„Žalgirio“ likimas Europos lygoje gali paaiškėti ne aikštėje

Austrijoje per Europos lygos atkrintamojo etapo pirma mačą Vilniaus „Žalgiris“ net 0:5 pralaimėjo „Salzburg“ futbolininkams. Atsigriebti atsakomosiose rungtynėse Lietuvoje neatrodo realu, rašo sportas.info.

Austrijoje per Europos lygos atkrintamojo etapo pirma mačą Vilniaus „Žalgiris“ net 0:5 pralaimėjo „Salzburg“ futbolininkams.<br>zalgiris-vilnius.lt nuotr.
Austrijoje per Europos lygos atkrintamojo etapo pirma mačą Vilniaus „Žalgiris“ net 0:5 pralaimėjo „Salzburg“ futbolininkams.<br>zalgiris-vilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2013, 12:29 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:29 PM

Tačiau „Žalgirio“ likimas gali priklausyti visai ne nuo kito ketvirtadienio rungtynių, o nuo Lozanoje (Šveicarija) įsikūrusio Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimo. Atrodytų su vilniečiais visai nesusijusi byla gali atverti „Žalgiriui“ išsvajotojo grupių etapo vartus.

Lietuvos čempionato lyderiams viltį suteikė neaiški Stambulo „Fenerbahce“ klubo ateitis Europos varžybose.

Stambulo klubą UEFA buvo pašalinusi iš Čempionų lygos varžybų už rungtynių baigties režisavimą. Turkai sprendimą apskundė CAS. Todėl UEFA iki CAS sprendimo paliko „Fenerbahce“ leido žaisti Čempionų lygoje, iš kurios Turkijos ekipa išspyrė „Salzburg“ (1:1 ir 3:1) ir dėl vietos grupės turnyre susitinka su Londono „Arsenal“. Čempionų lygos atkrintamąją dvikovą pralaimėjusi komanda patenka į Europos lygos grupės varžybas.

Jeigu CAS paliks galioti UEFA sankciją turkams, Čempionų lygoje nepriklausomai nuo atrankos varžybų rezultato žaistų anglai. Čempionų lygoje „Fenerbahce“ komandą pakeistų „Salzburg“, o vietoj šios komandos į kitą Europos lygos grupių etapo vietą keliautų „Žalgiris“.

Tokį scenarijų patvirtina UEFA sprendimo precedentas Charkovo „Metalist“ byloje.

UEFA pašalino Ukrainos klubą už sutartines rungtynes iš Čermpionų lygos atrankos. Charkovo klubas kreipėsi į CAS, bet šis, skirtingai nei „Fenerbahce“ atveju, ukrainiečių apeliaciją atmetė iš karto.

Tad į ketvirtąjį Čempionų lygos atrankos etapą vietoj „Metalist“ pateko Salonikų PAOK, o Tel Avivo „Maccabi“, kuris turėjo su graikais rungtis ketvirtajame Europos lygos etape, be kovos pateko į šių varžybų grupės turnyrą.

„Salzburg“ taip pat (dar prieš rungtynes su „Žalgiriu“) kreipėsi į CAS, norėdamas, kaip ir PAOK, likti Čempionų lygos atrankoje, tačiau kadangi „Fenerbahce“ dar nėra pašalinta CAS sprendimu, austrams teko tenkintis maču su Lietuvos vicečempionais, kuris nebūtinai lems abiejų komandų rungtyniavimo Europos lygos grupėse galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.