“ sirgaliai jau praėjusį sezoną pakankamai dažnai pareikšdavo, kad A.Wengero politika – netinkama ir klubo pergalių keliu neveda. Apie tai buvo užsiminęs ir į „Manchester United“ 2012 metais išvykęs puolėjas Robinas van Persie.

Be pirkinių ir su pralaimėjimu

Paskutinę nepasitenkinimo treneriu bangą sukėlė krūvos pažadų ir nuvylęs apsipirkimas. Daugybę kartų apie galimybę išlaidauti kalbėjęs „Arsenal“ klubas dėl nesuprantamų priežasčių – sirgalių nuomone dėl A.Wengero politikos – pasirašė sutartį su jaunu puolėjų iš Prancūzijos Yaya Sanogo. Kodėl tuo nepatenkinti „Arsenal“ aistruoliai? Tai buvo vienintelis krūvą pinigų naujų žaidėjų įsigijimui pažadėjusio klubo pirkinys.

Nepatenkinti ir abejojantys „Arsenal“ sirgaliai garsiai suriko jau „Premier“ lygos starte – pirmąjį mačą jų dievaičiai 1:3 pralaimėjo „Aston Villa“ futbolininkams.

Po šio mačo „Arsenal“ sirgalių organizacija AST pareiškė, kad klubas privalo sustabdyti derybas su A.Wengeru dėl naujo kontrakto.

„Per pastarąsias savaites vykdantysis klubo direktorius Ivanas Gazidis paskelbė, kad „Arsenal“ planuoja pateikti treneriui naują kontraktą. AST mano, kad tai – nepriimtina, - sekmadienį išplatintame pranešime rašė daugiau nei 800 sirgalių vienijanti organizacija, kuriai priklauso ir dalis klubo akcijų. - Vis dar yra svarbių neatsakytų klausimų, susijusių su žaidėjų samdymu, jų reikalingumu, atlyginimų skyrimu. Mūsų pabrėžtos valdymo klaidos – per didelių teisių suteikimo A.Wengerui padarinys. Į tai turi būti atsižvelgta skubiai.“

Negavo, ko norėjo

Savaitgalį po pralaimėjimo „Aston Villa“ komandai A.Wengeras neslėpė nusivylimo ir dalijo pažadus. Triskart Anglijos čempionate triumfavęs ir su „Arsenal“ keturis Anglijos taurės titulus iškovojęs prancūzas pareiškė, jog jo ekipa dirba 24 valandas per parą, kad naujesni žaidėjai taptų ryškia komandos dalimi. Strategas negailėjo ir skambių frazių – matyt mėgindamas pateisinti sprendimą neišlaidauti, jis teigė, kad išanalizavo kiekvieną futbolininką pasaulyje.

Tačiau tai „Arsenal“ sirgalių neguodė. Šiaurės Londono klubas ilgą laiką buvo siejamas su argentiniečiu puolėju Gonzalo Higuainu, bet šis iš Madrido „Real“ išvyko į Italiją, kur apsivilko „Napoli“ ekipos marškinėlius. „Arsenal“ radare buvęs Miuncheno „Bayern“ puolėjas Luisas Gustavo taip patraukė kitur. Brazilas nutarė likti Vokietijoje ir pasirašė kontraktą su „Wolfsburg“ ekipa.

Viena didžiausių „Arsenal“ vilčių pasistiprinti buvo laikomas Luisas Suarezas. Niekas neabejojo, kad aukščiausios klasės puolėjas iš Urugvajaus suteiktų daug šansų A.Wengero kariaunai, tačiau „Liverpool“ net neketino parduoti vieno geriausių savo žaidėjų ir ypač varžovams, kurie kovoja toje pačioje lygoje.

Kol „Arsenal“ blaškėsi – klubo varžovai nesnaudė. Naujų žaidėjų įsigijo „Manchester City“, Londono „Chelsea“ ir „Tottenham Hotspur“ komandos. Šie klubai negailėjo pinigų sudėtims stiprinti ir privertė futbolo ekspertus vėl kalbėti apie tai, kad „Arsenal“ teks likti jiems už nugaros.

Tačiau „Arsenal“ dar turi galimybę – juk žaidėjų mainų laiko pabaiga – rugsėjo antroji. .

Reikalauja pastiprinimo

„Faktas, kad klubas turi pinigų sudėties stiprinimui, – neginčijamas. Nepriklausoma analizė AST parodė, kad „Arsenal“ gali skirti nuo 70 iki 100 milijonų svarų. Jau keletą kartų klubas nepasinaudoja visais savo galimais resursais, kad sutvirtėtų, - rašoma sirgalių organizacijos pranešime. - Sprendimas, ar pasiūlyti treneriui kontraktą turėtų būti priimtas atsižvelgiant į ekipos veiklumą perėjimų etapo metu ir keleto ateinančių savaičių rezultatus.“

AST kreipėsi į didžiausią „Arsenal“ akcininką Staną Kroenke, žinomą dar „Tyliojo Stano“ vardu, nes šis ne itin mėgsta viešai reikštis. Sirgaliai nori, kad nepriklausomas ekspertas įvertintų „Arsenal“ klubo pajėgumą futbolo funkcijų srityse.

S.Kroenke patiria spaudimą ne tik iš sirgalių. „Arsenal“ garbės viceprezidentė Nina Bracewell-Smith sekmadienį skambiai rėžė, kad gailisi, jog pardavė savo akcijas amerikiečiui, kuriam dabar priklauso daugiau nei 66 procentai klubo.

S.Kroenke, kuriam priklauso klubai NHL (ledo ritulys), NFL (amerikietiškasis futbolas) ir NBA (krepšinis) lygose, N.Bracewell-Smith akcijas įsigijo 2011 metais.

„Sugrąžinkite Davidą Deiną ir suteikite Alisheriui Usmanovui pirmenybę valdyboje, jeigu norite sėkmės“, - socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje parašė N.Bracewell-Smith. Ji yra įsitikinusi, kad A.Wengerui ypač padėtų D.Deinas – buvęs „Arsenal“ vicepirmininkas, kuris 1996 metais nusamdė prancūzą ir iki pat savo darbo klube pabaigos 2007 metais treneriui padėjo rinktis naujus futbolininkus.

Pasak buvusios akcininkės, rusų verslininkas ir akcininkas A.Usmanovas yra gabesnis vadovaujant klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.