Po L.Messi šou „Barcelona“ džiaugiasi talentų kupina komanda

Cristiano Ronaldo džiaugsmas dėl trijų įmuštų įvarčių šiek tiek priblėso, kai tą patį pakartojo Lionelis Messi. Du nuolat tarpusavyje kovojantys ir lyginami puolėjai dabar turi tokį patį įrašą Čempionų lygoje. C.Ronaldo „hattricką“ žiūrovai išvydo antradienį, o L.Messi – trečiadienį.

L.Messi įmušė tris įvarčius ir tapo pirmuoju Čempionų lygos žaidėju, kuriam pavyko įmušti po tris įvarčius keturiuose mačuose.<br>AP archyvo nuotr.
L.Messi įmušė tris įvarčius ir tapo pirmuoju Čempionų lygos žaidėju, kuriam pavyko įmušti po tris įvarčius keturiuose mačuose.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:21 AM

Barcelona“ komanda reidą Čempionų lygoje pradėjo galingai – 4:0 sutriuškino Amsterdamo „Ajax“. Be L.Messi įvarčiu džiaugėsi Gerardas Pique.

Dar vienas rekordas

„Hattrickas“ L.Messi vardą įrašė dar vienoje rekordų eilutėje – jis tapo pirmuoju futbolininku, kuriam prestižiniame Europos klubų turnyre pavyko keturis kartus įmušti po tris įvarčius.

26-erių Argentinos rinktinės puolėjas Čempionų lygoje yra sužaidęs 80 mačų. Per juos jis įmušė 62 įvarčius. Nuo Madrido „Real“ legendos Raulio jis atsilieka devyniais.

L.Messi savo sąskaitą atidarė 22 minutę, įmušdamas neįtikėtinai gražų įvartį iš standartinės situacijos. 55 min. jis pademonstravo tikrą „žudiko instinktą“, o sirgalius džiūgauti privertė ir 75-ąją minutę.

„Startas buvo labai svarbus, ypač dėl to, kad žaidėme namuose. Žinome, kad Čempionų lygos grupėse visada sunku. Spausti varžovus buvo sunku, nes „Ajax“ gerai perdavinėjo kamuolį. Tačiau manau, kad mes pasirodėme gerai, - „Canal+” sakė L.Messi.

„Barcelona“ klube – daugybė individualių talentų, - sakė „Barcelona“ treneris Gerardo Martino. - Šiandieną kalbame apie L.Messi ir V.Valdesą, kitą dieną gal kalbėsime apie Xavi ir Neymarą. Normalu, kad kažkas iš jų sužiba.“

Pergalė sustiprino

„Antrajame kėlinyje buvome tikrai geresni. Žaidimą kontroliavome efektyviau, tiksliau atlikdavome trumpus perdavimus, - kalbėjo G.Martino. - Pirmajame kėlinyje padarėme keletą klaidų ir, ko gero, per dažnai rėmėmės ilgais perdavimais.“

Ši pergalė G.Martino – itin svarbi. Iš „Newell's Old Boys“ (Argentina) atvykęs 50 metų futbolo specialistas anksčiau dirbo tik Amerikoje ir Čempionų lygos patirties neturėjo.

„Mes dirbame, mėginame įvairias variacijas, tačiau faktas, kad mūsų futbolo filosofija remiasi kamuolio kontrole. Vis dar darome klaidas, tačiau taip dažnai būna sezono starte. Grupę pradėjome pergale ir tai mus sustiprino“, - sakė G.Martino.

G.Martino šį sezoną pakeitė Tito Vilanovą. Pastarasis „Barcelona“ paliko dėl ligos – strategui atsinaujino vėžio simptomai.

Pirmasis susitikimas

Nuostabias istorijas turintys „Barcelona“ ir „Ajax“ klubai trečiadienį susitiko pirmą kartą istorijoje. Tiek katalonai, tiek olandai yra laimėję po keturis Europos trofėjus. Abiejų klubų istorija – glaudžiai susijusi. „Ajax“ pirmuosius du trofėjus iškovojo 1971 ir 1973 metais. Tuomet pergalėms komandą įkvėpė legendinis Johanas Cruyffas. Trečiąjį ir kol kas paskutinįjį titulą „Ajax“ laimėjo 1995 metais, kuomet ekipoje žaidė Frankas de Boeris. Pastarasis vėliau ketverius metus žaidė „Barcelona“ klube, o dabar treniruoja „Ajax“.

Į „Barcelona“ treniruoti atvykęs J.Cruyffas pėdsaką paliko ir čia – pirmasis katalonų Europos trofėjus buvo iškovotas 1992 metais, kuomet jis ir vadovavo ekipai.

„Barcelona“ taip pat triumfavo 2006, 2009 ir 2011 metais.

„Man patiko pirmasis kėlinys. Sukūrėme beveik tiek pat progų, kiek ir varžovai. Labai gaila, kad antrajame greitai praleidome du įvarčius. Pabaigoje taip pat padovanojome įvarčius – tai tikrai erzina“, - teigė F. de Boeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.