„Milan“ klubas padės skleistis Lietuvos futbolo talentams

Vienas garsiausių Europoje A.C. „Milan“ futbolo klubas leidžia šaknis Lietuvoje. Penktadienį buvo pristatytas pirmasis šio Italijos klubo futbolo akademijos filialas Lietuvoje. Paminėti šio įvykio į Lietuvą atvyko ir Italijos futbolo legenda Franco Baresi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Sep 27, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:45 PM

Trejus metus Milano futbolo klubas Lietuvoje organizuodavo stovyklas vaikams. Pradėję vystyti savo veiklą Lietuvoje italai žadėjo per penkerius metus atidaryti „Milan“ klubo akademijos filialą. Tačiau tai pavyko padaryti gerokai anksčiau.

Akademijos auklėtiniai treniruosis „Sportimos“ manieže, tačiau akademijos steigėjai žada, kad per dvejus-trejus metus Vilniuje įrengs savo futbolo aikštę ir maniežą.

„Esame pionieriai čia. Dirbame, tačiau kartu ir mokomės. Mūsų tikslas, kad vaikai atskleistų savo talentą. Italai sako, kad 7-8 metų vaikai yra labai talentingi, tačiau sulaukę 14-os jau nesugeba varžytis su bendraamžiais iš Italijos ar Ispanijos. Mūsų tikslas yra suteikti galimybę tieks vaikiams mokytis“, - sakė idėjos sumanytojas Janas Nevoina.

Akademijoje sportuojantys vaikai mokysis ne tik futbolo paslapčių. Ketinama vesti ir anglų bei italų kalbų pamokas.

Su vaikais dirbs „Milan“ klubo mokymus išklausę treneriai. Lietuvos futbolo specialistams bus organizuojami kursai Milane, taip pat kelis kartus per metus į Lietuvą atvyks „Milan“ klubo treneriai.

Į Lietuvą atvyko ir du dešimtmečius „Milan“ klube praleidęs, su Italijos rinktine 1982-aisiais pasaulio čempionu tapęs, triskart Čempionų lygą laimėjęs Franco Baresi.

„Žinau, kad Lietuvoje dominuoja krepšinis, tačiau manome, kad toks pat populiarus gali būti ir futbolas. Jei krepšininkai gali pasiekti aukštų rezultatų, kodėl to negali padaryti futbolininkai.

Džiaugiuosi, kad tos trys vasaros, kai „Milan“ Lietuvoje organizuoja stovyklas, prabėgo ne veltui“, - kalbėjo „Milan“ klubo legenda.

Jis taip pat palinkėjo Lietuvos futbolo rinktinei patekti į 2018 metais Rusijoje vyksiantį pasaulio čempionatą.

Šeštadienį „Sportimos“ manieže parodomąją treniruotę vaikams ves buvęs „Milan“ žaidėjas 1989 metų Europos taurės ir 1988 metų Italijos supertaurės laimėtojas Graziano Mannari ir Davide Corti.

„Milan“ klubas savo akademijos filialus turi 42 šalyse visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.