Karjeros pabaigos neplanuojantis T.Danilevičius treniruotis važinėja iš Italijos į Slovėniją

„Esu nusiteikęs entuziastingai“, - teigė futbolininko karjerą tęsiantis Tomas Danilevičius. Lietuvos futbolo rinktinės ir vėl nepakviestas 35-erių puolėjas dėl to labai nesinervina. „Jeigu pakvies – žaisiu“, - sako jis, kalbėdamas telefonu iš Italijos, kur ir tęsiasi žaidėjo futbolo gyvenimas.

T.Danilevičius apie karjeros pabaigą dar negalvoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Danilevičius apie karjeros pabaigą dar negalvoja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Aug 29, 2013, 6:25 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:14 PM

Tačiau nuo 2002 metų į Italiją atvykęs ir čia pasilikęs T.Danilevičius aikštėje vilki Slovėnijos klubo marškinėlius. Klaipėdos „Atlanto“ ekipoje profesionalo karjerą pradėjęs puolėjas neseniai turėjo pakeisti šalį, nes buvo išnuomotas.

Keliauja iš Italijos į Slovėniją

Tiesa, Slovėnijoje jis lankosi tik dėl treniruočių ir rungtynių. Futbolininko gyvenimo vaga ir toliau teka Italijoje.

„Atrodo keistokai, bet kiekvieną dieną iš Italijos į naująjį klubą keliauju automobiliu. - teigė T.Danilevičius ir pradėjo juoktis. - Kokius pusantro kilometro.“

T.Danilevičius gyvena Goricijos mieste, esančiame prie pat pasienio su Slovėnija. Būtent šioje šalyje jis yra žinomas, kaip „Gorica“ klubo futbolininkas.

„Persikėliau tik dalinai. Tas Nova Goricos miestas yra tarsi iš dviejų dalių. Viena – itališka, o kita – Slovėnijoje. Pavadinimas tik šiek tiek skiriasi“, - paaiškina puolėjas.

Sudomino projektas

Kaip T.Danilevičius atsirado Slovėnijoje? Puolėjas dar praėjusį sezoną vilkėjo „Latina“ klubo marškinėlius. Po jo futbolininkas gavo pasiūlymą iš „Parma“ komandos. Tačiau „Serie A“ klube lietuvis nepasirodė.

„Gorica“ ir „Parma“ klubai – partneriai. Jie pasirašė ketverių metų sutartį, pagal kurią Italijos komanda finansuos slovėnus, siųs jiems futbolininkus. Jiems reikėjo žmogaus, kuris turėtų daug patirties, būtų žaidęs tarptautiniame lygyje. „Gorica“ klube yra daug jaunų futbolininkų ir daug užsieniečių, todėl reikėjo patirties“, - apie mainų situaciją kalbėjo T.Danilevičius.

Futbolininkas iš Lietuvos parašą ant dvejų metų sutarties padėjo jau žinodamas, kad bus išsiųstas į Slovėnijos komandą.

„Buvau informuotas apie sandorius tarp klubų. Nebuvo taip, kad atvykčiau ir būčiau apgautas. Žinojau, kad dokumentus pasirašysiu su „Parma“, o vyksiu kitur. Jau iš pradžių buvo aišku, kad pačios „Parmos“ gal net ir nematysiu“, - sakė jis.

Tačiau tai neatbaidė 35 metų žaidėjo. „Sudomino, - paklaustas, kodėl nutarė šiek tiek pakeisti aplinką, sakė T.Danilevičius. - Rungtyniauju aukščiausiame Slovėnijos divizione. Lygis yra žemesnis nei Italijoje, tačiau mano metuose konkretūs karjeros žingsniai jau nebėra svarbūs. Dabar svarbu gauti žaidimo laiko.“

Karjeros pabaigos dar nemato

T.Danilevičių „Gorica“ klubo gerbėjai pamatyti jau spėjo – jis sužaidė visas rungtynes Slovėnijos taurės turnyre, pasirodė ir vietiniame čempionate. Tačiau futbolininkas pabrėžia, kad dabar jam nėra svarbiausia, kiek rungtynių sužais.

„Tai jau antroje vietoje. Svarbiausia, koks vaidmuo atitenka komandoje, kaip į tave žiūri treneris, komandos draugai“, - teigia veteranas.

Ar jis neketina padėti taško savo karjeroje?

„Kiekvienais metais man galima užduoti tą patį klausimą. Ar dabar planuoju baigti karjerą? Ne. Šiuo metu dalyvauju naujame projekte, žaidžiu naujoje šalyje. Esu nusiteikęs entuziastingai. Kol būsiu reikalingas, kaip žaidėjas, tol ir žaisiu. Kiek tai truks – metus, dvejus ar trejus? Negaliu pasakyti“, - sakė T.Danilevičius.

Lietuvos ir Latvijos rinktinių rungtynės penktadienį vyks 21 val. 10 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.