J.Mourinho, C.Ancelotti, J.Guardiola. Trys karaliai siekia dar vienos karūnos

Jie turi gausybę patirties, išgyveno ir sukrėtimus, ir laimingus momentus, tačiau tiek Josepą Guardiolą, tiek Carlo Ancelotti ir Jose Mourinho bent akimirkai užklups jaudulys. Visi trys futbolo trenerių Olimpo dievai pradės kelionę Čempionų lygoje. Darbų – daug. Reikia įgyti sirgalių pasitikėjimą, pateisinti lūkesčius ir pateisinti savo reputaciją naujuosiuose klubuose.

Iš kairės: J.Mourinho, J.Guardiola, C.Ancelotti. Manoma, kad vienas iš šių strategų iškovos trečiąjį Čempionų lygos trofėjų.<br>AP archyvo nuotr.
Iš kairės: J.Mourinho, J.Guardiola, C.Ancelotti. Manoma, kad vienas iš šių strategų iškovos trečiąjį Čempionų lygos trofėjų.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, „Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:39 AM

J.Guardiola su „Bayern“ titulą ginti pradės namuose, kur atvyks Maskvos CSKA. „Real“ kovos Turkijoje su Stambulo „Galatasaray“, o „Chelsea“ savo stadione priims Šveicarijos komandą „Basel“.

Čempionų lygos užkariautojai

Visi trys strategai savo trenerių CV turi po du Čempionų lygos nugalėtojų įrašus. Du iš jų šį sezoną pradėjo dirbti nepažįstamoje aplinkoje, o vienas – sugrįžo į klubą.

Per ketverius metus dukart „Barcelona“ klubui padėjęs užsidėti Europos karūną ir užkariavęs milijonų sirgalių širdis J.Guardiola atvyko į Vokietiją. Praėjusius metus ilsėjęsis 42 metų specialistas Miuncheno „Bayern“ klube turi neeilinę užduotį – jam reikia išsaugoti pernai komandos laimėtą titulą. Titulą, kurį gegužę laimėjo Juppas Heynckesas, taip pat pasiglemžęs dar du svarbiausius trofėjus ir tada pasitraukęs į šalį.

Neilgai pasibuvęs Kataro turtuolių puoselėjamame „Paris Saint-Germain“ klube, C.Ancelotti dabar turės itin karštai paplušėti. Prie itin brangaus Cristiano Ronaldo Madrido „Real“ pridėjo ir Garethą Bale'ą – brangiausią vasaros perėjimų žaidėją. „Real“ nustatytas tikslas - dešimtasis Čempionų lygos trofėjus. 54-erių italas tai turi padaryti šį sezoną. Tikslui įgyvendinti jis pasitelks su „AC Milan“ klubu įgytą patirtį – juk su šia komanda C.Ancelotti ir triumfavo Čempionų lygoje.

J.Mourinho, kurį „Real“ klube ir pakeitė C.Ancelotti, sugrįžo į Londono „Chelsea“. Klubą, kur jis tapo „Ypatinguoju“, kur žengė į Olimpą, po skambaus triumfo su „Porto“. Aikštingasis portugalas čia sieks ne tik įteikti dovaną Romanui Abramovičiui, kuris dar užpernai džiaugėsi Čempionų lygos trofėjumi, bet ir į savo sąskaitą įsirašyti trečiąjį prestižinį titulą.

Generolas su maža kariauna

Dar vienas ryškus karvedys Čempionų lygoje – Rafaelis Benitezas, taip pat žinantis, koks jausmas užplūsta, kai iškeli turnyro trofėjų. Tai jis sužinojo 2005 metais, kuomet ant nugalėtojų pakylos lipo „Liverpool“.

Dabar R.Benitezas stovi prie „Napoli“ komandos vairo. Iš pagrindų atnaujinta Italijos ekipa jau pirmajame mače susidurs su rimtu iššūkiu. F grupėje „Napoli“ kovos su vicečempionais Dortmundo „Borussia“ futbolininkais.

„Tai nėra „Bundesliga“ čempionatas. Čia viskas kitaip. Tačiau mes esame pasirengę „Napoli“ komandai, - sakė „Borussia“ vairininkas Jurgenas Kloppas, - Ji – kietas riešutas.“

Naujokai už galiūnų vairo

Čempionų lygoje savo kariaunas išrikiuos 32 futbolo strategai. Vieni turi daugybę patirties, kiti priims tikrus gyvenimo iššūkius. Būtent Davidas Moyesas ir Gerardo Martino atrodo tikri naujokai šiame pasaulyje, palyginus su kitais grandų klubų treneriais. Dviem mačams Čempionų lygos atrankoje per karjerą vadovavęs D.Moyesas jau pirmuoju prisilietimu prie grupių etapo turės pateisinti „Manchester United“ sirgalių lūkesčius. „Raudonųjų velnių“ aistruoliai pakankamai ilgai nesidžiaugė didžiosiomis pergalėmis Čempionų lygoje, todėl D.Moyesas turi progą vienu šūviu nušauti du zuikius – patenkinti aistruolius ir pateisinti tinkamo sero Alexo Fergusono įpėdinio vardą.

Kitam „naujokui“ G.Martino širdis Čempionų lygos ritmu ims plakti „Camp Nou“ tvirtovėje. Amerikoje daugybę metų praleidęs buvęs Argentinos atakuojantis saugas H grupėje turės pranokti Glazgo „Celtic“, „AC Milan“ ir Amsterdamo „Ajax“ - klubus, kurie savo istorijoje yra matavęsi karūną.

Iš G.Martino tikimasi bene dar daugiau nei iš D.Moyeso. Jis turi Lionelį Messį bei naujoką brazilų žvaigždę Neymarą. Tai du puolėjai, kurių kol kas bijomasi labiausiai. Kokia „Barcelona“ stratego užduotis? Išlikti Olimpe – po praėjusio sezono buvo tik ir kalbama, kad Europos futbolui madas diktuos vokiečiai. Tačiau katalonai neketina su tuo susitaikyti.

Antradienio Čempionų lygos tvarkaraštis (visi mačai – 21 val. 45 min.)

A grupė

„Manchester United“ - Lėverkuzeno „Bayer“

„Real Sociedad“ - Donecko „Šachtar“

B grupė

Stambulo „Galatasaray“ - Madrido „Real“

„Kobenhavn“ - Turino „Juventus“

C grupė

„Benfica“ - „Andrlecht“

Pirėjo „Olympiakos“ - „Paris Saint-Germain“

D grupė

Miuncheno „Bayern“ - Maskvos CSKA

Plzeno „Viktoria“ - „Manchester City“

Trečiadienio Čempionų lygos tvarkaraštis (visi mačai – 21 val. 45 min.)

E grupė

Londono „Chelsea“ - „Basel“

„Schalke“ - Bukarešto „Steaua“

F grupė

Marselio „Olympique“ - Londono „Arsenal“

„Napoli“ - Dortmundo „Borussia“

G grupė

Madrido „Atletico“ - Sankt Peterburgo „Zenit“

Vienos „Austria“ - „Porto“

H grupė

„AC Milan“ - Glazgo „Celtic“

„Barcelona“ - Amsterdamo „Ajax“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.