T.Danilevičius: „Cs.Laszlo sako viena, o daro kita“

„Galbūt mane taupo kitam ciklui“, - juokdamasis apie Lietuvos rinktinės trenerio Csaba Laszlo sprendimą jo nekviesti į ekipą kalbėjo Tomas Danilevičius. 35-erių puolėjas negalėjo pasakyti priežasties, kodėl komandai nebereikia jo paslaugų. Ar Cs.Laszlo su T.Danilevičiumi kalbėjo apie sprendimą jo neįtraukti į pasaulio čempionato atrankos mačams skirtą kandidatų sąrašą?

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Aug 29, 2013, 5:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:17 PM

„Paskutinį kartą kalbėjomės prieš kokius šešis mėnesius, - teigė T.Danilevičius. - Kodėl? Sunku pasakyti. Jis anksčiau yra užsiminęs, kad būsiu reikalingas ir mane kvies.“

Trečiadienį apie būsimas kovas su Latvijos ir Lichtenšteino rinktinėmis kalbėdamas Cs.Laszlo teigė, kad T.Danilevičius, kaip ir nepakviestas Deividas Šemberas, komandoje gali pasirodyti ateityje.

„Tai trenerio pasirinkimas. Į rinktinę būčiau važiavęs anksčiau, važiuočiau ir dabar. Tą daryčiau ir ateityje. Jeigu pakvies – atvyksiu. Jeigu ne – nevyksiu. Kitaip ir neišeina, - teigė „Parma“ klubo „Gorcia“ komandai išnuomotas puolėjas. - Ar įsižeidžiau? Ne. Manau, kad penkiolika metų rinktinėje žaidęs žmogus savo reikalingumo įrodinėti neturi. Tačiau futbolininkus renkasi treneris.“

- Cs.Laszlo savo sprendimą motyvavo kartų kaita. Ką manote apie mūsų puolėjų grandį? - lrytas.lt paklausė T.Danilevičiaus.

- Nėra skirtumo, ar pamaina tinkama, ar ne. Kartų kaita vyksta natūraliai. Man 35-eri. Jau tikrai – tai karjeros saulėlydis. Ar atsiras kas nors vietoje manęs? Žinoma. Deivydas Matulevičius Rumunijoje muša įvarčius, Darvydas Šernas savo klube taip pat žaidžia gerai. Puolėjų tikrai yra.

O komandos jauninimui visada ateina laikas.

- Treneris pabrėžė, kad į aikštę futbolininkai eina tinkamai nenusiteikę. Jis išskyrė rungtynes su Liuksemburgu, kurias lietuviai pralaimėjo 1:2. Rinktinėje žaidžiate ilgą laiką – ar teko su tuo susidurti?

- Nelabai. Čia jau treneris kažkur neatliko darbo iki galo. Į rinktinę atvykę žaidėjai tikrai turi būti motyvuoti. Juk per metus tai darai kokius septynis kartus. Rungtynių daug nėra. Atstovauji Lietuvai, o ne treneriui ar federacijai.

Tačiau motyvacijai kelti reikia ir trenerio pagalbos. Žinoma, vien trenerio kritikuoti negalima – tai nebūtų labai logiška. Kiekvienas futbolininkas turi savyje atrasti motyvacijos aikštėje atiduoti šimtą procentų jėgų.

- Cs.Laszlo nuolat kartoja, kad į rinktinę nekvies žaidėjų, kurie nežais klube. Tačiau sąraše matome Marių Stankevičių, Edgarą Česnauskį. Taip, tai vertingi žaidėjai, tačiau jie juk nerungtyniauja klubuose. Bet štai saugų grandyje vietos Deividui Šemberui neatsirado, nors šis ir žaidžia. Kas čia vyksta?

- Treneris viena sako, kita daro. Pastaruoju metu jis kalba vienus dalykus, o paaiškėja, kad daro kitus. Jis pasako ne viską, kaip yra.

Cs.Laszlo turėtų atsakyti už savo žodžius. Jeigu jis kažką pasako, tai turi tą pagrįsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.