Brandos „Chelsea“ žaidime pasigedęs J.Mourinho: „Aš esu atsakingas“

„Tai kiaušiniai, kuriems reikia mamos arba tėčio, kad jais pasirūpintų – žiemą laikytų šiltai, atneštų antklodes ir juos tobulintų. Ateis diena, kai pasikeis oras, pakils saulė, o tu sudaužysi lukštą ir tie kiaušiniai bus pasirengę gyvenimui aukščiausiame lygyje“, - taip dar prieš pirmąjį šio sezono Čempionų lygos mačą apie jaunuosius savo futbolininkus kalbėjo Jose Mourinho. Tačiau panašu, kad Londono „Chelsea“ kiaušinius lukštenti reikia greičiau.

Čempionų lygos starte J.Mourinho su „Chelsea“ patyrė pralaimėjimą.<br>AP archyvo nuotr.
Čempionų lygos starte J.Mourinho su „Chelsea“ patyrė pralaimėjimą.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2013, 9:16 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:26 AM

Nori brandumo

Trečiadienį „Mėlynųjų“ gerbėjai liko netekę žado – į kovą dėl trečiojo Čempionų lygos trofėjaus pakilusio 50 metų portugalo kariauna namuose 1:2 pralaimėjo Šveicarijos klubui „Basel“.

Po netikėtai pasibaigusio mačo J.Mourinho neslėpė, kad jo auklėtiniams trūksta brandumo ir užsiminė, kad šiems reikėtų greičiau augti arba jų Kalėdų dovanų krepšeliai bus be mylimųjų „Xbox“ konsolių.

„Chelsea“ į aikštę įleido atakuojančio stiliaus futbolininkus, tačiau tik vienintelis Frankas Lampardas turėjo tikros patirties. Dėl šios priežasties šeimininkai pirmajame kėlinyje retai keldavo didelį pavojų varžovams, nors Oscaras ir sugebėjo 45 minutę sukrapštyti įvartį.

Tačiau įvartis į rūbinę šveicarų nesužlugdė – 71 minutę Mohamedas Salahas rezultatą išlygino, pasinaudodamas tuo, kad varžovai sustingo. Po dešimties Marco Strelleris galva nuginklavo Petrą Čechą.

„Ši komanda dar nėra tokia subrendusi, kad galėtų tinkamai tvarkytis su sudėtingais momentais, - sakė J.Mourinho. - Dar susitikime su „Everton“ („Premier“ lygoje „Chelsea“ pralaimėjo 0:1) komanda turėjo problemų sprendžiant užduotis. Šįkart buvo panašiai. Jie pradėjo suprasti atsakomybę, tačiau kai nutiko pirmasis nemalonus epizodas, ekipa pradėjo drebėti. Emociškai komanda dar nėra subrendusi, o to, kas yra sunkioje situacijoje, nepakanka.“

J.Mourinho mače su „Basel“ leido debiutuoti 30 mln. svarų vertės Willianui. Pirmasis startas buvo saugui iš Olandijos Marco van Ginkeliui, kuriam tėra 20 metų. Edenas Hazardas ir Oscaras taip pat buvo aikštėje. Šie žaidėjai rodė savo talentą, tačiau atsispindėjo ir jų amžius – varžovai dažnai juos įveikdavo psichologiniais aspektais.

Puolėjams – pagyros, gynybai - priekaištai

Aštriausią kardą J.Mourinho įdavė Samueliui Eto'o. Kamerūno puolėjas turi daugybę patirties, tačiau kol kas Rusijoje žaidęs futbolininkas į savo geriausią formą nesugrįžo. Nors žaidimą sukontroliuoti F.Lampardas ir padėjo, J.Mourinho, norėdamas pagyvinti ekipą, rezultatui esant 1:1, šį futbolininką pakeitė.

Tačiau jį pakeitęs Demba Ba nesugebėjo padaryti jokios įtakos. Nors puolimas strigo, didžiausią žalą padarė prasta gynyba, dėl kurios ir buvo praleisti įvarčiai.

„Džiaugiuosi visais savo puolėjais. Jie – tikrai geri, profesionalai ir atidavė viską, ką gali. Jai skųstis negaliu, - teigė J.Mourinho. - S.Eto'o atgavo tą alkį, motyvaciją. Jis daug padeda komandai, tačiau aštrumo dar reikės palaukti.“

„Varžovai įmušė per mūsų geriausią etapą. Turėjome daugiau erdvės žaidimui, susikūrėme keletą geresnių situacijų. „Basel“ pergalę nulėmęs įvartis galva buvo įmuštas iš zonos, kurią prižiūrėjo du žaidėjai. Be to, pridėkime M.Strellerį dengusį žaidėją. Tad trys futbolininkai padarė klaidą, po kurios krito įvartis.“

Prisiėmė atsakomybę

Prieš metus Londono „Chelsea“ nesugebėjo įveikti grupės etapo, nors ir gynė Čempionų lygos nugalėtojų vardą. Dabar Anglijos klubo kelyje - „Schalke“ ir Bukarešto „Steaua“ komandos. Mažai kas abejoja, kad „Chelsea“ žengti toliau nepavyks, tačiau J.Mourinho teks panaudoti visus savo įgūdžius, jeigu jis nori, kad jo futbolininkai iš grupės išeitų pasitikėdami savimi.

„Tikslas – grupės etapą baigti pirmoje arba antroje vietoje. Kol kas nieko nepraradome – tikslą pasiekti galima. Futbole visuomet taip pat – reikia daug dirbti. Turime tikėti vienas kitu ir būti komanda“, - sakė strategas.

Nors J.Mourinho sukritikavo savo auklėtinius, portugalas tikino, kad dėl pralaimėjimo prisiima visą atsakomybę.

„Aš - treneris, todėl esu atsakingas dėl visko, - „Sky Sports“ sakė jis. - Ypač dėl blogo rezultato. Aš nesikelsiu ryte šypsodamasis, tačiau kibsiu į darbą, kad „Premier“ lygoje pasiektume pergalę. Čempionų lygoje mūsų laukia kelionė į Bukareštą. Turime iškovoti taškus, nes žaisti Europos lygoje nenorime.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.