Snaiperių dvikovoje – 3:3

Lionelis Messi nelinkęs nusileisti Cristiano Ronaldo. Pirmosiose Čempionų lygos rungtynėse „Barcelona” futbolininkas įmušė tris įvarčius, kaip išvakarėse tai padarė ir Madrido „Real” lyderis, remdamasis „L’Equipe” rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tris kartus Barselonoje pasižymėjęs argentinietis L.Messi Čempionų lygoje jau įmušė 62 įvarčius per karjerą.<br>AP nuotr.
Tris kartus Barselonoje pasižymėjęs argentinietis L.Messi Čempionų lygoje jau įmušė 62 įvarčius per karjerą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2013, 9:20 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:24 AM

„Chelsea” treneris Jose Mourinho „Stamford Bridge” stadione prarado pergalingą aurą, „Borussia” treneris Jurgenas Kloppas Neapolyje buvo išvytas į tribūnas, o „Barcelona” lyderis L.Messi ketvirtą kartą per karjerą Čempionų lygoje įmušė tris įvarčius ir rezultatyviausių visų laikų šio turnyro žaidėjų sąraše jau nusileidžia tik ispanui Rauliui.

Įdomiausi įvykiai iš Europos futbolo stadionų – pirmojo Čempionų lygos turo apžvalgoje.

Prakeiksmas. Rugsėjo 18-oji visiems laikams liks juoda diena J.Mourinho karjeroje.

Prieš šešetą metų portugalas užsitraukė „Chelsea” savininko Romano Abramovičiaus nemalonę ir netrukus buvo priverstas palikti Londoną, kai jo auklėtiniai per Čempionų lygos dvikovą namuose 1:1 sužaidė su „Rosenborg” ekipa.

Trečiadienio vakarą „Stamford Bridge” stadione J.Mourinho patyrė dar skaudesnį antausį: prie „Chelsea” vairo šį sezoną sugrįžusio trenerio komanda 1:2 pralaimėjo „Basel” futbolininkams.

Nors šeimininkai po brazilo Oscaro smūgio (45 min.) pirmavo, J.Mourinho auklėtiniai atrodė labai prastai ir po dviejų Basel” įvarčių antrajame kėlinyje (71 ir 82 min.) pelnytai pralaimėjo.

„Nesu šokiruotas, bet esu treneris, todėl prisiimu atsakomybę už viską, ypač po tokio blogo rezultato, – neslėpė J.Mourinho. – Mums dar lieka penkerios rungtynės, kad grupės varžybas baigtume tarp dviejų pirmųjų ekipų.

Rytoj nepamatysite šypsenos mano veide, bet būsiu darbe jau septintą valandą ryto, kad iškovotume tris taškus per mačą su „Fulham” (savaitgalio „Chelsea” varžovai Anglijos lygoje. – Red.).”

Čempionų lygoje dar nė karto netriumfavo klubas, pralaimėjęs pirmąsias sezono rungtynes.

Bausmė. Nesėkmingai naująjį sezoną pradėjo ir J.Kloppas, pernai nužygiavęs iki Čempionų lygos finalo.

Dortmundo „Borussia” treneris Neapolyje dar pirmajame kėlinyje buvo išvytas į tribūnas, nes užsipuolė mačo teisėjus. 46-erių vokietis nesuvaldė emocijų, kai „Napoli” puolėjas Gonzalo Higuainas 29-ąją minutę po kampinio įmušė pirmąjį įvartį.

Prieš šį epizodą traumą patyręs Nevenas Subotičius prašė leidimo grįžti į aikštę, tačiau teisėjas iš Portugalijos Pedro Proenca neleido „Borussia” gynėjui padėti komandai varžovams keliant lemtingą kampinį.

45-ąją minutę „Borussia” liko ne tik be trenerio, bet ir be vartininko, kai komandos kapitonui Romanui Weidenfelleriui už paskutinės vilties pražangą buvo parodyta raudonoji kortelė.

Visą antrąjį kėlinį svečiai buvo priversti žaisti mažuma ir galutinai prarado viltis atsitiesti, kai 67-ąją minutę galingu baudos smūgiu iš 25 metrų Lorenzo Insigne dar kartą nuginklavo atsarginį Dortmundo komandos vartininką.

„Buvau labai susinervinęs, kad teisėjas nepamatė, kas įvyko, kai N.Subotičius prašė leidimo grįžti. Bet tai buvo mano klaida, ir aš po mačo atsiprašiau teisėjo, – neslėpė J.Kloppas, kuriam dabar gresia kelių rungtynių diskvalifikacija. – Mane tuomet užvaldė mačo atmosfera ir emocijos, o kartais tokiomis akimirkomis parodai, ką turi blogiausio.”

Dvikova. Per mačą Barselonoje su Amsterdamo „Ajax” L.Messi savaip atsakė C.Ronaldo.

„Real” puolėjas šių rungtynių išvakarėse įmušė tris įvarčius į „Galatasaray” komandos vartus, kai Madrido klubas Stambule šventė pergalę 6:1.

„Barcelona” argentinietis taip pat pasižymėjo tris kartus, Čempionų lygos rungtynėse jau ketvirtą kartą per karjerą įmušęs tris įvarčius.

Savo sąskaitoje šiame turnyre L.Messi dabar iš viso turi jau 62 įvarčius ir rezultatyviausių visų laikų Čempionų lygos žaidėjų sąraše nusileidžia tik ispanui Rauliui (71 įvartis).

Toje pačioje H grupėje „Milan” futbolininkai namuose tik per paskutines dešimt minučių palaužė Glazgo „Celtic”, įmušę du įvarčius 82-ąją ir 85-ąją minutę.

Čempionų lyga. 1-asis turas

E grupė. Londono „Chelsea” (Anglija) – „Basel” (Šveicarija) 1:2 (1:0). Oscaras (45)/M.Salahas (71), M.Strelleris (81).

Gelzenkircheno „Schalke” (Vokietija) – Bukarešto „Steaua” (Rumunija) 3:0 (0:0). A.Uchida (67), K.Boatengas (78), J.Draxleris (85).

F grupė. Marselio „Olympique” (Prancūzija) – Londono „Arsenal” (Anglija) 1:2 (0:0). J.Ayew (93 iš 11 m)/Th.Walcottas (65), A.Ramsey (83).

„Napoli” (Italija) – Dortmundo „Borussia” (Vokietija) 2:1 (1:0). G.Higuainas (29), L.Insigne (67)/C.Zuniga (87 į savo vartus).

G grupė. Vienos „Austria” (Austrija) – „Porto” (Portugalija) 0:1 (0:0). L.Gonzalezas (55).

Madrido „Atletico” (Ispanija) – Sankt Peterburgo „Zenit” (Rusija) 3:1 (1:0). Miranda (40), A.Turanas (64), L.Baptistao (80)/Hulkas (58).

H grupė. „Milan” (Italija) – Glazgo „Celtic” (Škotija) 2:0 (0:0). E.Izaguirre (82 į savo vartus), S.Muntari (86).

„Barcelona” (Ispanija) – Amsterdamo „Ajax” (Olandija) 4:0 (1:0). L.Messi (22, 55, 75), G.Pique (69).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.