D.Moyesas pirmą kartą paragaus tikrojo Čempionų lygos pyrago

Davido Moyeso patirtis Čempionų lygoje apsiriboja dviem atrankos etapo mačais 2005-aisiais, kuomet jis vadovavo „Everton“ komandai. Ir ta patirtis yra karti – D.Moyesas pralaimėjo abejas rungtynes.

„Ar neužsprings Čempionų lygos pyrago kąsniu?“ - tokį klausimą kelia „Manchester United“ gerbėjai, kalbėdami apie D.Moyeso patirtį prestižiniame klubų turnyre.<br>lrytas.lt montažas
„Ar neužsprings Čempionų lygos pyrago kąsniu?“ - tokį klausimą kelia „Manchester United“ gerbėjai, kalbėdami apie D.Moyeso patirtį prestižiniame klubų turnyre.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:14 AM

Patirties Europos klubų turnyruose stoka – pagrindinis trenerio kritikų argumentas. D.Moyesas niekada nėra vadovavęs komandai, kuri kovotų pagrindiniame Čempionų lygos etape – jis neragavo šių varžybų skonio. Tačiau dabar, po aštuonerių metų, škotas gavo tokią progą.

Sudėtinga grupė

Tačiau „Manchester United“ soste sėdinčiam 50 metų futbolo specialistui kelias lengvas nebus. „Raudonieji velniai“ grupės etape kovos su Lėverkuzeno „Bayer“, Donecko „Šachtar“ ir „Real Sociedad“ ekipomis.

Ar trenerį kamuoja jaudulys? Jis to nesako, tačiau vargu, ar D.Moyesas gali išlikti ramus. Juk jis – sero Alexo Fergusono įpėdinis. Žmogaus, kuris per 27-erius metus su „Old Trafford“ kariauna prestižiškiausią Europos klubų trofėjų laimėjo dukart – 1999 ir 2008 metais.

„Jis sako, kad šią grupę laiko pačia sunkiausia, su kokia tik buvo susidūręs, - A.Fergusono žodžius sirgaliams perdavė D.Moyesas. - Ir jeigu tai sako jis, tai turi būti labai sunku.“

Ar D.Moyesui pavyks patenkinti sirgalių norus? Į šį klausimą strategas pradės atsakinėti antradienį, kuomet A grupės rungtynėse namuose kovos su „Bayer“.

Prasčiausias startas

Anglijos čempionai laikomi grupės favoritais. Klubo pasiekimai, sąraše esančios pavardės ir pats pavadinimas – štai kas suteikia tokią privilegiją, tačiau tai – pirmasis D.Moyeso sezonas šioje komandoje. Sezonas, kuris gali pateikti ir nemalonių staigmenų.

„Manchester United“ komandos startas Anglijos „Premier“ lygoje – blogiausias per visą istoriją. D.Moyeso auklėtiniai per tris pirmuosius mačus iškovojo keturis taškus. Paskutinės rungtynės baigėsi „Manchester United“ pergale, tačiau sirgaliai tuo labai džiaugtis negali – jų dievaičiai 2:0 nugalėjo iš žemesnės lygos atvykusią „Crystal Palace“ ekipą, kuri daugiau nei pusę mačo žaidė dešimtyje.

Kita vertus, D.Moyesas gali džiaugtis tuo, kad įvarčius įmušusių žaidėjų sąraše yra ir Robinas van Persie ir Wayne'as Rooney. Pastarasis sugrįžo po galvos traumos ir įgauna vis geresnę formą. Šie du žaidėjai turėtų įvaryti baimės visiems „Manchester United“ varžovams.

„Viliamės, kad jie pradės kartu žaisti taip, jog žmonės sakys: „O Dieve, turėsime žaisti prieš R.van Persie ir W.Rooney, - sakė D.Moyesas. - Visi su nekantrumu nori sužinoti, ar šių dviejų žaidėjų sąveika atneš daug įvarčių.“

Raktas – šaltas suomio kraujas

Lėverkuzeno „Bayer“ komanda niekada nėra laimėjusi Anglijoje, nors tai padaryti mėgino aštuonis kartus. Tačiau skaičiai rodo, kad šįkart gali ir pavykti. „Bayer“ Vokietijos čempionatą pradėjo keturiomis pergalėmis per penkis mačus. O ekipą treniruoja Sami Hyypia, puikiai pažįstantis „Manchester United“.

S.Hyypia dešimt metų praleido „Premier“ lygoje. Vilkėdamas „Liverpool“ marškinėlius jis pavergė daugelio šios komandos gerbėjų širdis, o 2005 metais dar ir triumfavo Čempionų lygoje.

„Mums nederėtų žengti į aikštę rodant per didelę pagarbą, - teigė buvęs Suomijos rinktinės gynėjas. - Tikiuosi, kad mano žaidėjai nesidairys po istoriškai turtingą stadioną ir neprašys Rooney autografų.“

39 metų futbolo specialistas, 2011 metais pradėjęs krimsti trenerio duoną, teigė, kad dėl naujo trenerio varžovai silpnesni netapo.

„Jie turi kitą strategą, tačiau žaidžia tą patį futbolą. „Manchester United“ - puiki komanda. Per dešimt metų jie laimėjo viską. Tačiau aš neketinu pasiduoti dar prieš rungtynes. Juk tokiu atveju ten galėtume išsiųsti antrąją komandą“, - šaltą pasitikėjimą demonstravo suomis.

Faktas. „Bayer“ komanda 2002 metų Čempionų lygos pusfinalyje pašalino „Manchester United“. Tuomet vokiečiai laimėjo dėl įmuštų-praleistų įvarčių skirtumo taisyklės. Finale „Bayer“ pralaimėjo Madrido „Real“.

Antradienio Čempionų lygos tvarkaraštis (visi mačai – 21 val. 45 min.)

A grupė

„Manchester United“ - Lėverkuzeno „Bayer“

„Real Sociedad“ - Donecko „Šachtar“

B grupė

Stambulo „Galatasaray“ - Madrido „Real“

„Kobenhavn“ - Turino „Juventus“

C grupė

„Benfica“ - „Andrlecht“

Pirėjo „Olympiakos“ - „Paris Saint-Germain“

D grupė

Miuncheno „Bayern“ - Maskvos CSKA

Plzeno „Viktoria“ - „Manchester City“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.