N.Kesminas dėl UEFA sprendimo siūlo neieškoti Lietuvos diskriminacijos

Futbolo ekspertas ir rungtynių komentatorius Nerijus Kesminas siūlo nepykti dėl UEFA sprendimo vienintelę likusią laisvą vietą Europos lygoje atiduoti ne Vilniaus „Žalgiriui“, o traukti burtus. Pasak futbolo specialisto, UEFA priėmė logiškiausią galimą sprendimą.

Žalgiriečiams belieka sukurti stebuklą LFF stadione arba prisivilioti Fortūną į savo pusę.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Žalgiriečiams belieka sukurti stebuklą LFF stadione arba prisivilioti Fortūną į savo pusę.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 29, 2013, 6:14 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:17 PM

„Kaip lietuvis, būčiau norėjęs mums palankaus sprendimo. Bet vertinant objektyviai, aukso vidurys pasiektas. Nelabai yra dėl ko ginčytis“, – portalui lrytas.lt UEFA sprendimą komentavo N.Kesminas.

Jo teigimu, neverta ieškoti kokių nors sąmokslo teorijų.

„Neįžvelgčiau čia jokios Lietuvos diskriminacijos ar panašių dalykų. Tiesiog pasirinktas variantas, kurį UEFA mato kaip teisingiausią, – lrytas.lt pasakojo N.Kesminas. – Kažko panašaus ir turėjome tikėtis. Vis dėlto klubai turi savų interesų, o UEFA klauso jų rekomendacijų. Suprantama, jog taip lengvai tos vietos niekas nenorėjo atiduoti. Juolab, ta vieta būtų atiduota komandai, kuriai tiesiog pasisekė. Kaip sakoma, devintas vanduo nuo kisieliaus. Be to, juk „Žalgiris“ vis dar turi šansų.“

N.Kesmino teigimu, buvo svarstoma galimybė atiduoti vietą aukščiausią UEFA reitingą tarp paskutiniajame atrankos etape iškritusiųjų turinčiai komandai.

„Tačiau, mano nuomone, nebūtų laikomasi sportinio principo. Reitingas „uždirbamas“ per kelerius metus, o kalbame apie vieną sezoną. Galbūt ta komanda surinko reitingą prieš 2-3 metus, todėl atiduoti vietą už senus nuopelnus būtų neteisinga“, – sakė N.Kesminas.

„Žalgirį“ būtų labiausiai nudžiuginęs kitas pasirinkimas – atiduoti vilniečiams vietą Europos lygoje be jokių burtų ar kitokių papildomų išlygų.

Gauti vienintelį kelialapį į Europos lygą pretenduos 31 komanda. Be abejo, „Žalgiris“ gali pats iškovoti vietą Europos lygoje, tačiau tam reikia sukurti tikrą stebuklą – mažiausiai penkių įvarčių skirtumu nugalėti „Salzburg“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.