Kai „Manchester United“ nepasirinko J.Mourinho, portugalas šaukė ir vos neverkė

Kai „Manchester United“ klubas nusprendė į sero Alexo Fergusono vietą pasodinti Davidą Moyesą, vienu iš pretendentų į šį postą laikytas Jose Mourinho pasiuto. Sužinojęs šį faktą jis paraudonavo ir ėmė garsiai šaukti. Apie tai savo knygoje „Pasiruošk pralaimėti“ rašo Ispanijos žurnalistas Diego Torresas, nusprendęs nupiešti J.Mourinho darbo Madrido „Real“ portretą.

J.Mourinho sunkiai išgyveno tai, kad „Manchester United“ nusprendė pasirinkti kitą trenerį.<br>AP nuotr.
J.Mourinho sunkiai išgyveno tai, kad „Manchester United“ nusprendė pasirinkti kitą trenerį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-30 09:38, atnaujinta 2018-02-21 16:18

„Kai J.Mourinho sužinojo, kad iš „Santiago Bernabeu“ nevyks į „Old Trafford“, atrodė, kad tai jo labiausiai apgailėtina akimirka gyvenime, - rašė D.Torresas. - Jis ėmė šaukti: „Bet jis (D.Moyesas) nėra nieko laimėjęs!“

D.Torresas, dar žinomas, kaip vienas iš ilgalaikių portugalo kritikų, tikina, kad J.Mourinho agentas Jorge Mendesas buvo įtikinęs strategą, jog A.Fergusonui pasitraukus „Manchester United“ trenerio postas atiteks būtent jam.

„Jis tikėjo, kad jo draugystė su A.Fergusonu, nuostabi titulų kolekcija jį pateikia tokį, koks niekas kitas būti negali“, - rašė žurnalistas.

Tačiau visas J.Mourinho tikėjimas buvo bergždžias. A.Fergusonas ir „Manchester United“ įpėdiniu nusprendė pasirinkti D.Moyesą. Trenerį, kuris anksčiau dirbo „Everton“ klube, o Čempionų lygos mačams vadovavo dukart – abu jie buvo atrankos ir abu buvo pralaimėti. Tačiau A.Fergusonui patiko škotas, vaikystėje augęs netoli jo. Žurnalistai tarp A.Fergusono ir D.Moyeso įžvelgė daugybę panašumų.

Iš pradžių tai buvo netikėta ir žiniasklaidai – juk ilgą laiką buvo rašoma, kad J.Mourinho jau matuoja trenerio krėslą, tačiau vėliau „Manchester United“ pasuko kitu keliu.

„Labiausiai J.Mourinho neramino tai, kad viešojoje erdvėje jis pasirodė lyg kvailys. Jis jautėsi apgautas A.Fergusono ir bijojo, kad kiti nustos į jį žiūrėti rimtai. Juk tiek laiko žiniasklaida rašė apie puikią trenerių draugystę, o vėliau pasirodė, kad visa tai – netiesa.“

Vėliau J.Mourinho išvyko į Angliją, tačiau dabar jis treniruoja Londono „Chelsea“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.