Lichtenšteino rinktinė su nauju treneriu – sunkiai įkandamas riešutas

Antradienį Marijampolėje Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės varžovu tapsiantis Lichtenšteinas į mūsų šalį atvyksta pasikeitęs nuo pirmųjų tarpusavio rungtynių 2014 m. pasaulio čempionato atrankoje, rašo lff.lt.

Lichtenšteino rinktinė į Lietuvą atvyko kitokia, nei buvo pirmajame susitikime.<br>LFV.li nuotr.
Lichtenšteino rinktinė į Lietuvą atvyko kitokia, nei buvo pirmajame susitikime.<br>LFV.li nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:57 AM

Pernai rudenį lietuviai nugalėjo rezultatu 2:0, tačiau šiemet vadovaujami naujo stratego Lichtenšteino futbolininkai jau buvo sunkiau įveikiami visiems oponentams.

Kratosi pralaimėtojų etiketės

Pastarąjį dešimtmetį Lichtenšteino komanda sugebėjo atsikratyti nuolat pralaiminčio autsaiderio etiketės ir privertė varžovus apie juos kalbėti vis pagarbiau.

Sėkmingiausios buvo 2006 m. Pasaulio ir 2008 m. Europos čempionato atrankos varžybos. Per jas iškovotos dvi pergalės prieš Liuksemburgą, lygiosios su Slovakija bei Portugalija, įveikta Latvija bei Islandija ir su pastarąja ekipa taip pat sužaista lygiosiomis.

2008 m. vasarį Lichtenšteinas buvo pasiekęs savo viršūnę FIFA reitinge – 118 vietą. Paskutiniai du atrankos ciklai buvo ne tokie sėkmingi, tačiau buvo įsimintinų rezultatų, tarp jų – pergalė ir lygiosios rungtynėse su Lietuva.

Šiemet žaidžia sėkmingiau

2014 m. Pasaulio čempionato atranką Lichtenšteinas pradėjo pralaimėjimais, vienas jų buvo ir namuose prieš Lietuvos rinktinę spalio mėnesį. Tada du įvarčius antrajame kėlinyje įmušė Edgaras Česnauskis.

Tačiau šiemet prie komandos vairo vietoje ilgamečio stratego Hanso-Peterio Zauggo stojus austrui Rene Pauritschui, kuris anksčiau ketverius metus dirbo jaunimo rinktinėje, Lichtenšteinas buvo sunkiai įkandamas riešutas visiems.

Mažosios kunigaikštystės komanda iškovojo lygiąsias 1:1 namuose su Latvija ir Slovakija, rugpjūtį kontrolinėse rungtynėse savo aikštėje tik po rimtos kovos 2:3 nusileido Kroatijai, o penktadienį tik 0:1 pralaimėjo Graikijai po įtemptos kovos 73 minutę praleisto įvarčio.

Daugelis rungtyniauja Šveicarijoje

Lichtenšteino čempionatas nėra rengiamas, tad rinktinės pagrindą sudaro žaidėjai iš Šveicarijos lygų klubų. Sostinės „Vaduz“ žaidžia antrajame pagal pajėgumą divizione, o „Balzers“ – trečiajame. Beveik visi kiti rinktinės futbolininkai atstovauja kaimyninių šalių – Šveicarijos, Austrijos, Vokietijos ekipoms.

Saugas Sandro Wieseris priklauso „Hoffenheim“ ir šį sezoną pagal nuomos sutartį žaidžia Austrijos Bundeslygoje „Ried“ klube. Austrų čempionate žaidžia ir prieš dvejus metus lietuviams, o šiemet latviams įvartį įmušęs saugas Michele Polverino. Patyręs gynėjas Martinas Stocklasa atstovauja Šveicarijos čempionato bronzos medalininkui „St. Gallen“.

Tiesa, po paskutinių rungtynių Lichtenšteino gretos praretėjo. Puolėjas Davidas Hasleris praleis rungtynes dėl rungtynėse su Graikija gautos raudonos kortelės, Nicolas Hasleris – dėl antrojo įspėjimo. Dėl traumų komandai nepadės kapitonas Mario Frickas ir puolėjas Thomas Beckas.

Į rinktinę pakviestas gynėjas Franz-Josef Vogtas bei puolėjas Philippe Erne, kuris mūsų futbolo gerbėjams gali sukelti nemalonių prisiminimų dėl įspūdingo smūgio į Lietuvos rinktinės vartus prieš dvejus metus Vaduce.

Lichtenšteino futbolo rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai:

Peter Jehle (FC „Vaduz“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Cengiz Biçer („Mersin Idman Yurdu“, Turkija)

Gynėjai:

Daniel Kaufmann (FC „Vaduz“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Yves Oehri (SC „YF Juventus“, Šveicarija)

Martin Stocklasa (FC „St. Gallen“, Šveicarija)

Franz Burgmeier (FC „Vaduz“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Olcay Gür („Gaziantep BB“, Turkija)

Ivan Quintans (FC „Balzers“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Seyhan Yildiz (FC „Balzers“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Franz-Josef Vogt (FC „Buchs“, Šveicarija)

Saugai:

Martin Büchel (FC „Unterföhring“, Vokietija)

Michele Polverino („Wolfsberger“ AC, Austrija)

Sandro Wieser (SV „Ried“, Austrija)

Andreas Christen (FC „Balzers“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Burak Eris (FC „Balzers“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Robin Gubser (FC „Balzers“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Sandro Wolfinger („Chur 97“, Šveicarija)

Puolėjai:

Philippe Erne (FC „Vaduz“, Lichtenšteinas/Šveicarija)

Mathias Christen („Singhtarua FC“, Tailandas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.