Nepalankaus sprendimo sulaukęs „Žalgiris“ vilties nelaidoja

UEFA Vilniaus „Žalgiriui“ nebuvo palanki. Vilniaus klubo vadovai jau dairėsi pastiprinimo tikėdamiesi, kad komanda kovos Europos lygos grupių etape, kai išgirdo jiems nepalankų verdiktą. Atsilaisvinusią vietą užimsianti komanda paaiškės ištraukus burtus.

Ketvirtadienį žalgiriečiai stos į kovą atsakomosiose rungtynėse su „Salzburg“ ekipa.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ketvirtadienį žalgiriečiai stos į kovą atsakomosiose rungtynėse su „Salzburg“ ekipa.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 29, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:14 PM

„Mes labai norėtume, bet UEFA kuria savo taisykles ir mes, žinoma, jas gerbiame. Galimybė vis tiek išlieka. Burtų keliu, tai burtų keliu“, - lrytas.lt sakė „Žalgirio“ vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Buvo manyta, kad „Salzburg“ turėtų atitekti UEFA diskvalifikuoto „Fenerbahce“ klubo vieta, o „Žalgiriui“ – ta vieta Europos lygos grupės varžybose, kuri buvo numatyta žalgiriečių ir „Salzburg“ poros nugalėtojui Europos lygos atrankoje.

„Žalgirio“ vadovus optimistiškai nuteikė ir neseniai UEFA spręstas panašus klausimas.

UEFA iš Čempionų lygos atrankos turnyro pašalinus Charkovo „Metalist“ klubą, o į jo vietą stojo Salonikų PAOK klubas. Su graikais ketvirtajame Europos lygos atrankos etape turėjusi varžytis Tel Avivo „Maccabi“ be kovos žengė į grupės varžybas.

„Vertinant prieš tai buvusį precedentą tikėjomės, kad bus kažkas panašaus. Tą situaciją priėmėme kaip tokį patį variantą, dėl to taip ir tikėjomės. Bet taisyklės yra kuriamos iš gyvenimo. Manau, kad šansas mums išlieka“, - kalbėjo V.Venslovaitienė.

„Žalgirio“ vykdomoji direktorė atmetė galimybę, kad UEFA sprendimui galėjo turėti įtakos Lietuvos klubo infrastruktūros trūkumai.

Ketvirtadienį žalgiriečiai stos į kovą atsakomosiose rungtynėse su „Salzburg“ ekipa. Pirmąjį mačą vilniečiai išvykoje pralaimėjo 0:5.

„Nuotaikos kovinės. Mes dar turime galimybę. Aišku, gal daug kas mane palaikys nerealiai mąstančia, bet čia yra sportas, čia yra futbolas ir šansas visada yra. Galbūt vienas iš milijono, bet yra. Greitai pamatysime, nebe daug liko“, - ryžtingai kalbėjo direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.